web analytics

24

GOEROELUNA

Ooit was ik uitgenodigd voor een etentje bij een hip en happening reclame-setje. Allebei topbanen in de reclame, allebei strak in ’t vel, haartjes goed, kleertjes goed en na al die jaren nog hartstikke verliefd en hun 2 kinderen zaten de hele avond braaf te tekenen! Hun huis was totally opgeruimd en kwam zo uit de ‘Elle Wonen’ en hij was, naast briljant reclamemannetje, ook nog eens heel handig in huis en hij had de kick ass boekenkast helemaal zelf ontworpen en in elkaar getimmerd. Zij was bezig met het schrijven van een boek en kon daarnaast ook geweldig fotograferen en die foto’s werden ook nog eens gepubliceerd in hippe tijdschriften. En natuurlijk had ze fucking lekker gekookt (5 gangen, biologisch) en was ze ook nog eens een gezellige en onderhoudende gesprekspartner! Maar toen ze kwam aanzetten met een, no shit, zelfgebakken brood was dat voor mij de bloody fucking limit! Een zelfgebakken brood. Een zelfgebakken meergranen brood! Toen dacht ik; fuck you bitch, fuck you, met je fucking geweldig baan, je perfecte man, perfecte huis, perfecte kinderen, je fucking briljante kookkunsten en je zelfgebakken brood. Er zijn grenzen! Fuck you!

En dat dacht ik allemaal, maar ik ben jarenlang jaloers op haar geweest.

En daar ga je! Want op jaloezie draait de hele vrouwelijke helft van de bevolking! Including me. Slimmer willen zijn dan zij. Mooier willen zijn dan zij. Een betere moeder willen zijn dan zij. Een opgeruimder huis. Lekkerdere hapjes willen voorschotelen. Mooiere kleding. Een kind hebben dat toch zeker een maand eerder kan lopen dan die van haar. Ik wil beter zijn dan zij! Mooier! Beter! Mooier! Beter!

En voor al die vrouwelijke imperfecties is er tegenwoordig wel een (vrouwelijke) coach of goeroe of counselor te vinden. Een huishoudcoach, ‘want organiseren kun je leren!’ Een uitstralingscoach; ‘ik ben er helemaal voor jou, ik ben jouw cheerleader!’ Een sekscoach, een klaarkomcoach, een multi-orgasme-goeroe, een genotsgoeroe, een gelijkheidsgoeroe en een genietgoeroe (€ 100,- per uur)! Maar flikker op met je gegoeroe! Goeroe hier, goeroe daar, for fuck’s sake! Waarom moet het altijd elke dag goed gaan? Waarom moet je elke dag gelukkig zijn? Waarom moet je de schijn ophouden? Doen alsof je perfect bent? Omdat al die andere vrouwen doen alsof ze dat zijn? Ik dacht het niet! Ik voel me al weken kut en laat me met rust! Ik geniet ervan! Ik zwelg in m’n eigen depressie! Ik denk vandaag dat het nooit meer goed komt! Vandaag zie ik het allemaal niet meer zitten!

Want… ik ben niet perfect. Ik ga het nooit worden en ik wil het ook niet eens meer worden! Ik ben 10 kilo te zwaar, ik heb een pukkel op m’n kin waar ik al 3 dagen aan loop te pulken, ik heb een gedraaid wasje al 24 uur in de wasmachine laten zitten en ik denk niet dat ik er vandaag zin in heb om ‘m nog een keer te draaien en op te hangen, ik heb de trap al 2 weken niet gestofzuigd, mijn huis is altijd een tyfuszooi en een chaos, ik ben niet altijd lief en ik bijt regelmatig verbaal de kop van de verkering eraf! Maar! Ik hoef godverdomme niet elke dag 100% gelukkig te zijn!

Dus: Jij (vrouw) ziet het leven niet meer zitten? Ben jij niet perfect? Ik ook niet! Kom naar mij, neem veel rosé mee en dan lachen we erom!

Dit vind je misschien ook leuk...

24 reacties

 1. Jeanique schreef:

  HAHAHAHA! Waaaaay to goooo chica!!
  Mag ik dan wel in mijn jogging-broek en zonder make-up aanschuiven? Zo zie ik er namelijk 9 van de 10 keer uit.

 2. darja schreef:

  ik kom ook! jahoor, heel herkenbaar! maar ik zal je vertellen: die vrouw waar je het over hebt heeft de dagen ervoor alleen maar lopen chagrijnen tegen man en kinderen, zich de kolere gewerkt om het huis aan kant te hebben en lekker te kunnen koken (ik bak zelf ook brood, maar flikker alle ingredienten in een broodbakmachine: knop om en klaar)en waarom heeft ze dat gedaan? omdat ze indruk op je wilde maken omdat ze waarschijnlijk onzeker wordt van jouw manier in het leven staan: dus mét pukkel, 10 kg te zwaar (wie bepaald dat eigenlijk) en met je openheid over je sexleven. Dus laten we inderdaad in godsnaam allemaal ophouden met onszelf zo te moeten presenteren. Heb met een vriendin met kinderen in dezelfde leeftijd de deal: als jij komt, ruim ik het huis niet meer op, en dat werkt heel goed!

  dus: herkenbaar stukkie luna, en ik ben het grondig met je eens!

  joggingbroek is verplicht zou ik zeggen jeanique!

 3. Amen schreef:

  Halleluja, hulde en amen!

 4. seriouzz schreef:

  Het echtheidsgehalte van dit soort mensen is vaak -7! Dan liever de aggenebbis-kroeg waar de verhalen misschien platter zijn en geen niveau hebben maar ze zijn tenminste wel “echt”!

 5. Vi schreef:

  Fok! Wat een goed stukje! Heel herkenbaar!!! Heel stiekem (nee, eigenlijk helemaal niet stiekem) denk ik nu aan dat VT wonen stel. Dat hun Mexicaanse schoonmaakster het brood die ochtend heeft gebakken. En dat hun kids heel veel onvoldoendes halen op school. En dat voelt stiekem wel heel fijn :-)

 6. Johannet schreef:

  En zo blijkt het dat ik mijn vriendinnen een dienst bewijs door ze te ontvangen in een niet zo schoon en opgeruimt huis. Onee, dan gaan ze weer zeuren dat ze het niet waard zijn om te worden ontvangen in een schoon en opgeruimt huis. Whaaaarg. Vrouwen moeten elkaar steunen en complimenten geven:
  Luna ik lees je zo graag.
  En op de foto’s zie je er altijd waanzinnig goed en sexy uit.

 7. marleen schreef:

  oef! en ‘k zou best willen komen maar ik heb niet zo’n stijlvolle 4X4 op mijn goed onderhouden oprit staan, dus zal het in gedachten zijn ;-)

 8. Brooklyn schreef:

  Leuk! Wanneer is het :-) ?

 9. Maurice schreef:

  Ik herken me er ook in. Goed geschreven, Luun !

 10. juul schreef:

  ik kom eraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan!

 11. FunChick schreef:

  jaja – maar eu in de rondleiding geen 2 echtelijke slaapkamers gezien of zo?
  Want allemaal fantastisch en 300uren per dag aan werk verzetten en snachts…heeft ze koppijn, het schatje…kan toch niet anders? ;)

 12. Kaatje schreef:

  Griezelig herkenbaar….zelfs zonder kids kan ik de boel niet op orde houden binnen deze vier muren. Ik heb ook altijd wat en weet je….dat maakt ons kleurrijk. Never a dull moment;)

 13. Branwen schreef:

  He gatsie. Daar heb ik allemaal geen tijd voor hoor. Weetje, als je haar maar goed zit.

 14. DrDre schreef:

  He Luna, ha ha!
  Je hebt een medestrijdster in Brigitte Kaandorp; http://www.youtube.com/watch?v=ZRZp1zO28fw vanaf 5:15min. Zal je als muziek in de oren klinken ;-)

 15. esther schreef:

  Laat je niet gek maken! Ik wantrouw mensen die de schijn ophouden. Ik dacht het zelf ook een poos te moeten doen, maar werd er helemaal gek van. Ik ben wie ik ben, m’n gezin en m’n huis zijn ook zoals je ze aantreft. Wie bij mij thuiskomt, schuift soms aan tafel met de hagelslag en gemorste melk er nog op, en mij met dikke slaapogen. So what!

 16. Yvonne schreef:

  Driewerf HULDE
  You Go Girl!!!

 17. lin schreef:

  Ik heb mij twee jaar geleden erbij neergelegd dat ik niet van perfectie hou en dat ik dan al helemaal niet ga halen ook. Ik leg die lat lekker laag en ik kan het ook iedereen aanbevelen.
  Fuck op met perfectie! Ik spuug erop!

 18. Irene schreef:

  Briljant! met dank! Mijn was haalt de 48 uur al!

 19. hank schreef:

  don´t go changing…
  We love you just the way you are

 20. Berta schreef:

  Hmmm hmmm… als iedereen gewoon gelukkig en tevreden zou zijn, zouden er niet zoveel onnodige spullen worden verkocht. Daarom is (sluik)reclame er ook op gericht om mensen een ideaalbeeld voor te houden en ze gefrustreerd te houden. Het aangeprezen product brengt de verlossing: Als je die Nikes koopt bijvoorbeeld, ga je wel rennen en krijg je een perfect figuur. (Dat die Nikes door minderjarige Chinezen in elkaar gezet worden vergeet je voor het gemak maar even en dat onze wereld naar de klote gaat door overmatig geconsumeer daar denken we liever ook niet aan.
  We leven in een schijnwereld, waarin de mogelijkheid tot perfectie als een worst voor onze neus blijft bungelen, die we nooit kunnen pakken. De bittere waarheid is dat er binnen afzienbare tijd geen menselijk leven meer mogelijk is op deze planeet en dat driekwart van de wereldbevolking onder erbarmelijke omstandigheden leeft…

  sorry… positief blijven… Misschien is er nog hoop…
  maar praat me niet over ideale reclamestellen alsjeblieft.

  Kijk tip: The Century of the Self (google dat maar es even)

 21. mentha schreef:

  AMEN!
  Dus :) Kom maar op met die rosé!

 22. Mijke Groen schreef:

  Hulde aan Luna. Ik ben er nog mee aan het worstelen dat wij ons huis niet schoon houden. Niet elke week poetsen en zuigen. Ook wel een eens eten bestellen.
  En oh wat voel ik me dan slecht.

  Maar idd we zijn niet perfect en dat hoeft ook niet. Heb er vrede mee en u bent een stuk gelukkiger. Nu ik nog. Proost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *