web analytics

5

SHOP TILL YOU STOP

“Ja, en dan belt-ie om 19.00 om te zeggen dat-ie eraan komt”, vertelt vriendin I. terwijl ze met haar ogen langs wat grijze shirtjes scant. “Dan heb ik zoiets van, ja, wat moet ík hiermee?” “Uhuh”, mompel ik met een zwarte trui met ronde hals in m’n handen. “Is dit wat?”, vraag ik. “Nee, geen v-hals”, zegt I., “dus dan ga ik vervolgens op ‘m zitten wachten terwijl ik anders gewoon relaxt met m’n eigen ding bezig was. “Uhuh”, mompel ik, “en deze?” Vriendin I. schudt met haar hoofd. “Kom maar gewoon naar huis toe, je hoeft mij niet te laten weten hoe laat je er bent”, vervolgt ze. “Ik wil juist weten hoe laat P. thuiskomt”, zeg ik. “Dit?’, vraagt I. en laat me een groen T-shirt met lange mouwen zien. “Mwaoh”, zeg ik, “maar hij belt om 19.30 dat-ie er over een half uurtje is en dan zit ik om 21.00 nog te wachten. “Ja, dat is ook kut”, zegt I. meelevend. “Dus dan begin ik om 19.45 met aardappels schillen en dan zit ik er 1,5 uur later nog mee”, klaag ik, “dus ik wil wel dat-ie belt, maar dan moet-ie niet gaan lopen kloten. Om 20.00 thuis is om 20.00 thuis.” “Uhuh”, zegt I. en ondertussen twijfelt ze tussen een bordeauxrood en een donkerblauw shirt. Ze neemt ze allebei. “Ik bedoel, hij hoeft niet te koken, weet je, en dan zit ik daar”, zeg ik. “Ja, nee, dat heb ik dus niet, want hij kookt wel altijd”, zegt I., “zullen we gaan afrekenen, want ik heb het wel gezien in deze H&M?” Even later staan we met onze toekomstige aankopen voor de kassa. “Eh, I., kijk eens”, zeg ik. “Wat?”, vraagt ze. “We hebben alleen maar kleding voor P. en Dr. G. in onze handen”, zei ik. “Oh Jesus, inderdaad”, zegt I. met boxershorts, sokken en T-shirts voor Dr. G. in haar armen. Ikzelf sta met een kekke spencer en een keurige zwarte sjaal voor P. in m’n handen. “Ik dacht dat we ooit hadden afgesproken om nooit, maar dan ook nooit kleding voor onze man te kopen”, zeg ik. “Ach ja, we moeten er zelf tegenaan kijken, dus we kunnen er maar beter voor zorgen dat het er een beetje appetijtelijk uitziet”, zegt vriendin I. monter. Maar ter compensatie van deze ultieme trutterigheid hebben we er daarna toch maar even ieder een fles sherry in gekieperd.

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Aad schreef:

  goh, schrijf je ook voor de Libelle tegenwoordig?

 2. DON JUAN schreef:

  Droge,gekoelde sherry,mag ik hopen?

 3. De Boef schreef:

  Heerlijk. Drank is het antwoord op alles.

 4. Menno schreef:

  Da’s dus meer “shop ’till you hic”

 5. Amiek schreef:

  Lekker, sherry! (Ook lekker zonder partner)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *