web analytics

2

PLOG VRIJDAG 16 JUNI 2017


Niet aan de wandel deze vrijdagochtend in Parijs? Nee. We beginnen onze voeten en knieën en rug nu toch wel te voelen (want 40+) en aangezien we waarschijnlijk genoeg zullen lopen de rest van de dag nemen we de metro richting een museum (Grand Palais). M. wilde heel graag naar een museum en daar ben ik zelf eigenlijk niet zo van, maar ik heb me laten overhalen (en ik mocht het museum kiezen).


Met de metro dus.


Ik heb gekozen voor de tentoonstelling ‘Jardins’! Allemaal diverse soorten kunst, van diverse kunstenaars over… tuinen! Bloemetjes, plantjes, van modern tot klassiek!


Met herbariums van heel lang geleden.


En collages. Hele oude collages. Supergaaf om te zien.


Prachtige schilderijen ook! Een hele mooie, diverse, prachtig gepresenteerde, omvangrijke, kleurrijke tentoonstelling. Erg inspirerend ook. Maar heel Parijs is inspirerend en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen.


Nog steeds verliefd. En ik ben toch wel blij dat hij me naar een museum heeft gesleept.


Nogmaals; foto’s doen geen recht aan hoe groot alles is in Parijs. Dit doek hangt dus aan de buitenzijde van het museum en is GROOT.


Wat een gezellige en lieve collage! Ik ben heel blij en gelukkig (voor het geval je dat niet op de foto’s kon zien).


En… in het Grand Palais is nog een tentoonstelling en aangezien ik nu de smaak te pakken heb qua musea pikken we ook nog even een tentoonstelling van Rodin mee.


Zijn meest bekende werk; De Denker.


Maar dit werk (La Danaïde) ontroerde me. Als in; tranen in m’n ogen, zo mooi. Ik weet niet waarom. Nooit gedacht dat een beeldhouwwerk me zo kon raken. Prachtig.


Deze was ook heel mooi; De Kus.


Misschien dat deze foto de grootheid en grootsheid van alles weergeeft. Op een sokkel een 1 op 1 beeldhouwwerk. Daar achter de ramen een beeldhouwwerk van een engel. Een XXXXL engel! Echt. Zo. Indrukwekkend.


Ik deed overigens een geluidstoer. Lekker toeristisch, maar zo krijg je toch een stukje extra duiding mee van al die prachtige werken van Rodin!


Geen Rodin, maar wel heel leuk; deze grote hond voor een dierenwinkel.


Daarnaast een grote poes! Wil ik wel in huis hebben en een stuk beter betaalbaar dan een Rodin.


We wandelen (ja, ook vandaag weer wandelen, wandelen, wandelen, al wilden we het iets rustiger aan doen) richting Le Marché des Enfants Rouges (een tip van lezeres Regina)!


Hier hebben we heerlijk Libanees gegeten! Hmmm… binnenkort ga ik maar eens een Libanees maandje doen thuis, qua eten!


En weer door! Met overal street art! Ik denk dat ik nergens zoveel space invaders (Space Invaders) ben tegen gekomen als in Parijs.


We doen een rondje Père-Lachaise, de begraafplaats van Parijs. Alweer zo indrukwekkend.


En vooral; OMG wat groot! Met wegen, straatnamen, nummers. Bizar.


En ook een beetje freaky.


Prachtig! En ik zal het nog maar een keer zeggen; indrukwekkend!


We wandelen terug naar het hotel en gaan even loungen op het dakterras.


Moe, maar voldaan.


Ik verruil m’n sneakers voor m’n slippers op de hotelkamer.


En daarna gaan we op zoek naar een leuk plekje om te eten. Onderweg komen we langs allerlei kleine ateliertjes.


Leuk!


En… een leuk plekje gevonden om te eten!


Na het eten gaan we weer naar Le Gambetta, de kroeg tegenover ons hotel waar bijna elke dag live muziek is. Dit keer een band met wat oudere mannen die allemaal bekende covers speelt. Heerlijk! Echt heerlijk! Maar. Dan. Echt!

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. esther schreef:

    Wat een heerlijk reisverslag! Tof om met jullie mee te mogen kijken in Parijs. En hartelijk gefeliciteerd voor mama Luna!

  2. Ingrid schreef:

    Het is allemaal zo ‘beeldend’ en jouw blijheid voor M. spat er van af. Het ontroert me een beetje na alle narigheid die je met ons hebt gedeeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *