web analytics

14

GEEN TIJD = GEEN PRIORITEIT

De gedachte is door m’n hoofd gegaan hoor; ik besta straks 10 jaar met m’n weblog en daarna piep ik er gewoon heel sneaky tussenuit. Geen afscheidstukje schrijven, geen doei, maar gewoon nooit meer iets schrijven, het er niet over hebben en see you later at the bar! Maar dat is dus niet het geval. Ik heb het alleen zo bloody fucking druk dat ik er even niet aan toe ben gekomen. Al is geen tijd natuurlijk vooral geen prioriteit en komt het erop neer dat ik de afgelopen dagen en weken even heel andere dingen bovenaan mijn lijstje had staan. Zo moest er feest worden gevierd voor mijn 10-jarig bestaan, maar ook voor de verjaardag van de verkering. En zo moest er heel vaak en veel worden gebarbecued. Zo kwamen er vrienden langs en familie en die moesten geknuffeld en gekust en zo moest ik ook nog even ineens m’n belastingen en administratie en werk doen en toen kwam het ook ineens dat ik op een avond tegen de verkering zei: “Ik ben helemaal bij met alles. Met m’n administratie, m’n werk, met alles.” En nu was dat natuurlijk een zeer heuglijk feit wat ik graag met m’n Maanisch-lezers had gedeeld, want die wachten natuurlijk ook al jaren op het moment dat dat zou gebeuren, maar inmiddels heb ik alweer zo’n gigantische tyfuszooi om me heen gecreëerd dat ik me afvraag of bij-zijn eigenlijk wel echt bestaat. En zo heb ik momenteel de zorg over dochter S. (10) en haar nichtje J. (9) die op zich natuurlijk heel lief zijn, maar die wel wat aandacht en gezelligheid verdienen; shoppen, kleding maken, knutselen, films kijken, uit eten bij een wok-restaurant, in de gaten houden dat ze elkaar niet afmaken, afluisteren waar ze het over hebben, zorgen dat ze de katten niet verkleden als prinsesjes en er op letten dat ze enigszins op tijd naar bed gaan. Morgen brengen de verkering en ik de meisjes weer naar huis en gaan wij een heerlijk en gezellig en wederom druk Koninginnedag-weekend tegemoet en maandag hoop ik weer enigszins uitgebalanceerd te zijn voor een normale week. En dit stukje lijkt eigenlijk verdomd veel op zo’n stukje waarvan ik 10 jaar geleden zei dat ik het nooit zou gaan schrijven.

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. darja schreef:

  hahaha! zo zie je maar, er kan een hoop gebeuren in 10 jaar! wij verzuchten ook regelomatig: wat deden we in godsnaam het hele weekend toen we nog geen kinderen hadden?

 2. Eddy Kledder schreef:

  Ik zie er eigenlijk niks bij staan dat belangrijker is dan een stukje schrijven hoor ;).

 3. patchwork schreef:

  Gelukkig blijven je stukjes ongeacht de inhoud heerlijk lurkvoer!
  *Nooit gedacht dat ik nog´ns met plezier dit soort stukjes zou lezen…C´est le ton qui fait la musique, dus*

 4. Martine schreef:

  Ik sluit me volledig bij ‘patchwork’ aan!
  Veel plezier dit weekend!

 5. Bert schreef:

  Waar ik benieuwd naar was na je open uitnodiging is of er echt mensen zijn geweest, die bij je op bezoek zijn gekomen. En dan niet mensen, die je al kende.
  Het lijkt me tegelijk geweldig en gruwelijk.

 6. Menno schreef:

  It is, in many ways, a pity you decided to sneak out. You did that several years ago – I don’t know that you had the right to take your talent and run, but then again, you were in charge. I told you many years ago, in a Nieuwmarkt cafe, you have a duty to use your talent, and you told me very clearly you have no duties to anyone but yourself. You then went ahead and proved you can dump anyone.

  It is a pity you ditched P, you will ditch “de verkering” in a while, and no, it is not OK to make half commitments to cats and children, because they can’t talk back if you decide to find yet another excuse…

 7. BroederMonster schreef:

  hehehe er zijn een boel dingen die ik nu doe waarvan ik tien jaar geleden vertelde ze nooit te doen…..en ik geniet er ook nog van…lol. Dat heeft met ouder maken te worden geloof ik :)

 8. Tulp schreef:

  @menno: hmmm, sommige mensen hebben op koninginnedag niets beters te doen dan mensen de put in praten?!

 9. Suzanna schreef:

  Luna rules! Jammer dat het Menno zijn “duty”(bah) is om zich te focussen op/bemoeien met wat anderen wel of niet (gaan) doen… Ik ben nu vooral ook erg benieuwd naar de dingen die “Guru Menno” jaren geleden in een café gezegd heeft die niet uitgekomen zijn…

 10. Luna schreef:

  @Suzanna: Ach, dat gesprek was jaren geleden (way back)… ik weet er weinig meer van, behalve dat ik hem nogal pedant vond overkomen… En dat doet hij nu nog steeds… Het is deze maand 2 jaar uit tussen P. en mij, grappig dat hij het doet overkomen alsof het pas 2 maanden is… :-)

 11. Esther schreef:

  Joh, niet belangrijk, zo’n “Menno”…iemand kan nooit voor jou bepalen wat je moet doen of laten, dat is inderdaad erg pedant…je bent erg leuk en lezenswaardig, wat je ook doet en als er iemand haar talent gebruikt dan ben jij het wel…

 12. patchwork schreef:

  Menno vindt in elk geval dat je goed kunt schrijven- om het positief te zien. Maar dat ie het zijn ´duty´ vindt om dat dan in -slecht- Engels neer te kalken…Sneu, zo´n moeilijk leven. Maar als iedereen hetzelfde was, werd het ook maar een saaie boel, nicht wahr?

 13. Esther schreef:

  @patchwork : daar hedde gij een punt…

 14. jay cutler bears schreef:

  The Patriots brian urlacher jersey host the pretty shocking Chicagohttp://www.chicagobearsjerseys2012.com/ a potential SuperBowlsneak peek matchup the AFC East major Patriots jay cutler bears willtravelto Chicago to battle against the National Football Conference North majorBearswith a telecast on CBS established to start a four:20 PM ET. Chicago is riding a 5 game profitable streak and boasts among the NFL’s leading ranked defenses as they rank 3rd for points allowed. The offense has been sporadic, though superior of late, and ranks 21st in football for scoring. roy williams bearsboast among the leading kicking teams units in the game. romp past theNew York Jetsfor his NFL-record 26th straight regular-seasonhomewin. jay cutler chicago bears have railed against the Patriots forte bears defense for permitting too many yards this year. This was not the case in the game against theNew York JetsonMonday Night Football. The corners are still vulnerable on this team but Jay Cutler will have a hard time finding his receivers against this Devin Hester jersey young defense.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *