web analytics

37

EN EEN KLODDERTJE ROZE HIER

“Lieve, lieve liefje”, begon ik zaterdagochtend. “Ik zag pas op MTV bij ‘The Cribs’ een of andere modeontwerper in Londen en die had dan zijn kozijnen in fluorgeel geverfd. “Dus?”, vroeg P. die al argwaan kreeg. “Nou”, zei ik, “het leek me alleraardigst om de deur naar de badkamer fluor te verven.” “Nee”, zei P., “die verven we gewoon wit.” “Nee, ik wil fluorroze”, zei ik, “en de muur eromheen wordt ook fluorroze.” “Heb ik hier ook nog wat te vertellen?”, vroeg P., maar ik was al op weg naar de HEMA. En toen ik even later met de potjes roze fluorverf in m’n hand naar het te verven muurtje en deurtje keek werd ik overmoedig. “P. ik ga de slaapkamervloer ook verven. En ik ga net zolang door tot ik ‘m afheb. Ik kan er niet meer tegen.” “Meisje”, begon P., “zou je dat nou wel doen, die vloer is meer dan 50 vierkante meter.” Maar ik was alweer op weg naar de HEMA. Om wijnroze verf voor de vloer te halen. Dat P. het niet zo eens was met wijnroze deed me niets, ik was immers degene die ging verven. “Jij krijgt ook altijd je zin”, had hij geroepen. Ik vind; wie verft mag de kleur kiezen. Dus ik verfde de hele zaterdag. Een kloddertje roze hier en een kloddertje roze daar. En ik verfde de hele zondag. Een kloddertje roze hier, zucht, en een kloddertje roze daar, zucht. En toen werd ik pischagrijnig. “Kuttekuttekut”, riep ik om de 5 minuten. “Ja, dat probeerde ik je gisteren te vertellen”, zei P. rustig. En daar kan ik dus niet tegen. Dat hij alsnog gelijk kreeg. Verdomme. Het badkamermuurtje moet 4 keer, de deur waarschijnlijk 6 keer en de slaapkamervloer minstens 3 keer. Had de roze verf van tante Til uit ‘De Familie Knots’ niet een uiterst relaxt en bedwelmend effect op mensen? Nou, die uitwerking heeft roze verf dus helemaal niet op mij. Integendeel.

Dit vind je misschien ook leuk...

37 reacties

 1. Jenny schreef:

  En als je dan eindelijk klaar bent wordt je na een paar weken gillend gek van al dat roze :-)
  (ik spreek uit ervaring, alleen was het bij mij zwart…)

 2. Demos schreef:

  Uit heel erg recente kluservaring: Als je het sneller goed dekkend wil hebben: verf een groot vlak en ga dat vlak in de rondte af. Als je weer bij het begin ben aangekomen ga je er gewoon nog een keer overheen. De eerste verf is al redelijk gehecht / droog, dus ben je eigenlijk alweer met de 2e laag bezig. Het lukte mij om zo onze voorheen wit-met-tintje-blauw muren in 1 keer dekkend bruin te krijgen.
  In ieder geval: succes! Kleuren zijn goed!

 3. supernena schreef:

  Foto’s!!!! Ik ben nl. ook gek op roze en was trouwens ook helemaal weg van dat huis op MTV

 4. Solly schreef:

  Ik zeg één ding: paarse woonkamer muren…

  Bij de weg, bedenk tijdens het verven van laag 2 t/m 6 dat een eventuele volgende bewoner het zakie vast weer wit wil ;-) Je wraak zal zoet zijn!

 5. Teetje schreef:

  Enne…verf van de HEMA is eigenlijk niet al te best, believe me, I know.Heb ook ervaring met 9 (!) keer opnieuw..
  Oh ja, ben nieuw hier! Ik lees je graag!

 6. Johan schreef:

  Ik hoop niet dat je vloerbedekking hebt in de slaapkamer? ;-)

 7. Erwin schreef:

  Oranje.

  Leve de koningin!

 8. Anne-Floor schreef:

  Dat roze spreekt mij ook wel aan. Maar zes keer een muur oververven? Brrrr.

 9. Brutus schreef:

  Luna, ik vind je log erg leuk om te lezen, maar ik krijg wel meer en meer medelijden met partner P.!

 10. Janeway schreef:

  Ik heb eens een vloer geverfd door een bus verf om te gooien en dan met een trekker de hele boel over de vloer te verdelen. Dat schoot tenminste op…. Misschien een ideetje?

 11. Eddy Kledder schreef:

  Tip: oranje kozijnen erbij!

 12. Foefer schreef:

  * krijgt alleen bij het in gedachten visualiseren van de beschreven gebeurtenissen al knallende koppijn *

 13. Kaat schreef:

  Misschien dat het sneller gaat met een glaasje rose?

 14. fred schreef:

  luna, waarom ben jij altijd zo godvergeten eigenwijs??

 15. Cindy schreef:

  Doorzetten! Heb ik niet gedaan en ik erger me nog altijd kapot aan het zweempje blauw-geel (!) dat door het wit van de deuren heen piept.

 16. Ooievaar schreef:

  Tis wel een geil kleurtje, maar tegen de tijd dat jij het af hebt, ben je eerstkomende week te gesloopt om aan sex te denken. Toch even bikkelen….je moet er wat voor over hebben..

 17. Ooievaar schreef:

  vorige had verkeerde link

 18. ReZa schreef:

  Dat wil ik ook!!!!!
  Laat het ff weten als je verf over hebt ;-)

 19. René schreef:

  Een slaapkamer van 50m² :o)

 20. Mario schreef:

  zucht…vrouwen!! Luister nou eens naar P. owowo….

 21. blue schreef:

  Pftttttttttttttt…ik hoop voor je dat je minder wispelturig bent dan ik Luun! Wij hadden ook roze muren (in de woonkamer) en na een paar jaar waren we er al helemaal op uitgekeken…….doe mij maar alles wit met gekleurde accessoires…makkelijk actueel te houden :))Maw….ik deel de visie van P ditmaal….. Sterkte met de rest van het verfwerk, ik benijd je niet!

 22. Nina schreef:

  Maar… straks kleurt je nieuwe huis wel mooi bij je website! ;-)

 23. Tamara schreef:

  zo roze? O_O ik hoop voor je dat je het niet snel zat word..ik heb mijn kamer dan knalgeel met knalblauw en knalgroen en ben het na een halfjaar toch wel een beetje zat..

 24. Agnes schreef:

  De muren van mij toilet zijn zilver gestreept. Ook erg aan te bevelen, en dekte ik 1 keer! Maar fluor-roze is ook erg aantrekkelijk, die ga ik er eens bij zetten denk ik. Pink-power!

 25. Flying Gogo schreef:

  Pfff, tis wel erg roze. Maar ben eigenlijk vooral benieuwd of het nou gelukt is en wat jij en partner P. er nu van vinden…

 26. Luna schreef:

  Nou, gisteren heb ik de hele dag gewerkt tot 23.00 uur… dus… en vandaag ga ik weer werken… dus… vanavond en morgen en overmorgen en dit weekend weer verder… foto’s volgen…

 27. Lynn schreef:

  Nee, de kozijnen moet je dan mintgroen doen! Roze + mintgroen rules!

 28. Corinne schreef:

  Hahahahahahah die P. heeft wel wat te stellen hoor met jou!

 29. Front Anti-Tori schreef:

  Je zal zo’n wijf hebben…

  O ja… Ik héb zo’n wijf.

 30. Maurice schreef:

  Roze….P, ik heb medelijden met je gozer. Jij hebt blijkbaar niet de broek aan in huis.
  En een slaapkamer van 50 vierkante meter?????
  Zal Luna leren… *gniffel*

 31. Luna schreef:

  De badkamertegeltjes zijn al gifgroen… :-)

 32. Suffie schreef:

  Ik zoek al jaren naar gestreepte muurverf…

 33. Tessa schreef:

  Of ik nou veel medelijden moeten hebben voor iemand met een slaapkamer van 50m2 in Amsterdam…..
  Tip: histor verf: een laag dekkend, meteen klaa, verft zelfs van zwart naar wit in een keer!

 34. You can also take a look at some information dedicated to reviews … Thanks!!!

 35. booked:inducting predicting algorithm Rhode discards,Israelis measle Shepard February distinctiveness vandalized! weight loss drugs and diabetes weight loss drugs and diabetes http://s3.phpbbforfree.com/forums/?mforum=phentermine4u http://s3.phpbbforfree.com/forums/?mforum=phentermine4u – Tons of interesdting stuff!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *