web analytics

7

EEN DRUKKE, DIVERSE EN LEUKE VRIJDAG

beginpaginatotaal

IMG_6081
Ha Bruce! Wat gaan we doen vandaag?

IMG_6083
Nou… eerst even zorgen dat oppasmeisje M. keurig richting school komt… ontbijten, haren kammen, tanden poetsen en dan een dikke kus en doei! Goed je best doen op school en een goed weekend!!! Ikzelf zit daarna lichtelijk misselijk en gespannen thuis. Te wachten tot de echtgenoot mij komt halen.

IMG_6085
Hij neemt me mee naar de GGD en daar hangen deze prachtige schilderijen van vilt.

IMG_6086
Echt heel gaaf en mooi! Het zijn dus honden (en paarden) (en ze maakt ook portretten van mensen) van vilt. Van Jet. Haar site staat HIER.

IMG_6087
Maar ik ben dus bij de GGD om me te vaccineren en er staat een kan water op tafel en aaaaaaaaarghhhhhh!!! Ik pies echt haast in m’n broek van de angst.

IMG_6088
Jaaaaaaaaa!!! Ik moet een prik voor hepatitis A, ja!

IMG_6089
Ik hou me best wel, enigszins, misschien, hoop ik, dacht ik, groot als we eenmaal bij de dokter, verpleegkundige, meisje-dat-ons-gaat-prikken worden geroepen. Maar als ik m’n blik naar rechts werp zie ik een heel prikbord met allerlei waarschuwingen voor enge ziektes! Parasieten! Ellende! Dood! Verderf! Aaaaargh! Ik wil niet horen wat ik allemaal kan krijgen, ik wil het niet weten! Ik wil het niet, ik wil het niet!  “Kun je misschien even eerst die prik doen, want ik vind die prik niet zo heel erg, maar meer het hele geouwehoer eromheen”, vraag ik. Was een no problem.

IMG_6090
Voor de echtgenoot is het sowieso een no problem. Knappe man heb ik hè?

IMG_6091
Het meisje-dat-ons-geprikt-heeft doet nog even haar verplichte verhaaltje over geen water uit de kraan drinken, maar ik sla toch al niks meer op en sta te fladderen als een autist, omdat ik blij ben dat het achter de rug is.

IMG_6092
WOEHOE! Ik heb zelfs een vaccinatie-boekje gekregen!

IMG_6096
En dan nu eindelijk aan het werk, maar pas als ik een gezellige fotoserie met onderwater-honden heb bekeken.

IMG_6097
GAAF!

IMG_6102
Ik ben inmiddels klaar met werken en de echtgenoot ook. We gaan even samen boodschappen doen en rijden langs het parkeerterrein voor de Waal. Hier wordt al druk gewerkt aan de tenten voor Appelpop (volgend weekend).

IMG_6108
Megagrote tenten! Het is dan ook het grootste, gratis festival van Nederland!

IMG_6110
Maar wij gaan even naar de Turkse supermarkt.

IMG_6113
Ik hou nog steeds heel veel van de Turkse supermarkt.

IMG_6114
Heel veel dus. Vanavond ga ik beginnen aan m’n Tex-Mex-weekend!

IMG_6115
Als we thuis zijn ligt dit boek op de mat! Het is het Blogboek van Kelly Deriemaecker! WOW! Kelly is een Belgische blogger en blogt al net zo lang als ik! Haar site: www.talesfromthecrib.be!

IMG_6117
Ik wil hierbij even heel veel punten geven aan de LIDL! Een XXXXL verpakking (48 pakjes) met zakdoekjes met kekke beesten erop voor maar € 2,49!!

IMG_6123
Mijn rekening voor de vaccinatie was dan weer minder leuk, maar die declareer ik meteen bij de zorgverzekering. Moet no problem zijn.

IMG_6124
Terwijl ik m’n declaratie indien zie ik deze ‘factuur’ van mijn tandarts. Ik kan hier slecht tegen. Ik hoef het niet ‘zelf’ te betalen, want dat doet mijn zorgverzekering, maar WTF! De tandarts zegt tegen mij: “Goh, mevrouw Van den Heuvel, je moet wel beter stokeren hè?” Ik zeg: “Yep.” Vervolgens duwt hij een stoker tussen m’n tanden en dat kost ‘mij’ dan 25 euro??? WTF! Echt! WTF! Oh, en nu ik toch aan het klagen ben; de echtgenoot en ik zitten SAMEN bij het meisje-dat-ons-geprikt-heeft! SAMEN! En ze zegt: “Jullie moeten geen water uit de kraan drinken.” Wij zeggen: “Yep.” En vervolgens moeten zowel de echtgenoot als ik € 19,90 per persoon betalen aan consult-kosten. En ook al kunnen we het declareren; ik vind hier heel veel van.

IMG_6128
Tijd om te stofzuigen!

IMG_6132
En te dweilen.

IMG_6134
M’n groentetrolley is weer gevuld! Hoera!

IMG_6140
En… nog een keer hoera! Dochter S. is weer gearriveerd!!!!! We halen even de fiets van mijn moeder op en gaan samen naar de stad.

IMG_6142
Ja, daar word ik blij van.

IMG_6143
Nina heeft een zeer uitgebreide en fotogenieke familie. Dit is haar zeer muzikale oudtante.

IMG_6144
Wij staan hier bij de Zeeman om witte T-shirtjes te halen.

IMG_6147
En even naar de Kruidvat om, eh, eh, eh, eh, nagellak voor dochter S. te halen? Okay, voor mezelf dus… sorry!

IMG_6148
Even stiekem een loempiaatje en een selfie om naar pappa te sturen, zodat hij kan zien wat-ie mist.

IMG_6153
Prachtige ik-mag-niet-naar-binnen-foto (al zeg ik het zelf).

IMG_6156
Hé! Het zijn er ineens 2! Vriendinnetje I. komt ook weer een weekendje langs.

IMG_6162
En ik sta daarna een paar uur in de Tex-Mex-keuken.

IMG_6165
Met dit als uitzicht links.

IMG_6167
En dit als uitzicht rechts! Ik maak van alles en ik ga zo op in de kruiden en pannen dat ik vergeet foto’s te maken. Maar we aten dus Mexicaans.

IMG_6169
Ik maak een paar uur later zelfs een Mexicaanse late night snack.

IMG_6175
Tortilla chips met zure room en koriander! Hmmmm…

IMG_6176
En we kijken ondertussen naar The Voice of Holland.

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Jan Folkersma schreef:

  Je hoeft die facturen niet zelf te betalen? Wel dus. En ook die van alle andere Nederlanders. Daarom is die zorgpremie zo hoog.

  • Luna schreef:

   Ik had ‘zelf’ ook tussen aanhalingstekens gezet… want je moet ze dus uiteindelijk wel zelf betalen… I know… Echt, schandalig! Maar wat doe je eraan?

 2. Jan Folkersma schreef:

  Niet veel. Nog harder werken en nog meer betalen. Vanavond niet vergeten Maxim te kijken :)

 3. ria schreef:

  Leuk hoor ,en het zit er weer op spuitjes,klaar voor vakantie !!!!

 4. Marjan schreef:

  Fijn die prikken heb je gehad!
  Klaar :-)

  Zo’n gevalletje tandarts had ik ook met Jongste zoon…. die had een losse tand die er bijna uit was….
  bij de gewone controle wipte de tandarts hem er even zo HUP uit…. en tegelijkertijd wordt er 30 euro op de rekening gezet…… tsssssssssssss ik kan er zo slecht tegen… gezond verstand is er niet meer bij…

 5. shirley schreef:

  Jaja. Ook hier….. met 2 Kids naar de huisarts voor vaccinaties. 3x voorlichting is 3x 30euro. Terwijl ze het verhaaltje maar 1x verteld aan mij. En bij de tandarts is er al 2x gekeken of dochterlief al aan haar beugel toe is. Nog een poosje wachten maar wel 2x een behoorlijk bedrag omdat een andere tandarts twee tellen kijkt. Geen wonder dat die ziektekosten zo schreeuwend duur zijn.

 6. patchwork schreef:

  Ik heb de tandarts juist zelf gevraagd om inzicht in de facturen die ik niet kreeg, want er zit een max aan de vergoeding en dan wil ik niet voor bijbetalingsverrassing komen staan, door zo´n suf tandenstokerdingetje bijvoorbeeld. Tja, samen 1 consult en allebei een rekening- doet de tandarts ook met verdovingen: 1 prik voor 2 gaatjes pal naast elkaar en hoppa 2 prikken rekenen! Terwijl je er van je kin tot je oog verdoofd van raakt en er dus hele neusoperatie gratis bij zou kunnen doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *