web analytics

6

EEN DAG MET NO PROBLEMS MAN

beginpaginatotaaljamaica

IMG_7781
OMG!!!!!! OMG!!! Is dit wakker worden or what?? Het is 6:00 Jamaicaanse tijd (en dus 7 uur vroeger dan in Nederland), maar we zijn klaarwakker (en we hebben ook al uren wakker gelegen). Op het moment dat het licht werd zijn we naar buiten gegaan en werden we getrakteerd op dit uitzicht.

IMG_7783
We kunnen nu ook het resort wat beter zien. Geen superdeluxe resort, maar wel helemaal WOW!

IMG_7784
WOW!

IMG_7787
De echtgenoot twijfelt; wel of niet een duikje doen?

IMG_7790
En? Warm?

IMG_7794
YEP! Superwarm! HEERLIJK! We gaan meteen onze snorkelspullen halen!

IMG_7799
Het snorkelen is awesome! What a way to start the day!

IMG_7800
Na een uur samen gesnorkeld te hebben ontmoeten we wat andere Nederlanders die gisteren met hetzelfde vliegtuig zijn aangekomen. Die lenen we onze snorkelset even uit, zodat zij ook kunnen genieten van alle prachtige visjes.

IMG_7801
Alle poesjes op Jamaica zijn nogal ielig, maar wel heel knap.

IMG_7803
Ik ben tijdens het snorkelen in een zee-egel gaan staan, lekker handig, maar ach, het was het waard en gelukkig krijg ik bijna alle stekels er met een pincet uit.

IMG_7804
Om 8:00 kunnen we aanschuiven voor het ontbijt. Niks geen fancy ontbijt, met heel veel keuze, maar wel; precies goed (en ik had honger, nee, geen trek, maar honger!!!).

IMG_7805
En met dit uitzicht smaakt alles goed.

IMG_7808
Het vrouwtje van Arke komt ons een uitleg geven over het eiland en wat er allemaal te doen is en waar we op moeten letten. Het eerste wat ze zegt: “Jullie zijn misschien gewaarschuwd voor de mensen op dit eiland en dat het gevaarlijk en eng is, maar; laat die angst meteen varen.” Okay!!! We krijgen een papiertje mee met een aantal excursies en de echtgenoot en ik gaan bedenken welke we willen doen.

IMG_7812
Maar eerst; een Love Bird-cocktail.

IMG_7813
En dat zal niet de laatste zijn. HAHA!

IMG_7814
Na wat rekenen besluiten we dat het goedkoper is om toch maar all inclusive te gaan. Dit zouden we overigens een volgende keer zeker niet meer doen, maar voor nu was het perfect. Ontbijt, lunch, avondeten en alle drankjes geregeld.

IMG_7816
Dus misschien nog maar zo’n cocktail.

IMG_7821
En een kusje.

IMG_7827
En nog een kusje.

IMG_7830
En dan op pad! Wat nou ‘het resort niet verlaten’ en ‘oppassen’? Wij gaan lopend naar het centrum van Negril, samen met S. en T., met wie het meteen ‘klikte’ (ja, dit klinkt heel corny, maar het klikte dus echt meteen en we doen binnenkort een dia-avond, HAHAHAHA).

IMG_7835
Ik het zoveel foto’s niet gemaakt, omdat het gewoon ultiem genieten is om te wandelen en overal naar te kijken. Zo anders dan in  Nederland. Zo mooi! Zo warm! Ondertussen worden we door iedereen begroet (“Eeehh man.”) en ik voel me GOED!!!

IMG_7838
Wat wil je met zulke prachtige bloemen!

IMG_7840
En huisjes met zulke teksten?

IMG_7841
En zulke kleuren???? Ik kan gewoon niet geloven dat dit allemaal echt is. Het lijkt wel een film!

IMG_7846
Pffff… ik ben dit plog natuurlijk een week later aan het maken (met Bob Marley uit de speakers) en ik krijg gewoon een soortement van heimwee als ik deze foto zie… zo relaxt en fijn was alles.

IMG_7849
Hier zitten we in een taxi naar hotel Legends (dit is een zusterbedrijf van ons hotel Samsara)… de hostess had gezegd dat we alleen in taxi’s met een rood nummerbord moesten stappen, maar als je 2 mannen bij je hebt kun je dat advies rustig overboord gooien, haha! Gewoon bij de eerste de beste Jamaicaan ingestapt! No problem, man!

IMG_7850
Onze all inclusive geldt namelijk ook in hotel Legends.

IMG_7851
En hotel Legends ligt aan het strand. Ons hotel ligt aan de kliffen.

IMG_7852
De bar van Legends.

IMG_7856
Een Coconut Retriever.

IMG_7862
Happy me.

IMG_7864
We bleven hier lunchen.

IMG_7869
Happy us!

IMG_7871
Om een uur of 15:30 ging het keihard regenen, maar ook dat was gaaf. In de regen werden we teruggebracht met de taxi naar ons hotel.

IMG_7881
En daar genoten we van deze zonsondergang. SMELT!

IMG_7890
Nog steeds happy!

IMG_7905
Very happy!

IMG_7920
Ook het avondeten in hotel Samsara was niet megaluxe of uitgebreid, maar gewoon real homecooked Jamaican food. En alle serveersters waren lief en behulpzaam en keurig.

IMG_7922
Dit is dus rijst met vis. Lekker pittig, niet te pittig… Hmmmm…

IMG_7928
Okay, dit is een foto waar niemand wat op ziet, maar ik heb ‘m genomen als een reminder dat we met z’n vieren de hele avond op een strandbedje hebben gelegen met een cocktail en hebben genoten van het uitzicht. Want… het onweerde dus onwijs een paar kilometer verder. Echt… een schouwspel! Zo mooi! Bam! Bam! Bam! Daar kan geen aflevering van House tegenop!

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Marjan schreef:

  Welkom thuis….
  Je plog borrelt en bruist van de energie en de pret. Wat heerlijk!
  Precies wat jullie nodig hadden en verdiend hadden…

  Ik kan niet wachten op de rest, maar ik zal wel moeten :-)

  Liefs!

 2. Branwen schreef:

  In dat hotel ben ik ook geweest, in 2009. Ziet nog psies hetzelfde uit! Heb het er ook erg leuk gehad. Jamaica is geweldig en de mensen zijn aardig. Goed te zien dat jullie zo hebben genoten. Irie mon!

 3. Zara schreef:

  Ja ja, het was meer dan gaaf! Leuk om jullie te hebben leren kennen op no-problem-Jamaica en grappig om je blog te lezen!

 4. Annelies schreef:

  Leuk, leuk leuk! Zie de echtgenoot weinig op fotos maar das echt een knapperd zeg. Fjietfjieuw ;-)

 5. Veronique. schreef:

  Wat fijn dat jullie het zo naar je zin hebben gehad en wat leuk dat jullie “Zara” hebben ontmoet, ook haar blog lees ik altijd met veel plezier.

  Veronique.

 6. woordenaar schreef:

  Die foto is gewoon de beste, een herinnering in een wazig plaatje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *