web analytics

4

HAPPY BIRTHDAY NINA, ARBO & CANTO

beginpaginatotaal

IMG_9961
Het is weer 6:09. Neef X. heeft voor de derde nacht bij ons geslapen en we maken hem weer op tijd wakker. Ik zie er behoorlijk vrolijk uit voor een vrouw die gisteren een figuurcorrigerende onderbroek van haar man heeft gekregen.

IMG_9969
Kijk! Dit is mijn Valentijns-cadeau voor hem, naast de Valentijns-slip die ik gisteren voor het naar bed gaan droeg, maar waar de verkering alleen maar naar mocht kijken, kijken, kijken, maar niet aankomen.

IMG_9970
Een boek! ‘Daar is hij weer‘ van Timur Vermes. Het gaat over Adolf Hitler die ineens wakker wordt in 2011 en dan alsnog probeert de wereld te veranderen. Hitler begint een televisiecarrière en is een hit op YouTube. De verkering heeft een grote fascinatie voor de Tweede Wereldoorlog en kijkt het liefst 24/7 naar History Channel. Ik heb dus heel erg m’n best gedaan om een passend cadeau te vinden! Nou ja, ik liep er gewoon toevallig tegenaan, want we doen eigenlijk niet aan Valentijnsdag, maar gezien het akkefietje met die figuurcorrigerende slip zal 2014 forever het jaar zijn dat ik wél heel erg m’n best deed voor hem en dat hij mij een kut-cadeau van € 0,80 van de Action gaf.

IMG_9974
Oh ja, gisteravond stond ik nog om 22:00 de linzensoep naar een recept van Janine Abbring te maken, maar toen had ik m’n plog van die dag al gepost.

linzensoep
Het is trouwens al de 3e keer dat ik deze soep maak, dus hij is écht heel erg lekker. Het recept staat op www.culunair.nl: HIER. Check m’n jurkje met Lois-print.

IMG_9975
Ik had nog erg veel bloemkool over van gisteren, dus ik maakte ook nog een grote pan bloemkoolsoep. Dit alles voor 7:00. SCORE!

IMG_9978
Nina uitlaten. Mooi hè? Alles.

IMG_9983
Curves in all the right places!!!!! Zonder figuurcorrigerende slip.

IMG_0002
Daar zitten we alweer om 9:00. Bij de ARBO-dienst in Arnhem. De ARBO-arts doet heel meelevend en vriendelijk tegen m’n vader en mij, maar ik vertrouw ‘m gewoon niet meer.

IMG_0005
Als we weer terug zijn van het gesprek met de ARBO-arts geef ik m’n vader 2 bakken soep mee. Zelf doe ik de rest van de soep in de diepvries, dus mijn ouders en wij hebben de komende week genoeg soep voor tijdens de lunch. SCORE!

IMG_0018
Even nog wat werken. Ondertussen luister ik naar elektro-house. Hou ik van.

ninataart
Er… is er 1 jarig, hoera! Hoera! Dat kun je misschien op de foto niet zien, maar dat is Nina!!!

IMG_9924
Ze is 2 geworden. Mijn Valentijns-baby. Als ik andere keuzes had gemaakt in mijn leven had ik vandaag waarschijnlijk de verjaardag gevierd van de tweeling van P. en mij. Ik sta daar elk jaar toch bij stil op Valentijnsdag. Niet met verdriet, maar met vertrouwen. In mezelf en mijn keuzes. En mijn leven. Maar toch. Het is wel een dingetje. Had ik toen niet uitgerekend kunnen zijn op een andere dag dan Valentijnsdag? Blijft zo hangen. Heb ik weer. Voor de rest van m’n leven.

IMG_0042
Kusje voor Nina dan maar.

IMG_0050
De verkering is HEEL erg blij met z’n boek en doet een poging om ‘m in 1 ruk uit te lezen. “Ja, ik weet wél waar ik jou blij mee kan maken”, zeg ik.

IMG_0055
De hyacinten die ik van vriendin Y. kreeg komen uit en ruiken erg lekker.

IMG_0060
M’n ouders komen langs om de verjaardag van Nina te vieren. M’n moeder neemt Monks mee. Nu zou je dit als een teken van beginnende dementie kunnen zien, maar m’n moeder is gewoon gek. En Monks hoort bij de familie. Ook al meer dan 30 jaar. Ja, dan hadden ze me maar een broertje moeten geven.

IMG_0069
Nina krijgt een XXXXXXXL bot van m’n ouders en is hier zo gelukkig mee dat ze niet weet wat ze met zichzelf aan moet.

IMG_0074
Een gebakje van bakkerij Schroot! Ja, hallo, Nina is jarig!!

IMG_0083
Ja, als hij wint met klaverjassen is m’n vader heel blij. Hahaha!

IMG_0094
Kater Frank zit de hele middag in een diepe trance samen met Monks. Hebben een lijntje met God.

IMG_0095
M’n moeder kijkt bedenkelijk, want we verliezen. Maar dat interesseert haar toch niks, want zij heeft ook een lijntje met God.

IMG_0098
Busted. Weer frituurhapjes. Maar ja, Nina is jarig en m’n moeder moet nog aansterken van de chemo en m’n vader heeft net een moeilijk gesprek bij de ARBO-arts gehad en ach, het zijn garnaaltjes, hoe slecht kan dat nou toch zijn?

IMG_0107
Oh! Gelukkig! De verkering heeft toch nog iets liefs geregeld voor me. Misschien trek ik die Valentijns-slip nog wel een keertje voor ‘m aan vanavond en dan mag hij ernaar kijken én aankomen.

IMG_0110
Ik hou van deze foto. Twee van mijn mannen in diepe relaxatie.


Ik luister naar de Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Dit is zo mooi. Zo mooi. Dit moet je 3 uur achter elkaar luisteren (zolang duurt dit concert voor 4 piano’s) en dan is alles goed. Alles. Dan hou je van de wereld, dan haat je ‘m, dan weet je waarom je hier bent, waarom je dood wil, waarom je 100 wil worden, waarom je ’s ochtends wakker wordt, waarom je wil liefhebben, waarom alles, alles goed is. Maar je moet er dus wel 3 uur voor gaan zitten. Is het waard.

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Esther schreef:

  Bram was ook jarig, de 12e. Februari-hondjes <3

 2. Mijnplog schreef:

  Wat een dubbele dag voor je.
  Maar ook gefeliciteerd met Nina!

  Ok de mooie taart maakte de slip een beetje goed :)

 3. Willeke schreef:

  Gefeli nog met Nina..Knufff

 4. Jan Folkersma schreef:

  Ik heb wel een beetje te doen met je verkering. Goede cadeaus kopen is heus niet makkelijk.
  Tijd om weer lief tegen’m te doen ok?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *