web analytics

0

STOPPEN MET ROKEN

Ik had vanmorgen m’n moeder aan de telefoon. Altijd gezellig. Tot ik een sigaret opstak. “Ben je weer aan het roken? Ik hoor het wel. Je moet het zelf weten hoor, maar als je er problemen mee krijgt, dan hoef je niet bij mij te komen.” Ze was zoals altijd een beetje bezorgd, en om haar gerust te stellen heb ik tegen haar gelogen. Dat het best meevalt (ik rook een pakje per dag). Dat ik morgen kan stoppen als ik wil (ik rook al meer dan vijf jaar een pakje per dag). En dat ik alleen rook als ik uitga (ik rook als ik uitga twee pakjes). Ze trapte er niet. Daarom heb ik me ingeschreven bij de stoppenmetroken-site. Die sturen me vanaf nu iedere dag een mailtje. En dat mailtje zou me moeten helpen bij het stoppen. Het eerste mailtje heb ik al binnen; ‘Zijn de weekends moeilijk? Begin dan met een nieuwe hobby. Blijf actief: organiseer je vrije tijd.’ Jesus, alsof ik in het weekend niets te doen heb. Dan heb ik het juist zo druk dat ik moet roken om rustig te worden. Ik geloof dat ik die door Nicorette gesponsorde site maar eens moet gaan runnen. Mijn eerste mailtje zou zijn; ‘Je moet het zelf weten hoor, maar als je problemen krijgt, dan hoef je niet bij ons te komen.’
www.stoppenmetroken.nu

Dit vind je misschien ook leuk...