web analytics

7

101 DALMATIËRS, CURRY’S & HARTJES

beginpaginatotaal

IMG_4864
Begin de dag met… het maken van een varkensvlees curry… (die had ik nog niet). Het wordt gemaakt met witte wijnazijn en heet Vindaloo (je kan het ook met rundvlees of kip maken, want volgens mij wordt er niet zoveel varkensvlees gegeten in India (of zelfs helemaal niet). Anyway; LEKKER!

IMG_4865
Al ben ik nog niet helemaal wakker.

IMG_4868
De laatste boodschappen doen bij…

IMG_4869
Mijn favoriete winkel; de LIDL.

IMG_4870
Grappig dat veel Tielenaren een Flipje-sticker op hun auto hebben. Ik zal er eens vaker op gaan letten…

IMG_4872
Oh, zielig! Deze spin heeft een prachtig web gemaakt tussen de struiken en de groene container, maar ik moet toch echt wat weggooien en z’n web kapotmaken.

IMG_4874
De echtgenoot maakt een broodje voor ons.

IMG_4876
En hoewel dat natuurlijk een heel gezond ontbijtje is, ga ik toch nog even los op een zak dropveters. Ik snoep eigenlijk amper, maar voor dropveters maak ik een uitzondering. De hele zak is dus leeg in 10 minuten. Note to self; geen dropveters meer in huis halen.

IMG_4883
Dropveters?

IMG_4888
Terwijl de curry’s staan te pruttelen doen wij nog even een aflevering van House in horizontale positie.

IMG_4891
Nina’s favoriete positie.

IMG_4892
Ik krijg het ineens KOUD! Het is 21.8 graden in huis, maar ik trek een dikke trui aan en de echtgenoot en ik vallen per ongeluk in slaap. Dat krijg je van in horizontale positie televisie kijken.

IMG_4893
Post!!!! Met een flying Nina!!

IMG_4894
Het is van lezeres M.! Om ons te feliciteren met ons 2-maanden-huwelijk. HAHA! Ik zou het zelf zomaar vergeten!

IMG_4896
En… ik krijg ook dit boek over de post! Het is mijn allereerste kookboek! Het origineel heb ik niet meer (en m’n moeder ook niet), maar ik kwam deze tegen bij een online boekwinkeltje.

IMG_4900
Geweldige trip down memory lane! Ik ken alle plaatjes en recepten nog. Echt gaaf.

IMG_4905
Ook gaaf. Deze XXXXXXXL courgette! Zelf gekweekt! De rest van de moestuin staat er enorm slecht bij door alle regen van de afgelopen dagen, maar deze courgette is toch nog maar mooi gelukt.

IMG_4910
Nog meer post! Alllll the way from Hongkong!

IMG_4911
Het zijn mijn opbergsystemen voor al m’n nagellakjes! WOEHOE!!!!! Hoe gaaf ziet dit er uit???!!!

IMG_4916
Ik ben er echt blij mee (3 opbergzakken voor maar 13 euro, inclusief verzendkosten)! Nooit meer op zoek naar de perfecte kleur en… de pubermeisjes weten nu ook precies waar ze de gebruikte nagellakjes terug moeten zetten. SCORE!

IMG_4917
En hoewel ik dus allerlei leuke kleurtjes nagellak heb kies ik vandaag toch maar weer voor grijs.

IMG_4918
Maar wel met een speciale 101 dalmatiërs-topcoat!

IMG_4921
Goed gelukt…

IMG_4927
We doen nog een aflevering van House.

IMG_4928
En hier zijn vrienden J. en R. al gearriveerd! Aan tafel!!! Nee Nina, jij niet.

IMG_4929
Hmmmmmm…

IMG_4932
Maar dan echt… HMMMMM…

IMG_4937
Alles is lekker en m’n diepvries zit ook weer vol met diverse Indiase gerechten (en de restjes van vandaag zijn meegenomen door R. en J., want die vonden alles dus gelukkig ook zo lekker).

IMG_4939
SMILE!

IMG_4940
Ik was ook heel trots, want ik had de tafel gedekt met 4 matching borden (dat is best uniek in dit huishouden).

IMG_4942
En vriendin J. maakte een foto van J. en mij samen en ook dat is best uniek in dit huishouden.

IMG_4933
Ik had een heerlijk toetje, maar ik moet nog wel werken aan m’n presentatie skills. Gewoon hop uit de vorm met 4 vorkjes is een stuk gemakkelijker en scheelt afwas. Het is een panna cotta met yoghurt in een ouderwetse Tupperware-vorm (met hartje) (ik heb ook een sterretje en een kerstboom). HEERLIJK!

IMG_4948
Van de rest van de avond zijn geen foto’s, want time flies when you’re having fun en dan vergeet je foto’s te maken (althans, ik wel). Al moet ik vooral zeggen: wij hadden fun, Nina lag voor pampus op de bank (uiteraard hebben we haar nog wel uitgelaten, anders zou het zielig zijn).

IMG_4949
Oooh, en Bruce had een nieuw slachtoffer gevonden om bovenop te gaan liggen. Vriendin J. had een zwarte broek aan en Bruce dacht dat het niet op zou vallen als hij daar op zou komen loungen. Viel ook haast niet op (jammer van die nageltjes Bruce). Het werd laat en het was gezellig. Ik hou ervan!

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Angelique schreef:

  Die tafel vol eten! Willikook!
  Als je nog niet genoeg nagellakjes hebt en je wilt eens iets dat niemand heeft: http://superblacklacquers.com/

 2. Else schreef:

  Wij hadden (toen ik 2 turven hoog was) ook zo’n tupperware vorm, ik mocht dan het figuurtje uit kiezen. Als hij geserveerd werd, werd je gevraagd hoeveel billen je wilde. Het maakte niet uit wat voor een pudding erin zat – het heette altijd billenpudding. 4 billen was geloof ik het maximum dat toelaatbaar werd geacht door mijn ouders.

 3. ria schreef:

  Leuk weer ,en lekker eten ,en snoepen !!!

 4. Sofie schreef:

  Ai, nu kan je wel heel duidelijk zien dat je geen nieuwe nagellak meer mag kopen.

 5. Marjan schreef:

  Dat boek heb ik ook nog liggen, ik vond het vroeger al leuk, mijn jongste zoon kookt er nu dingen uit, zo leuk!
  ja die flying Nina, ik geloof dat ik zo in de bruna stond toen ik hem zag… ik moest meteen aan jou denken :-)
  OOoooo je nagellak stash! Wow wat leuk zo met al die kleuren! Zoveel zijn het er toch niet? * angelic smile*

 6. Judith schreef:

  En nog n keer… hmmmmm! Damn wat kan jij koken!!!
  Was een super gezellig avondje! Xxx

 7. Judith schreef:

  Oja en de bloemen, die staan zo mooi omdat je ze verdiend!!! :-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *