web analytics

20

LUNA EN DE PLUIZIGE BOLLETJES

Voordat we richting Weesp vertrokken had ik al 100 keer aan vriend F. en vriendin T. gevraagd of er wel weer poesjes waren. “Want anders kom ik niet hoor”, zei ik. “Er zijn 5 kittens”, vertelde T., “en 3 van die pluizenbolletjes met blauwe ogen.” “Oooh”, zei ik. “Aaah”, zei ik. En toen ik vrijdag het erf op kwam rijden was het eerste dat hun zoontje B. riep: “Kom Luna, dan laat ik je de poesjes zien.” En nog voordat ik iedereen gedag had gezoend rende ik al achter B. aan. Naar de hooischuur! Naar de kittens. Naar de pluizenbolletjes met blauwe ogen. “Oooh”, zei ik. “Aaah”, zei ik. Ik was verliefd in nog geen seconde. Dus ik belde naar P.: “Lieve, lieve, lieve liefje, mag ik nog een babypoesje?” “Je mag een babypoesje als je een werkster regelt”, zei hij. Nu zou dit voor veel vrouwen (m/v) een zeer aanlokkelijk bod zijn. Een poesje én een werkster in 1 deal. Maar sinds mijn vorige werkster (m) ineens niet meer kwam opdagen vind ik het eigenlijk wel best. Ik was altijd opgelucht als hij weer de deur uit was. En alles was dan wel weer schoon en opgeruimd, die 4 uur dat hij er was voelde ik me ongemakkelijk in m’n eigen huis. Dus ik heb niet zo’n moeite met een werkster-loos bestaan. Ook niet met een paar kattenharen op de bank meer of minder. Maar mijn P., die kan er dus niet tegen. En ik kan er weer niet tegen dat hij er niet tegen kan. “Maar ik wil geen werkster”, zei ik tegen P. aan de telefoon. “Ik wil het niet, ik wil het niet.” “Nou, dan ook geen poesje”, zei P. streng. “Oh”, zei ik beteuterd. Toch lag ik vorig weekend enkele uren in het hooi tussen de 5 kittens. Gewoon omdat niks zo leuk en lief en fijn is als jonge poesjes aaien. Omdat niks zo rustgevend werkt als kijken naar kittens die de wereld ontdekken. Omdat ik met zo’n poesje in m’n handen toch een beetje kon dromen over nóg een poes in huis. Want hoe meer poezen hoe beter. En af en toe dromen van een huis vol katten mag best. “Wil je nu wel of niet nog een poesje erbij”, vroeg vriendin T. toen we zondag weer richting huis vertrokken. “Nee”, zei ik.” En ik wist het bijna zeker. Echt bijna.

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. Swampy schreef:

  Babe, get one get one get one!! And just go to that gorgeous new library for the 4 hours the cleaner is there! :-)

 2. Lau schreef:

  awwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww ik wil ook ik wil ook ik wil ook ik ook ook ook ook!!
  z
  zuchtt… kittens…
  mens raakt heel zn verstand kwijt ;)

 3. marijke schreef:

  allé luna kijk nu hoe schattig :p

 4. jan schreef:

  dat fotootje is een heel goed wapen om misschien toch wel een kitten en geen werkster te krijgen.

 5. Cindy schreef:

  Wat lief!!
  Ik zou bijna een kast vol anti-allergie pillen in huis halen om toch zo’n beestje te kunnen hebben…
  *smelt*

 6. Mike(lodeon) schreef:

  Ach, die blauwe oogjes, weet je het wel heel erg zeker?

 7. Nina schreef:

  Nu hou ik niet zo van katten, maar als ik er een werkster bij cadeau zou krijgen, dan zou ik het idee van een poes best in overweging willen nemen…
  Volgens mij moet je het gewoon doen trouwens, als het je zo blij maakt.

 8. JustMe schreef:

  Joh Luna, je neemt dat kleintje gewoon mee naar huis. Vervolgens doe je alsof je je rot zoekt naar een goede werkster (en zoals we allemaal weten zijn die schaars).

  Uiteindelijk moet je je “zoektocht” opgeven omdat je er permanente PMS van krijgt. Maar dan heb je wel je schattige babypoesje!

 9. Indigo schreef:

  Babykatjes zijn ook onweerstaanbaar. Maar als je niet uitkijkt zou je er iedere keer weer een meenemen..

 10. Kimske schreef:

  mijn voorgevoel zegt dat t volgende logje een officieel voorstellen van de nieuwe pluis is.

 11. petra (kiki) schreef:

  Nou ik vind het knap, ik was gezwicht zeker weten. Mijn manier om niet te zwichten omdat man P dan gek word is niet op marktplaats de zoekopdracht ‘kittens’ geven. Niet naar mensen gaan die kittens hebben, en al helemaal niet naar een asiel open dag gaan. Zodoende lukt het mij al 4 jaar om niet zo een bolletje in huis te halen. Want over 6 maanden is het geen bolletje meer, maar een volwassen kat die misschien wel 20 jaar wordt. En zo blijf je bezig (en stofzuigen)

 12. Janssen schreef:

  Kittens…..bij ons in het asiel weer 5 gisteren,gevonden in de polder,schattig,natuurlijk zijn ze schattig!!!
  Maar er zijn er zoveel,ze vinden wel een thuis hoor maar ik ben altijd blij wanneer iemand voor een oudje gaat,van 10 jaar of zelfs 13 jaar,want die hebben we ook.
  Eigenlijk een klein pleidooi hier voor sterilisatie/castratie.
  Wil je geen volwassen poes plus een werkster???:):):)

 13. Maurice schreef:

  Wat een smeltmomentfoto is dit *zucht*

 14. PF schreef:

  kittens zijn hartveroverend, altijd puur en schattig. Energiek, doldwaas, rascals in de dop en territoriaal vanuit het (jacht) instinct. En daar zit ‘m net de kneep. Ze claimen je met huid en haar, have en goed.
  En het new kid on the block mot maar inschikkelijk genoeg blijken, dat lees je nie in die blauwe maanschijven.

  Gelezen en verbijsterd : rijke tante laat een miljoenenbedrag, een onvoorstelbaar fortuin na aan wat ? Aan haar kat, nondeju.

  Daarom heeft P. gelijk: niet sentimenteel worden.

 15. vriendin H schreef:

  neem nou toch een nieuwe werkster in huis! …. ;)

 16. Luna schreef:

  Ik weet heus wel dat P. gelijk heeft… maar de reden waarom ik geen poesje mee naar huis nam was omdat Bruce dan geen Baby Bruce meer is…

 17. b0lletje schreef:

  Heee! Ik kwam je tegen in de Cosmo.. bij de sexawards…
  Erg leuk je website!
  En over kittens.. hihi ik zeur al maanden bij me vriend.. dat als we ons eigen huisje hebben straks of ik er een mag….

  Maar geloof niet dat et gaat lukken.. haha

  liefs

 18. Janssen schreef:

  Nou,das simpel dan!!!
  Een oude poes nemen en Bruce blijft de baby….toch??:):)

 19. angelique schreef:

  Als mijn vriend dat geroepen had, dan wist ik het wel. Ik ben dan wel tegen een poetsmiep in huis, maar dan had ik er graag 1 genomen. Je kan je poets er dan toch gewoon na 2 weken weer uit donderen. Heb je wel dat lieve schattige katje. Het is echt een plaatje.

 20. JustMe schreef:

  Bruce wordt dan toch gewoon broertje baby Bruce?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *