web analytics

31

LUNA GEEFT EEN COMPUTER-CURSUS

“Kijk mam”, zeg ik, “als je met de muis beweegt, dan zie je dat dat pijltje op het beeldscherm, dat dat meebeweegt.” Ze ziet het. M’n ouders logeren weer een paar dagen in Amsterdam en ik heb besloten ze alvast een heel klein beetje wegwijs te maken op een computer. M’n moeder zit achter mijn pc, m’n vader zit links van haar en ik rechts. De missie van de dag is om m’n moeder officieel lid te maken van de ATC-Yahoo-groep. De knip-en-plak-club waar zowel m’n moeder als ik al een jaar ATC’s mee maken. Om lid te worden moet ze eerst een eigen e-mail-adres. “En nu moet je proberen om met dat pijltje in dat vakje te gaan staan”, zeg ik. De oog-hand-coördinatie die voor mij zo ontzettend gewoon is, is voor m’n moeder iets waarbij haar opperste concentratie nodig is. “En nu je erin staat moet je op de linkerknop van de muis klikken”, ga ik verder. Ze klikt, maar terwijl ze klikt verplaatst de cursor weer. Na nog een paar pogingen begint de cursor te knipperen. “Kijk, nu kun je je naam intikken”, zeg ik. Ook al lukt alles niet meteen in 1 keer, m’n moeder vindt het helemaal geweldig. Een eigen e-mail-adres! En officieel lid! Na 2 uur oefenen stuurt ze haar eerste mailtje naar de leden van de Yahoo-groep en een kwartier later krijgt ze alweer de eerste berichtjes terug. “Nu al?!”, vraagt ze. “Ja, internet gaat snel hoor”, zeg ik. Ze ziet een toekomst vol allemaal nieuwe, spannende dingen voor zich! Nieuwe contacten, nieuwe manieren van winkelen, informatie verzamelen. Ze heeft er zin in. “Wil jij het ook niet even proberen pap?”, vraag ik. Nee, dat is niet nodig, hij leert het later wel weer van m’n moeder. “Je moeder is hier beter in dan ik”, zegt hij, “en zij zal er toch vaker achter zitten dan ik.” “Maar mam”, zegt hij tegen m’n moeder terwijl hij z’n hand op haar knie legt, “ik krijg straks nog wel gewoon m’n eten op tijd als ik thuiskom hè?”

Dit vind je misschien ook leuk...

31 reacties

 1. Claudia schreef:

  hahah…nou dat gaat spannend worden allemaal!! je ouders op het internet ben benieuwd!!! Mijn ouders snapppen er werkelijk nix van, al een paar keer uitgelegd hoe en wat maar het kwartje wil maar niet vallen!!! X

 2. vike schreef:

  Helemaal goed! Nog even en ze zijn net zo verslaafd als mijn tante van 67 en haar man. Die twee zijn inmiddels rete-handig in t vinden van de beste aanbiedingen, het versturen van opgeleukte mails met bewegende iconen en ze kunnen me zelfs precies vertellen wie de beste ranking heeft op gamesites. Nou ja games, een soort tetris, waar veel 60+ -ers aan mee schijnen te doen.

  Pas maar op, want het duurt iet lang of je wordt gestalkt door de zilveren surfers, die gana vragen waarom je nog niet hebt gereageerd op hun mail. en echt, dat gaat sneller dan je denkt. Die oudjes ontwikkelen zich net zo snel als de jeugd van tegenwoordig :)

 3. Janssen. schreef:

  Ik wil je pa niet ontmoedigen maar het eten zou wel eens ietsje later uit kunnen vallen in de toekomst:)

 4. Foefer schreef:

  Aan de ene kant: hulde! Aan de andere kant: kijk uit met moeders die de digitale snelweg optuffen… Die van mij is helemaal losgeslagen, inclusief mailen, chatten, muziekjes op cd branden, enz. En dat terwijl ze een paar jaar terug nog niet los te rukken was van WordPerfect 4.2 en recent nog dacht dat chatten gelijkstond aan het snel-heen-en-weer-sturen van mailtjes… :-)

 5. Noughdy schreef:

  Maak maar vast wat uurtjes vrij voor de vervolgcursussen waarin o.a. de volgende vraag aan de orde gaat komen: ik ben alles kwijt, wat moet ik doen?

 6. Jenny schreef:

  Huh Foefer? Hoezo moet je uitkijken met moeders op de digitale snelweg?

 7. Ralph schreef:

  Godsamme Luna, jij kunt schrijven! Hou het gaande! Respect…

 8. Wolvin schreef:

  Terwijl mijn moeder het wereld wijde web ontdekte, ontdekte mijn vader dat de keuken geen enge plek is en dat hij er best zelf een botherham kan smeren…. Dus ik denk dat jouw pa meer gebaat is bij een kookcursus.

 9. Johan schreef:

  Haha, de liefde van de man…

 10. esther schreef:

  Zo heeft mijn moeder weer contact met een vriendje van vroeger..Zit in een rockband en m’n moeder gaat naar z’n eerstvolgende optreden. Gelukkig kan mijn vader al koken, want hoe dit gaat aflopen..Geen idee!

 11. Kees schreef:

  ik zie een toekomst met veel telefoontjes en e-mailtjes van moeders die het niet begrijpen met dit en dat doet zo raar als ik hier klik en hij gaat niet meer uit en een heel erg geirriteerde luna.

 12. Ellen schreef:

  Ach gut……..heerlijk wat een belevenis..

 13. blue schreef:

  wow Luna, ik bewonder je geduld! ik word helemaal iebel in dit soort situaties ;)

 14. Kaat schreef:

  En anders bestelt je moeder toch gewoon wat eten online?

 15. vike schreef:

  Wil je ze een keer op stang jagen? Moet je voor de gein de cookies eens van hun compu afgooien. Kunnen ze ineens niet meer automatisch inloggen op gironet…of weten ze hun password niet meer op sites waar ze ooit aan een prijsvraag hebben meegedaam…echt lachen!

 16. Maurice schreef:

  Je vader is een topper Luna. lolzzz…Lekker down to earth.
  Liefde van de man gaat dus echt door de maag. whahahahahahaha.

  Vergeet je ouders geen IP ban te geven op je site, voor je weet googled je moeder vibrators op haar flatscreen. hihihihihi

 17. Brillie schreef:

  Kennis maakt macht.

 18. Menno schreef:

  De enige manier waarop jij je eten op tijd krijgt, bij je ouders thuis, is achter je moeder’s (daar zijn we het inmiddels over eens, right?) PC te gaan zitten, de updates te doen en dit-en-dat voor haar opschonen, terwijl ze kookt. En je vader – eigenlijk zielig, zijn twee vrouwen grepen eendrachtig de muis en dàg vakantiegeld.

 19. Hilarisch stukje ! Bij mijn ouders is het juist precies het tegenovergestelde , al zijn ze nog zo ouderwets =)
  Pa gamed door tot laat in de nacht en Moeders weet zelfs hoe ze haar eigen site moet veranderen (die ik voor haar heb gemaakt).

 20. Jan F. (de) schreef:

  Wacht maar tot ze een keer bellen met van: “hij doet’t niet meer” en dat je dan komt kijken en allerlei spyware en hyjacks vindt van de meest gore porno sites. Heb ik ook een keer gehad. Op de pc van m’n vader dan eej…

 21. Rick de Kikker schreef:

  Natuurlijk Jan F. (de) ;-)

 22. Debby schreef:

  Het lijkt net of je ouders nooit alles willen kunnen. Ik krijg mijn moeder niet aan het mailen en chatten, terwijl ik dat wel lekker met mijn vader doe. Maar mijn vader is niet aan de gsm en sms te krijgen. Dat doe ik weer fijn met mijn moeder. Heb mijn moeder op vakantie in Denemarken gesmst met een berichtje aan vader, de olie b bommelfan, dat Marten Toonder is overleden. Wordt ie toch nog gesmst.

 23. Jan F. (de) schreef:

  @Rick K. (de) Comes to mind: je zal maar ‘het computermannetje’ zijn ten burele van de Foxy! Niet alleen hab je dandaar te maken met de dodelijke combinatie vrouw-computer, maar moeten ze daar ook nog eens beroepshalve naar allerlei vage spyware-rijke niet-te-vertrouwen websites kijken. I bet you dattie het druk heeft!

 24. Niky schreef:

  Ik vind ouders zo schattig op de computer.
  Die van mij kunnen tegenwoordig het meeste zelf wel, maar toch komt er zo af en toe nog een vraagje aan mij. Via de email!

 25. Kees schreef:

  Goeie move niky. Wat een dombo ben je toch ook.

 26. helena schreef:

  Ach, je kunt ze niet tegenhouden he? Ze gaan op een gegeven moment toch hun vleugels uitslaan en hun eigen weg, of je dat nu wilt of niet.

 27. Jan F. (de) schreef:

  Haha ja: “niemand laat haar eigen ma alleen, je bouwt het liefst een muurtje om haar heen”

 28. buurman m schreef:

  grappig!!

 29. You may find it interesting to check some information in the field of rules of pacific poker rules of pacific poker http://www.antiquejunkyard.com/ http://www.antiquejunkyard.com/

 30. hobbyists.Duponts,cooperated:vicious subside rascally.dynamited!undeleted oneself?Parthia phentermine weight loss energy drug phentermine weight loss energy drug http://s3.phpbbforfree.com/forums/?mforum=phentermine4u http://s3.phpbbforfree.com/forums/?mforum=phentermine4u impressible:dustier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *