web analytics

8

SKINNER EN GANDHI VIEREN DIERENDAG

Ik heb twee katten; Skinner en Gandhi. Allebei vier, allebei gestreepte tijgers, allebei dik en allebei lief. En allebei uit het asiel. Dat vind ik belangrijk. Ik heb een bloedhekel aan van die huppelige vrouwen die zonder nadenken een jong poesje nemen. En het zijn vaak ook die huppelige vrouwen die bewust hun nieuwe aanwinst niet castreren of steriliseren, omdat ze het zo leuk vinden om een keertje zelf een nestje te krijgen. En die jonge poesjes worden dan weer weggegeven aan hun truttige vriendinnetjes En zo is de cirkel rond. Echte katten zitten in het asiel. De katten met karakter. Die hebben vaak al een heel zwerversbestaan achter de rug en kunnen zichzelf prima redden. Ze zijn ingeënt, gecastreerd en voorzien van een fijne chip in hun nek, voor als ze weglopen. Dat Gandhi mijn bed af en toe onderpist, iedere week een dode, levende of half-levende muis naar binnen brengt en al m’n boeken uit m’n kast laat donderen neem ik op de koop toe. Gandhi is een echte zwerver en vreet wanneer hij kan aan plastic tasjes, zakken chips en vuilniszakken, zodat ik ’s nachts niet kan slapen. En Skinner komt midden in de nacht boven op m’n hoofd liggen en ook dat houdt me uit m’n slaap. Maar het zijn wel mijn mannetjes en het liefste wat ik heb. Tegenwoordig kun je je kat al bekijken op het internet. Een aantal dierenasiels hebben een eigen website, waar je je nieuwe huisdier zelfs kunt reserveren. En dat kan iedere dag. Niet alleen op 4 oktober.

www.polderweb.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. struggleforlife@wanadoo.nl schreef:

  Hoi Luna,
  Hoe heb je eigenlijk dat ‘commentaar’ per column voor elkaar gekregen?

 2. DasH schreef:

  er was toch ook zo’n site waar je je gescande kat op kon zetten?

 3. DasH schreef:

  Ik heb hem al, http://www.cat-scan.com.

 4. SuperFijn schreef:

  deze is ook leuk…

  http://www.scanfun.net

  wel een beetje ziek maja…

 5. Dooop schreef:

  Polderweb… kwam mij een beetje bekend voor.

  Speciaal voor diegene die een GOED backupprogramma zoeken, is hier een poggie te vinden:
  http://www.xs4all.nl/~philippo/PolderBackup.htm

  Indien je je wilt registreren kan je een, zelf te bepalen, bedrag overmeken naar eerder genoemd dierenassiel. EEN SUPER GOED IDEE.

  Greetz.

 6. Diogenes schreef:

  Hoi Lune,

  Ben blij dat er meer mensen zijn die een asielkat boven een jonkie preferen. En die nare eigenschapjes van die katjes daar, die neem je toch gewoon voor lief?

 7. Erik schreef:

  kan je dan nog ademen als zo’n kat boven op je gezicht zit??ik niet ..en hoe lullig ik het ook vind…vinnie mag niet meer s’nachts bij mij in de slaapkamer maffen….verder is weer top die verhaaltjes…

 8. Luna schreef:

  Skinner zit niet op m’n gezicht, hij ligt om mijn hoofd heen, in m’n haar dus… ondertussen bromt-ie gezellig…