web analytics

8

WANTROUWEND VS. NAÏEF

De eigenaar van het appartement maakte een nogal verwarde indruk toen wij het appartement betraden. Hij had net alles schoongemaakt, zei hij, en hij zou zelf het hele weekend vertrekken naar een andere plek in Frankrijk, maar we mochten altijd bellen. En, hij had net even alle ramen tegen elkaar opengezet, zodat de schoonmaaklucht zou verdwijnen. “Hij woont hier niet”, zei de verkering stellig toen de gastheer was vertrokken. “Hoezo niet?”, vroeg ik. “Je zet toch niet de ramen open voor de schoonmaaklucht?”, vond hij. Daar had hij ergens een punt. “Misschien heeft-ie gisteren wel een feestje gehad?”, opperde ik. “Nee, ik vertrouw ‘m niet”, zei hij. “Doe niet zo raar”, zei ik terwijl ik ondertussen wat door het appartement heen snuffelende. “Hier, moet je kijken, hij heeft gewoon z’n kinderfoto’s in huis staan, dus hij woont hier echt wel.” “Ja, dat bedoel ik”, zei J., die zijn er neergezet om een vertrouwde indruk te wekken.” “Nee joh, en hier, kijk, op het prikbord hangen ook trouwkaarten en hier, kijk, die ansichtkaart is aan hem gericht”, zei ik. “Die trouwkaart is uit 2007”, zei J. die nog steeds niet overtuigd was van de motivatie van onze gastheer om z’n appartement te verhuren. “Maar het maakt toch niet uit of hij hier wel of niet woont?”, zei ik, “we hebben betaald en we hebben de sleutel. Goed toch?” Maar de verkering vertrouwde het geenszins. En hij bleef gedurende ons hele verblijf op z’n qui vive. En nu moet ik ergens ook wel toegeven dat het een beetje raar was dat de gastheer vrijdag om een uur of 17:00 even kwam checken of alles wel okay was. Hij was z’n pet vergeten, zei hij. En ik geloofde dat. Ook was het misschien een beetje raar dat de gastheer erop stond om ons daarna naar de metro te brengen, toen we zeiden dat we van plan waren om de stad wat te gaan verkennen. En het was eigenlijk helemaal raar dat het lampje dat J. expres had aangelaten, uit was toen we terug kwamen van onze stadsverkenning. “Hij is hier geweest”, zei de verkering. “Is er geen stroomstoring geweest?”, vroeg ik. “Of misschien gaat die lamp automatisch uit na een paar uur?” En al onze spullen lagen er nog, dus ik maakte me nergens zorgen over. Kan gebeuren. Maar de verkering heeft iedere keer dat we het appartement verlieten een papiertje tussen de deur gedaan om te checken of er iemand binnen was geweest. Wat nooit zo was.

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Honnevon schreef:

  Weet je, bij het lezen van dit stukje gaan mijn haren rechtovereind staan en krijg ik het gevoel dat je mannetje nog wel eens bij het rechte eind zou kunnen hebben.
  Ik had er in ieder geval niet lekker gezeten en nooit spullen achter durven laten bij een uitje.

 2. Moeder van Luna schreef:

  Het” mannetje”is beroepshalve altijd wantrouwig :-) !!

 3. Luna schreef:

  @Honnevon: Ik ga de volgende keer echt weer met wimdu.nl hoor… zeker weten… De verkering is rechercheur hè? Dus die wordt ervoor betaald om alles in twijfel te trekken en alles te observeren… En ook hij wil de volgende keer weer op deze manier een appartement huren :-)

 4. MarinaTwiet schreef:

  Ik zat al te denken: Waar werkt die verkering van Luna toch ook al weer ;-))
  Hij heeft gelijk hoor, je kunt nooit voorzichtig genoeg zijn. Ik ken Parijs heel erg goed en ik weet dat daar wel een hele hoge concentratie rare mensen rondloopt!

 5. CiNNeR schreef:

  Niets voor mij, ik zou wantrouwend zijn en er totaal nerveus van worden. Geef mij maar een hotel.

 6. patchwork schreef:

  :-D Die man was waarschijnlijk net zo nerveus, misschien wel zijn eerste keer en bang dat jullie achter zijn rug om 20 man extra binnenhaalden, of er met zijn lampjes vandoor gingen!

 7. Maurice schreef:

  hahahaha. Ik mag J. wel. Ik zou de boel ook niet vertrouwen.
  Maar… J. Misschien vertrouwde hij jullie niet!

  Het is wel een spannend verhaal. Tnx Luun!

 8. Paul schreef:

  Maar hoe was Parijs, heb je je vermaakt met z’n tweeën?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *