web analytics

40

BACK TO LIFE, BACK TO VIRTUAL REALITY

Volgens mij ben ik net virtueel verlaten door mijn virtuele vriendje. Mijn hart huilt, maar ik houd me sterk. Hij was te veel voor me gaan voelen, meldde hij. “You’ve got to be kidding me!”, schreef ik. Nee, hij meende het seriously. Het was als een spelletje begonnen, dat snapte hij ook wel, maar nadat ik het hele weekend niet online was geweest, besefte hij dat hij me écht miste. En daarmee bedoelde hij niet mijn avatar Luna Bunyip, nee, hij bedoelde Luna. “But that’s not even my real name”, schreef ik. Maar uiteindelijk kwam het hoge woord eruit: “You could never be truly mine.” Eh, nee, hallo, natuurlijk niet! Wat had hij gedacht dan? Dat ik mijn partner P. uiteindelijk zou verlaten voor een avatar? En dat ik dan blind naar de andere kant van de wereld zou vliegen om de ware persoon achter die avatar te ontmoeten? Dacht het niet. En daar was hij zich ineens heel erg van bewust. En juist daarom konden we elkaar niet virtueel blijven zien, want dat zou hem uiteindelijk te veel pijn doen. “I understand”, schreef ik. Maar eigenlijk snap ik er geen reet van. Want, Jesus Christus, wat een bizarre toestand. Het spel ‘Second Life’ blijkt dus uiteindelijk een virtuele hangplek te zijn voor nerds die op zoek zijn naar een relatie. Of misschien heb ik het helemaal mis en spelen deze nerds het spelletje juist beter dan ik. En doet iedereen alsof en is dat uiteindelijk waar het hele spel om draait. Faken en ge-mindfuckt worden. Ik word er lichtelijk paranoia van, want ik ben, in het spel en buiten het spel, altijd eerlijk geweest. Eerlijk over mijn relatie met P. en eerlijk over mijn nieuwsgierigheid naar het spel ‘Second Life’. Maar ik geloof dat eerlijkheid nu net niet is waar het op internet om draait. Verdomme, had ik net een virtuele blingbing-ring van mijn virtuele vriendje gekregen en net een virtuele bruidsjurk in de virtuele kast hangen en daar sta ik dan. Het voelt alsof ik voor het altaar ben verlaten. Ik zou bijna naar de virtuele psycholoog gaan.
www.secondlife.com

Dit vind je misschien ook leuk...

40 reacties

 1. n8vlinder schreef:

  HAHAHAHAHA
  wat een giller (en dat bedoel ik natuurlijk heel begrijpend en vol medelijden)!

  Weet je wat? M. heeft dat gebeuren ook gedownload (lekker op MIJN pc, zucht), jullie hebben hierbij mijn zegen om virtueel in het huwelijk te treden, hihi

  maar voor het overige: hou je haaks ;)

 2. Maurice schreef:

  Life can be a bitch. Mannen willen dat soms niet vatten, zeker virtueel niet Luun :-)

 3. Amiek schreef:

  Volgens mij heb je net een gat in de markt ontdekt: virtueel psycholoog worden in your second life! Kan je vet geld verdienen aan die nerds en eindeloos veel kleertjes kopen!

 4. Janssen schreef:

  Breng je mooie witte tule jurk maar naar de lommerd,de ring bewaar je voor slechte tijden en back to real life…..oneerlijkheid op het net??
  Zucht…..ik kan er een boek over schrijven:(

 5. watnoulief? schreef:

  waar het hart van vol is stroomt de virtuele gedachte over geloof niet dat ik het helemaal verkeert heb en ach luna en ik weet zeker dat er heus nog wel een avatar aan de andere kant van de wereld op je wacht ha ha
  gr watnoulief?

 6. MirjaM schreef:

  virtual misery… ik ruik een bestseller!

 7. Corine schreef:

  Hahaha, ach, als je goed zoekt loopt er vast wel ergens een virtuele psycholoog rond in dat spel, en met jouw (online) charmes heb je binnen notime een andere nerd aan de haak geslagen. Dit is trouwens wel voer voor irl psychologen.

 8. Marloes schreef:

  Dit moest vroeg en laat een keer gebeuren, ik weet er alles van. Het was bij de DDS 9 jaar geleden dan nog niet zo geavanceerd, maar mensen die irl en ivl niet kunnen onderscheiden had je toen ook al. Inclusief ruzies, intriges en echte scheidingen en dergelijke.
  (De Man zit hard te lachen tegenover me; “het is ook altijd hetzelfde gezeik!” zegt-ie :o)

 9. Wiro schreef:

  Jeetje, wat zal hij dan gedaan hebben in dat weekend?

 10. Kaat schreef:

  Alsof je op je log nooit mensen hebt die virtuele verliefde nerds zijn ;-).

 11. Foefer schreef:

  – proest –

 12. Leugenaar schreef:

  Zodra ik die Paypal-toestanden achter de rug heb kom ik je even troosten….

 13. Claud schreef:

  LOL wat een toestanden zeg.. lijkt het échte leven wel!!!

 14. Oboema schreef:

  Het virtuele leven wordt gespeeld door echte mensen en is dus ook net als het echte leven.
  DDS was een tijd geleden en dat heeft wasai (mijn toenmalige alter-ego)een hoop tijd gekost. ik heb eens een irl gehad met een hele groepmensen in utrecht. en toen heb ik besloten dat iedereen die virtueel is dat ook moet blijven ook. ;0)

 15. Whatever schreef:

  Goeiemorguh Luna

  Whahaha dus second life is gewoon een verbasterde vorm van een datingsite…….

 16. madelief schreef:

  zeg ,luna, wat een bullshit kraam je uit over je eigen eerlijkheid, er lopen op deze aardbol ook mensen rond die het anders doen dan jij of in een ander vaarwater leven..om daar gelijk een oordeel aan te koppelen vind ik tamelijk gereformeerd..get alive..en ga niet enkel voor je eigen geneugden in het leven…tamelijk egocentrisch..bah!

 17. Luna schreef:

  Volgens mijn virtuele psycholoog heb je helemaal gelijk madelief…

 18. Menno schreef:

  Nou nee, Madelief, zit wel wat in. Hier in Amerika wordt zo ongeveer alles aangegrepen om relaties op te doen – ga op zaterdag maar eens naar Wal-Mart of de supermarkt, men kleedt zich hier zelfs netjes aan om boodschappen te doen, want je zou wel eens… En boekwinkels zijn al heel veel jaren hangplekken voor dating (zaterdags en zondags zijn er bijvoorbeeld lunchconcerten bij Barnes & Noble, en er zijn in veel boekwinkels inmiddels espressobars ingebouwd), evenals de convenience stores bij tankstations. Amerika is zo “ruim” gebouwd dat het moeite kost sociale kontakten te krijgen, en dat is waarschijnlijk de belangrijkste reden dat het Internet zo snel zo’n grote vlucht heeft genomen. Ik vlieg soms wel eens gewoon zomaar een weekendje naar Londen of Amsterdam om gewoon in de kroeg te kunnen zitten en vrijblijvend gezellig mensen te ontmoeten, dat bestaat hier vrijwel niet. Het is voor mij vaak wel grappig om te zien wat Europeanen met de Amerikaanse technologie doen, omdat in Europa heel veel Amerikaanse drijfveren stomweg ontbreken. Alleen, Luun, dit is niet meer het nerd-gebeuren. Met een PC van $300 en een onbeperkt Internet account voor $9.95 per maand en fixed rate lokale telefoon (of $13.95 voor DSL!) heeft nu echt iedereen zich op het Internet gestort. Onbeperkt mobiel internet (GPRS) van T-Mobile kost me $20 per maand, bovenop mijn GSM abonnement, nationwide (dan heb je het dus over alles tussen Miami en Seattle), alles wat ik nodig had was een laptop-kaartje van $179 – wil je het liever van je mobieltje doen dan kost het $9.95 per maand.

 19. Erwin schreef:

  Ik neem nu virtueel afscheid van Maanisch. Virtueel gezever de hele tijd.

 20. Petra schreef:

  Ik sluit me aan bij Amiek! Virtueel psycholoog een gat in de markt.

 21. koen schreef:

  luna meiske, godverdomme, wat zie je er weer stralend uit , op je irl fototje bedoel ik dan

 22. Yin schreef:

  Nu durf ik me niet meer in te schrijven bij secondlife.com! Hehe, ik herken het… het virtuele leven kan soms je gevoelens overnemen, eng!

 23. madeliefje schreef:

  ach ja, met een zwakke basis-ik ..en sterke neigingen naar je opvullingen voor je ego en primitieve genoegdoeningen in het leven..
  hee..ik wordt me plots bewust….
  die virtuele psychologe :-)..dat ben ik!..vanaf nu 65 euro per feedback..hee luuntje..succes he met je ego, je goed en graag willende foxymeisjes, je tieten en al je vriendjes..

 24. Nina schreef:

  Hey! Wat een leuke foto ineens, bovenin je site! Haar gekleurd? Je straalt!

 25. Harrie Speen schreef:

  Over zo’n retrobril kakken lijkt me ook wel eens fijn of zo.

 26. Thierry schreef:

  whahaha, geweldig, wat een verhaal Luna! :))

 27. Debby schreef:

  Maar je bent toch ook gewoon een virtuele persoonlijkheid?

 28. Linda schreef:

  Virtuele mannen kunnen dus ook eikels zijn? ;-)

  Maareh, kun je dat spel nou echt alleen spelen als je een creditcard hebt? Is een beetje balen!

 29. Kenzo schreef:

  Ik heb ’t geprobeerd dat secondlife… maar kwam van een kouwe kermis thuis. Was net binnen en een behulpzame avatar ging mij helpen aan nieuwe kleren. Deze bleek toch niet zo behulpzaam, in no time was ik al m’n secondlife credits kwijt. Haha, ik was wat te goed van vertrouwen naar al die mooie verhalen hier.

 30. Sven schreef:

  Ey Luna!
  Ik wou ff kwijt dat ik je weblogs geweldig interessant vind! Ik heb even in het archief gebladerd, en der zitten leuke dingen tussen! Ga zo door! :)
  Maar dat secondlife vind ik nogal opdringerig met die paid-accounts enzo, als je zo’n free-account neemt dan moet je zelfs je creditcard invoeren of heb ik dat nu mis? naja,
  Liefs van mij! (K)

 31. Gewoon schreef:

  Back to real life, is toch het beste en eerlijkste. Sterkte!!

 32. Ellen schreef:

  En dan zeggen ze dat ik gek ben?……….wat een vertoning. hahaha……

 33. Enzo schreef:

  back to real life? ammehoela? Er gaat niks boven faken, nietwaar Luna?

 34. Japie S. schreef:

  @Harrie Speen:

  Over kakken gesproken, ook over allerlei andere brillen kakken is behoorlijk leuk op zijn tijd hoor weet je.

 35. Hmmm schreef:

  Dat second life is me net iets teveel aan formulieren invullen

 36. seriouzz schreef:

  is de maand al om?

 37. koen schreef:

  vroeg ik mij ook af seriouzz, op het eind van de maand komt de rekening, ineens van je bank gehaald natuurlijk !

 38. Claud schreef:

  Zow luna…. nog steeds aan het bijkomen van je liefdesverdriet… LOL of zit je al op de stoel bij je virituele psych… X

 39. Daniel schreef:

  Hello,

  Thanks for your inquiry.

  Unfortunately, the issue you encounter is a PayPal issue and our means
  of action are somewhat limited.

  We only accept PayPal accounts that are backed with a bank account for
  security reasons, and unfortunately PayPal requirements for Europe are
  that you also need to provide a credit card for this type of account.
  Until this problem is solved with PayPal, it is not possible to
  subscribe from Europe using a PayPal account, unless it is backed with a
  credit card in addition to the bank account information.

  Regards,

  Sam Linden

  Dus…. kan ik je creditcardnummer even lenen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *