web analytics

29

BRUCE & DE DRAAD

"Hallo, met de dierenarts, ik bel u even over Bruce Lee”, zei de dierenarts gistermiddag. “Vertel”, zei ik met een bonkend hart, doodsbang dat het slecht nieuws zou zijn en dat Bruce alsnog gestikt was in het draadje voordat ze ‘m konden opereren. “Nou, ik heb het even goed bekeken”, zei ze, “en de draad zit om z’n tong gedraaid en gaat dan richting z’n maag.” “Dat meen je niet”, zei ik. Maar dat meende ze wel. “En nu verwacht ik”, ging ze verder, “dat als we de draad doorknippen, dat de draad dan vanzelf richting het maag-darmkanaal verdwijnt en dat hij er dan volgens de gebruikelijke weg uit gaat.” “Oh”, zei ik, “dat is trouwens wel eens gebeurd, dat er een draad uit z’n kont hing met stront eraan.” “Dus we opereren ‘m niet”, zei de dierenarts, “maar we kijken eerst wat er gebeurd als we het draadje losknippen. En dan blijft hij vannacht een nachtje hier en dan…” “Oh, nee”, onderbrak ik haar, “hij zit daar ’s nachts bij jullie alleen in zo’n kooi, zonder dat er iemand naar ‘m omkijkt, dat wil ik niet. Als jullie dat draadje hebben losgeknipt dan kom ‘m vanavond wel ophalen.” “Okay, dan maken we een afspraak voor morgenochtend”, zei ze, “en dan kijken we hoe het dan met ‘m is. Laten we hopen dat het allemaal met een sisser afloopt.” En dat hoopte ik ook. En dat hoopte P. ook. En m’n ouders ook. Maar dat deed het dus niet. Eenmaal thuis kotste Bruce meteen het water uit dat hij even daarvoor had gedronken. De rest van de avond lag hij voor Pampus in het hemelbed. En ’s nachts tilde ik ‘m mee naar beneden om bij mij en P. op bed te slapen. En gelukkig deed-ie dat ook, anders had ik zelf ook geen oog dichtgedaan. Maar vanmorgen trof ik een bijna laveloze Bruce aan op het voeteneind. Hij had geen honger, geen dorst, reageerde niet op ‘blikkie-blikkie’ en wilde alleen maar liggen en slapen. Dus toen we ‘m om 9.00 bij de dierenarts brachten, besloot ze ook meteen om ‘m alsnog te gaan opereren. En nu ben ik in afwachting van het verlossende telefoontje dat Bruce de operatie goed heeft doorstaan. Ondertussen heb ik net als Bruce het gevoel dat er een knoop in m’n maag zit.

Update, 14.46: Bruce is net aan het bijkomen van z’n narcose. Het was nogal een zware operatie volgens de dierenarts. Er zat een 2 meter lange draad gefrummeld vanaf z’n maag tot aan z’n dikke darm. Die is nu verwijderd door 2 gaatjes in z’n dunne darm te maken. Om 17.00 mag ik weer bellen om te kijken of ik ‘m om mag halen vanavond of dat hij een nachtje in de nachtkliniek moet doorbrengen. Zucht en steun!

Update, 17.35: Ik mag ‘m zo op gaan halen!

Update, 19.02: Bruce is thuis! Later foto’s van z’n grote wond!

Dit vind je misschien ook leuk...

29 reacties

 1. kajurria schreef:

  Shit… sterkte!

 2. Swampy schreef:

  Thinking of you and Brucey all the time!!

  xx

 3. Janssen. schreef:

  Bruce Bruce……hoe krijg je het voor elkaar :(:(……..ook hier een knoop in mijn maag,akelig Chantall,hou je goed,ik denk aan jullie.

 4. Beppie schreef:

  Oh damn!!! ohneeohneeohnee!!
  Ik duim en duim en duim!

 5. Annemarie schreef:

  Bruce moet hier doorheen komen!

 6. biezonder schreef:

  :( Wat zielig! Ik denk aan Bruce…

 7. Nina schreef:

  Stel je voor dat je hem daar in het kooitje had gelaten vannacht!!! Lang leve het moederinstinct.
  Heeeeel veel sterkte en liefs!!!
  Kiki D. & Nina

 8. artgrrl schreef:

  sterkte Luun!

 9. Marijn schreef:

  Nog maar even doorduimen dus. Ik zal onze Griet ook opdracht geven haar duimpjes eens te gaan inzetten voor een mede-kat.
  Sterkte daar…

 10. ceebee schreef:

  he gut, arm beest.

  sterkte

 11. Kirsten schreef:

  Ach jeetje, arme Bruce en arme jij! Heel veel sterkte gewenst…

  (nu met naam…)

 12. Cindy schreef:

  Wat een hoop poezenpech heb je toch steeds… Ik hoop dat de operatie helpt, sterkte!

 13. Chell schreef:

  Getsie, arme Bruce. En arme jij!

  Ik duim mee!

 14. Marina schreef:

  Heel, heel veel sterkte!!!

 15. Kimske schreef:

  Ah nee… wat erg! Ik duim mee. Hééééééélll hard!

 16. Saskia schreef:

  He verdorie! Heel veel sterkte!

 17. Suzan schreef:

  duimduimduimduimduimduimduimduimduimduim duimduimduimduimduimduimduimduimduimduim duimduimduimduimduimduimduimduimduimduim

  oh god dat arme beest…

  check ieder uur hier, ben zo benieuwd!!

 18. Julia B. schreef:

  Jeetje zeg, ik zit hier gewoon zelf met de zenuwen! Maar ik weet dan ook hoe erg en naar en k.u.t. het is als je poezekinderen iets mankeren. Ik duim mee, met al die andere duimende en meelevende reageurders!

 19. Marieke schreef:

  Bruce, knuffie voor jou, mal katertje….
  Gauw beter worden hoor!

 20. Suzan schreef:

  ocharm
  nou dit is iig goed gelukt, hoe KRIJGT ie het ook voor elkaar!!! grrrrr!!! Je gaat toch geen klos garen naar binnen werken! *snik* arme broesielie

  leef met je mee schatje xx

 21. Irene schreef:

  Wat een verhaal, arme Bruce. Geef ‘m maar een aai over z’n koppie van me. Voor jou heel veel sterkte.

 22. Swampy schreef:

  Oops! Blank one……….any news darling? x

 23. Goentah schreef:

  Ik weet hoeveel je van zo’n beest kunt houden, dus ik duim met je mee dat het met een sisser af loopt…

 24. Swampy schreef:

  Yipppppppppppppppeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! :-)

 25. Gaby schreef:

  Veel sterkte met Broesielie!

 26. Janssen schreef:

  Gelukkig dat je hem mag halen en dat de ingreep goed gegaan is.
  Heb je geen zorgen om je eigen poezenkids begint Bruce weer :):):)…..hou de klossen garen ver van hem!:):)….dikke knuffel voor Bruce….

 27. Nina schreef:

  Oh mijn god, probeerde hij een ploesiepoesie te maken ofzo??? Hoe krijgt ie het voor elkaar.
  Hoe is het nu met hem?

 28. leila schreef:

  Nu komt het helemaal goed:).
  Ik ben zo blij voor jullie!!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *