web analytics

12

EL, OH, EL, EE

‘I met her in a club in old Soho / Where you drink champagne and it tastes just like Coco Cola.’ “Sie, Ooh, El, Ee”, zingt m’n vader mee. ‘Die plaat heb ik ook”, zegt hij. “Sterker nog”, zeg ik, “dit is jouw plaat.” “Oh, ja joh?”, zegt m’n vader verrast. Ik zie dat hij het stoer vindt dat partner P. een golden oldie heeft opgezet die we van hem hebben gekregen. “Ik heb ‘m in 1969 gekocht”, vertelt m’n vader. “Ik weet nog dat ik toen aan de kaai lag, die was helemaal afgezet met rieten matten.” “De Waalkade in Tiel?”, vraag ik. Ja, die. “Daar zag ik The Kinks voor het eerst. En de Rolling Stones waren er ook. “In Tiel?”, vraag ik weer. “Heb jij The Kinks en de Rolling Stones in Tiel gezien?” “Volgens mij waren die met die beschilderde gezichten er ook toen. Kiss. Maar dat kan ook een jaar later geweest zijn.” Ik vind m’n vader is ineens helemaal hip. ‘Well, I’m not dumb but I can’t understand / Why she walked like a woman and talked like a man.’ “Lola, la-la-la-la, Lola”, zingen nu zowel partner P., m’n ouders en ik. “Weet je wat ik ook een goeie plaat vindt?”, zegt m’n vader tegen P., “die van Maroon 5.” Partner P. neuriet een stukje van ‘This Love’ en die bedoelt m’n vader inderdaad. Zo! Zo! M’n vader was niet alleen vroeger hip, hij is nog helemaal in touch met de plaatjes van nu. “Ja, je moeder en ik kijken nog wel eens naar dat ene programma”, zegt m’n vader, “eh, hoe heet het ook alweer? Eh, eh. Mam?” “Top of the Pops”, zegt m’n moeder. “Ja, die”, gaat m’n vader verder. “Maar we vinden er meestal weinig aan. Zoals vroeger, zo worden ze niet meer gemaakt. The Kinks, dat was pas een band.” ‘But I know what I am and I’m glad I’m a man / And so is Lola, lo-lo-lo-lo Lola, lo-lo-lo-lo Lola.’

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. sjaantje schreef:

  Inderdaad Luna, je hebt inderdaad hippe ouders. Als ik per ongeluk top of the pops op had staan riep mijn vader altijd “kan die teringherrie eindelijk uit”. Maar ja, dat is dezelfde man die +/- 8 jaar geleden vroeg (nadat hij heeeeeel lang niet in de bioscoop was geweest) of er geen polygoon journaal meer uitgezonden werd voor de film. Dus de hipheid van vader laat wat te wensen over. Maar hij is wel een schat en dat is natuurlijk het belangrijkste!!

 2. Roland schreef:

  die met die beschilderde gezichten dat moet natuurlijk niet ACDC maar KISS geweest zijn!

  zie ook http://www.clubdespros.com/languedoc/images/kiss/bd/kiss%20rock'n'roll%20comics.jpg

 3. Maks schreef:

  The Kinks – One for the Road, mijn allereerste LP en meteen een dubbelaar ook nog! Het ging natuurlijk om Lola, dat de rest minstens zo mooi was wist ik toen nog niet, laat staan waar de tekst over ging.
  Dertien jaar. *mijmermodus*

 4. eddy kledder schreef:

  Ik hoop ook mijn hele leven zo hip te blijven als jouw vader.

 5. Van der Putten schreef:

  Ik hoop ooit zo hip te worden als jouw vader.

 6. Luna schreef:

  Inderdaad! Moet Kiss zijn! Veranderd!

 7. goblin schreef:

  Helemaal eens met je pa hoor!
  Zo klinken de plaatjes tegenwoordig niet meer.

 8. novecento schreef:

  Wat een bonus bij het zomerweer,ook nog huiselijk geluk, het kan niet op. Top.

 9. Eveline schreef:

  Eng, ouders die elkaar ‘pap’ en ‘mam’ noemen. Mijn schoonouders deden dat ook. Zelfs na hun scheiding heeft mijn schoonmama ’t soms nog over ‘ons pap’ als ze haar ex bedoeld. Brrrrrrrr…

 10. blue schreef:

  ben benieuwd hoe paps en mams reageren op de Gay Parade! Met deze temperaturen kan je volstaan met een roze string maar dat zal wel te gortig worden denk ik :))

 11. Dréke schreef:

  Ik ben als klein ventje vroeger door de rieten matten heen gekropen om het festival te bezoeken, maar rolling stones…..nee. Je vader maakt het net iets te spannend. Wie er wel waren : The Who, jefferson airplane, black sabbath, Siouxsie And The Banshees, the Dream (tiels trots v/d 60er jaren)ook stoer. De kings kloppen overigens wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *