web analytics

25

PARTNER P. BETRAPT LUNA

Het is 16.20 en ik schrik wakker van de voordeurbel. Ik verwacht niemand en ik heb een hekel aan onverwacht bezoek. “Vrouwtje doet lekker niet open”, zeg ik tegen John Digweed die naast me op het kussen ligt. Dan gaat de bel nog een keer. En nog een keer. Verdomme. Ik sta op om open te doen en wanneer ik de hal binnenkom zie ik dat partner P. voor de deur staat. Oeps. Betrapt. Hij kon niet naar binnen omdat ik de dievenklauw op de deur heb gedaan. “Wat kom jij doen?”, vraag ik. “Ik dacht, ik kom eens gezellig wat vroeger naar huis”, zegt hij, “waarom deed je niet open?” “Eh, ik was beneden in de badkamer”, lieg ik. Het is een familietrekje aan mijn vaders kant: ‘Effe leggen.’ Nu doet het gros van die familie dat ‘effe leggen’ na het eten, maar omdat partner P. vaak pas om 20.00 thuis komt, heb ik het ‘effe leggen’ verplaats naar 16.00. Dagelijks, tussen ‘Oprah’ en ‘Dr. Phil’ bevind ik mij in het hemelbed in de woonkamer. En binnen 1 minuut liggen er dan ook 3 katten bij, die, net als ik, zeer veel waarde hechten aan deze doordeweekse ‘effe leggen’-routine. En het ‘effe leggen’ was dan ook mijn geheim. Niemand wist ervan. Stiekem overdag even 3 kwartier stelen. Het voelde een beetje stout. En het zou ook gewoon mijn geheim gebleven zijn als P. niet onverwacht zo vroeg thuis zou zijn gekomen. Want terwijl ik na zijn thuiskomst doe alsof er niets aan de hand is begint de wekker van mijn mobiele telefoon te trillen. Oeps. “Waarom heb jij je wekker om 16.45 staan?”, vraagt P. terwijl hij me mijn mobieltje aangeeft. “Eh”, stamel ik. Kut. Hoe red ik mij hier uit. “Eh, nou”, stamel ik nog maar eens. Maar dan volgt meteen het nadeel van elkaar al 7 jaar kennen. “Jij lag te slapen hè?”, roept P., “wat een leven heb jij! Beetje ’s middags liggen in het hemelbed met de katten.” “Nou, ja, het was gewoon een powernap hoor”, probeer ik. Maar P. weet nu van mijn geheim. En als het niet meer stiekem is, dan wordt dat ‘effe leggen’ meteen al minder lekker.

Dit vind je misschien ook leuk...

25 reacties

 1. tm schreef:

  He Luna,
  leuke stukjes!
  Wat betreft “effe leggen”; wordt een stuk acceptabeler als je het “effe nadenken” noemt!

 2. Janssen schreef:

  Doe ik ook,”effe leggen”,bij voorkeur onder Oprah en Dr Phil,want aan beide heb ik een hekel…….:),om 16.oo uur volgt dan mijn dagelijkse soap,lekker hoor!!!!

 3. Wiro schreef:

  Die paar uurtjes ’s nachts voelen altijd al als effe. Overdag doe ik geen oog dicht. Niet omdat ik niet wil, maar omdat de gelegenheid zich niet aan doet.

 4. teun schreef:

  Als ik me ‘effe leg’, kom ik meestal de rest van de dag niet meer bij…maar ’t is wel heeeul verleidelijk, dat wel.

 5. blue schreef:

  hahahaha ik doe dat vaak sávonds na het eten en voel me dan meteen een oud mens..heel slim dat je dat stiekun doet (uh…deed)
  ga je het nu niet meer doen dan??

 6. Rene schreef:

  Jesus, net dertig en dan al niet in staat zijn om overdag wakker te blijven.
  Typisch gevalletje patat-generatie!
  Walgelijk…

 7. Thierry schreef:

  @tm: is ook prachtige poster van. Persoon in hangmat tussen twee palmbomen, met onderschrift “Thinking is Hard Work”.. ;)

 8. Michaela schreef:

  Oh lekker….ik denk alleen niet dat mijn baas dat zal gaan waarderen als ik op dat tijdstip ga liggen pitten…

 9. Marloes schreef:

  “Heel eventjes” lekker liggen in de middag is heeeeeeerlijk :)

 10. Volgens mij wordt het tijd dat P. Change Your Life Without Getting Out of Bed : The Ultimate Nap Book van Sark gaat lezen. Alle excuses om lekker tussendoor te slapen op een rijtje (via amazon ook in te zien!)

 11. MegaHeks schreef:

  Ik doe een middagdutje tijdens het gebruik van de zonnebank, ben al tig x betrapt omdat ik dan snurk ;-)

 12. koen schreef:

  bestaan tegenwoordig zelfs essays over van van die snelle HRM boys die stellen dat ‘effe leggen’ ’s middags de productiviteit verhoogt … ze bepleiten dat voor in het zakenleven … heeft partner P. daar nog niks over gelezen ?! … hij is helemaal niet mee ! ;-)
  geweldig stukje weer Luna !
  groet

 13. n8vlinder schreef:

  ik vind het persoonlijk leuker als je effe logt, en dat kan ook leggend! dus.

 14. M%n schreef:

  En nou weet iederéén het… Hehe.

 15. don juan schreef:

  Kom toch in Spanje wonen,hier is het normaal.

 16. (-_-)zzZZzz schreef:

  @don juan: daarom gaat er zeker ook zoveel EU subsidie naar Spanje ?

 17. Maurice schreef:

  Als P. zegt: “Je lag te lapen, hè!”
  Dan had hij al heel lang een vermoedden, maar liet je lekker ff leggen ;-)

 18. Ellen schreef:

  He get, zou hij nu zo gemeen zijn om gewoon lekker op je “effe legge-tijd” jou te gaan bellen, keer op keer. :-)
  (of maak ik nu slapende honden wakker?)

 19. Whatever schreef:

  Snap niet waarom je het stiekum moet doen….

 20. seriouzz schreef:

  “Lekker Legbad” van De Clicheemannetjes

 21. fred schreef:

  tering, wat doen jullie moeilijk zeg…..
  een relatie hebben hangt af van vertrouwen en dat doen jullie elkaar dus niet…

 22. Is toch heel normaal in het zuiden van Europa? Je lijkt me wel een nachtuil, dus zal je het nodig hebben Luna.

 23. Moeder van Luna schreef:

  GEWELDIG!!!! Oma zou zeggen “ik moet ff de oogjes verschieten”

 24. NBR schreef:

  ~zucht~ Ik ken dat. Het probleem met die powernaps is dat je er zo aan gewend raakt. En dan om middernacht zou wensen dat je eindelijk es de slaap kunt vatten. En dan de middag erop weer kapot zijn omdat je zo weinig hebt geslapen.

 25. Pascal schreef:

  Heerlijk, effe onderuit. Het liefst om een uurtje of vier, maar door werk na het werk, als het nog kan. En dan opstaan als een zombie en maar blijven zeggen dat ik zo lekker lag. Na een kwartiertje is dit weer in orde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *