web analytics

11

VRIENDIN M. EN DE TIBETAANSE OOGLEZING

“Hij is ook wel lekker”, zeg ik tegen vriendin M. en wijs naar een mannetje dat zich gespecialiseerd heeft in Tibetaans ooglezen. “Hmm”, zegt ze, “maar ik wilde sowieso een iriscopie laten doen.” Dus neemt vriendin M. plaats naast de Tibetaanse ooglezer achter het keukentafeltje. Ik ga voor het keukentafeltje zitten en zie dat het lekkere ding helemaal niet zo lekker is. En ook al geen Tibetaan. De nep-Tibetaan vraagt vriendin M. haar ogen te sluiten en diep in en uit te ademen. Daarna gaat hij met zijn handen langs haar lichaam, van haar voeten naar haar hoofd en weer terug. Ik blij dat ik er niet op haar stoeltje zit. Als vriendin M. haar ogen weer open heeft houdt de nep-Tibetaan 5 seconden een vergrootglas voor haar linkeroog en begint dan te oreren. Hij vindt dat M. meer moet ontspannen. Er zitten te veel gedachten in haar hoofd. En die moet ze er gewoon allemaal uitgooien. “Daar heb je moeite mee hè?”, zegt de nep-Tibetaan, “om te zeggen wat je vindt?” Volgens mij heeft vriendin M. daar helemaal geen moeite mee. En ze heeft ook geen moeite met ontspannen. Vriendin M. is zelfs mijn meest stabiele vriendin. Ze gaat elk jaar 6 weken mediteren in Birma en komt daarna gelouterd en verlicht terug. Nadat de nep-Tibetaan een kwartier lang onzin heeft verkondigd en daarvoor maar 5 seconden naar haar linkeroog hoefde te kijken vindt hij het genoeg geweest. “Maar”, begint vriendin M., “ik heb gelezen dat je juist aan je ogen af kunt lezen hoe het met je organen gesteld is. Kun je daar iets over vertellen?” De nep-Tibetaan pakt zijn vergrootglas en kijkt nu 5 seconden naar haar rechteroog. “Nee hoor, met je organen is helemaal niets mis, alles staat bij jou in verband met je gedachten”, zegt de nep-Tibetaan. Twee dagen na deze sessie belt vriendin M. me om te vertellen dat ze een nierbekkenontsteking heeft. Dat heeft de nep-Tibetaan met z’n iriscopie dan mooi over het oog gezien.

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Mannetje schreef:

  Joh? Had ie dat over het hoofd gezien? Neee? Echt??? Hoe onverwacht!

 2. Mannetje schreef:

  Oog, natuurlijk, over het oog gezien. sorry.

 3. blue schreef:

  kijk us in de poppetjes van mijn ooogen…lalala..bladiebla…weer een nepperd ontmaskerd..go luun..go luun..gogogo:))

 4. Luna schreef:

  Uit de folder van de nep-Tibetaan: ‘Je ogen zijn de spiegels van je ziel… Elk orgaan wordt gereflecteerd in de iris van het oog.’ En zo’n lezing kost dan 12,50 euro!

 5. CiNNeR schreef:

  Luna is plots helemaal op zoek naar het alternatieve zie ik?

 6. Kikkertje schreef:

  *Zet zijn ochtendtulband op*
  *Sluit zijn ochtendjas om niet uit zijn concentratie te geraken bij de foto’s die ik zie*

  Ik zie een frikadel speciaal. Niet zomaar een frikadel, deze was anders. Ik zie een M. Een a…Iets met mag, maggie, of magne.
  Het was geen patatboer frikadel want je genoot van het thuismaken.
  Verder zie ik grachten. Het lijkt op Parijs, maar aan de huizen te zien, gok ik op Amsterdam.
  Je bent ook veel met je haar bezig. Dat zie ik aan je glimlach.
  En je hebt iets met Tiel. Ik zie een naam. Jana of jona of jomanda..Kan dat?

 7. Pollie schreef:

  Kut kut kut,wat zitten er toch een kwakzalvers bij!

 8. Y..... schreef:

  Wat een tegenvallers zeg. Ik hoop toch altijd dat er wel iets van waar is… Maar helaas kwakzalvers alom. Volgens hen heeft iedereen blijkbaar moeite zich te ontspannen enz.

 9. Suffie schreef:

  Ik blijf er bij dat die spiegel echt heel ergens anders zit…!

 10. EL RUBIO schreef:

  Een nierbekkenontsteking is enkel op te sporen door het aanschouwen van het bruine oog!!!!!!!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *