web analytics

39

OSAMA BIN BRUCE

“Ah, nee, Bruce! Nee!”, roep ik zuchtend als ik de keuken binnenloop. Bruce zit op de tafel en kijkt me aan met een arrogante kop alsof hij wil zeggen: “Het is je eigen schuld. Ik kon het niet laten. Het was groter dan ik.” De keuken ligt bezaaid met stukken karton. Stukken karton van een eierdoos. Gelukkig van een lege eierdoos, maar toch. Met een angstaanjagende precisie had Bruce de hele doos gedemonteerd. Een zorgvuldig geplande terroristische aanslag. Net zolang rukken, klauwen, bijten, snijden en plukken tot het object in zo klein mogelijke stukjes op de grond ligt. En hij heeft er na afloop waarschijnlijk in liggen rollen. Zucht. Het is altijd spannend om ‘s ochtends de woonkamer of keuken te betreden. Elke nacht checkt Bruce het huis op interessante objecten om te slopen. Nu we het hem praktisch onmogelijk maken om nog eten van ons bord, van het aanrecht of uit vuilniszakken te jatten heeft hij z’n zinnen gezet op niet-eetbaar materiaal. Ik verdenk hem er trouwens van dat hij alles in eerste instantie als eetbaar beschouwt en er bij het doorslikken pas achter komt dat het om iets niet-eetbaars gaat. En als het niet-eetbaar is besluit hij toch om het object volledig te slopen. Gewoon voor de lol. Een kleine greep uit de objecten die Bruce de afgelopen maanden heeft gesloopt; 5 rollen toiletpapier (eigen schuld, moeten we de toiletdeur maar dichtdoen), minstens 17 rollen huishoudpapier, 1 briefje van 10 euro, meerdere VPRO-gidsen, meerdere tijdschriften, meerdere kranten en een eierdoos. Daarnaast worden bloemen deskundig van hun stengel gebeten en planten worden uit hun potten gegraven. En dan gaat hij er met een mij-maak-je-niks-houding naast zitten. Zucht. Ons huishouden bevindt zich voortdurend in alarmfase oranje.

Dit vind je misschien ook leuk...

39 reacties

 1. fred schreef:

  nou, fijn zo’n kat…not…

 2. brtk schreef:

  katten heerschen :)

 3. Anne-Floor schreef:

  Mooie dreigende foto heb je bij het stukje gevonden. Kijkt ie altijd zo?

 4. frommel schreef:

  leuk he katten. 1 van de 2 bij mij schranst haar eten naar binnen om het vervolgens weer uit te braken en later weer op te eten. ze denkt dat ze een koe is.

 5. Suffie schreef:

  Onze huisdieren zijn lid van Al-Qavia…

 6. Toet schreef:

  Een kat is niets, helemaal niets vergeleken met een kauw. Ieder losliggend papiertje verandert in confetti. En een boek is voor een kauw niets anders dan een grote hoop losliggende papiertjes. Een cactus wordt zorgvuldig weggehakt rondom de stekeltjes en in ieder stuk fruit staan snavel-afdrukjes. Mijn kauw sloopt niet alleen, hij imiteert ook. Zo heeft hij wel eens een e-mail gereply-ed, een volledige htm-pagina onvindbaar gewist, een verse espresso gezet en een stuk van de Ricki Lake-show opgenomen (over mijn opname van “Breaking the waves”).

 7. mwoi schreef:

  Het komt me bekend voor, dat slooppatroon. Lol met een m&m, sloop de spin en mol de bank zijn favoriete spelletjes hier.
  (meerdere = germanisme, overigens)

 8. Maks schreef:

  Mag ik hem een weekendje lenen? Ik heb hier nm. nogal last van een hardnekkige muis…

 9. Kikkertje schreef:

  Yep. Morgen vuilnisbakken dag. Ik zal een foto maken wat Petroesjka met een doos doet in 2 dagen. Jammer dat jij geen foto hebt gemaakt Luna. Ik had die eierdoos wel eens willen zien om het te vergelijken.

 10. kiki schreef:

  De makkelijkste oplossing voor dit gedrag is….. hem naar buiten laten. Dan kan hij daar lekker ravotten en slopen. Maar goed, midden in Amsterdam zou ik daar ook niet aan moeten denken…. (tram)Tingeling, tingeling, tingeling….. en je hebt een platte bruce

 11. Suffie schreef:

  Zo is dat! Katten moeten buiten! Kunnen ze daar lekker de tuin van een ander volkakken, de spullen van een ander vernielen en de plaatselijke vogelstand naar eigen inzicht reguleren!

  Waar komt toch dat misverstand vandaan dat katten buiten ‘horen’?

 12. Luna schreef:

  Mijn katten gaan echt niet nooit meer naar buiten! Ik ben er een paar jaar geleden al eentje kwijtgeraakt( http://www.maanisch.com/pivot/entry.php?id=211 ) en dat wil ik niet nog eens meemaken…

 13. Rolandow schreef:

  Ik kan U wel zeggen dat de katten die bij ons (nouja, ouderlijk) huis buiten liepen meer dan eens een lading hagel hebben gekregen.

  Katten horen verzorgd te worden door hun eigenaar. Anderen horen hier geen last van te hebben.

  Dus ik ben het met Suffie eens :-)

 14. Merle schreef:

  Hallo…ik las je bericht en moest denken aan iets dat ik eens in een dierentijdschrift gelezen heb. Katten zijn geneigd om hun omgeving op stelten te zetten (lees: dingen te mollen) als ze zich vervelen. Het blijkt te helpen om meer dan normaal met ze te spelen en speeltjes (grote en kleine) voor ze te kopen. Maar elke kat is natuurlijk anders…

 15. Suffie schreef:

  Volgens mij heeft Bruce voldoende maatjes en speeltjes in huis om een compleet commercieel gerund kattenspeelparadijs op te zetten…

 16. Luna schreef:

  Daar heeft Suffie helemaal gelijk in! Ik heb 4 katten en ze hebben heel veel speeltjes! Ze rennen achter elkaar aan van boven naar beneden en weer terug, dus ze hebben genoeg beweging… Daarnaast werk ik thuis, dus ze krijgen ook nog eens bijna elk uur van dag aandacht! De andere 3 katten zijn schatjes! Rennen wat, liggen wat, eten wat, slapen wat… nog nooit iets doelbewust gesloopt in ieder geval…

 17. Michiel schreef:

  Wordt het niet eens tijd voor zo’n hondenbench, lol, http://www.kensdale.nl/bench.htm. Al zal hij dan de hele buurt wakker mauwen :)

 18. Jenny schreef:

  Hier ook zo’n destructokat. Ze komt ook buiten, dus daar ligt het niet aan. Alles van papier moet verscheurd. Ook het al ingevulde belastingformulier.

 19. Majadebij schreef:

  Ik heb al jaaaaren geen planten meer..
  Broes heeft gewoon adhd joh.. ik zou 20 naar de kleuterschool lopen en vragen of ze eierdozen over hebben :)

 20. novecento schreef:

  Zet hem op een pillendieet.Tranquillizers ofzo. Elektroshocks? Ehh, hij was toch van zijn hormoonfabriekje verlost ? Vreemd , de meeste katertjes verliezen daarna wel iets van hun ‘edge’..die driestigheid ebt weg.

 21. Harry P. schreef:

  Ach, het is de puberteit. Als ze een vriendinnetje krijgen gaat dat wel over…

 22. eddy kledder schreef:

  Katten zijn nou eenmaal de baas in huis, niet de mensen. Dus wie bepaalt er hoe het ingericht moet worden? Precies!

 23. Nienie schreef:

  Haha op een of andere manier maken dat soort dingen katten zo geweldig. Ik weet nog dat ik bij een vriendin achter de pc zat en de kat op de pc sprong, daarna op de kast, om vervolgens een bloempot om te stoten die ik bijna op mn hoofd kreeg. Toen sprong het beestje in de gordijnen… tis toch wel humor :D

 24. Swampy schreef:

  “Mijn katten gaan echt niet nooit meer naar buiten!”

  Luna, far be it for ME to question your Dutch, but doesn’t the above sentence read that they WILL go outside again at some stage…..?!

 25. Pollie schreef:

  check die bek van Bruce Lee! Hij weet het he?!

 26. Luna schreef:

  Je hebt gelijk Swampy! Ik bedoel dus dat ze nooit meer naar buiten mogen en zeker niet in Amsterdam Centrum…

 27. Swampy schreef:

  I know the feeling; ik ben altijd als de dood dat er iets met Pushkin gebeurt!!

 28. Red schreef:

  Koele foto wel

 29. jessie schreef:

  7 uitgegraven bloempotten, 3 gebroken glazen potjes, een huishoudrol en kilo’s bloempot-aarde op de zetel en ik ben erachter gekomen dat 2 fretten niet gezond zijn voor het interieur van de woonkamer.
  Maar ze zijn toch zoooo cute! :)

 30. Sambo schreef:

  eej osamma mijn mattie ja. jij niet zwart spreek over ossama !
  eej je weet togh !
  morgu wei vechten deze uit op station breda om 16 uur, eej je weet toch shit ik niet kan om die teid ik in adam vorr de steckkersdeal, ok jij kom ok om 12 uur eej ja man sie je….

 31. karin schreef:

  Hebben jullie ook ervaring met het slopen van katten – door katten? Mijn buurvrouw beschuldigd mijn katten (2 stuks, 1 lijkt spreken op Bruce) van een moordaanslag op die van haar (3 stuks, Abessijns)

 32. Karin schreef:

  Ik bedoel: mijn buurvrouw beschuldigT

 33. Glen Zawacki schreef:

  Greetings to everyone visiting these pages. I every morning begin with visiting of your site now. These actions raise my mood and take my words, better than any auto-training. Now I understand, that for site creation it is necessary to be not webmaster, but the psychologist. So long, it is possible to hang at such a site all the days long

 34. Mike LeVanti schreef:

  Chin-chin, I am Mike LeVanti, your constant visitor. Nice! Very amused by the work. I would like very much to thank you personally, but not having such opportunity and allow myself to leave a note in your guest book!

 35. Larry Niwa schreef:

  I was well impressed with your site, keep up the hard work! There are too little good sites. Your site is the best. Thank you for the chance to sign your guest book. ta-ta, I am Larry Niwa, many thanks, you have helped me very much

 36. George Gentes schreef:

  I like this site! Thanks for admin! There ate lots of useful information. I like it very much. It is so great. I`ll try to visit it more often. I want such sites to become as much as possible, and their number increased with every day!

 37. Todd Meador schreef:

  This is the best guestbook I ve ever seen! Love your site! You will be hearing from me soon. Thanks a lot.

 38. Mike Brown schreef:

  Hello, I found you at the Directory. Great Site, Thank You Thanks, I could not find anywhere that I have found at your site. I found really interesting information here. Thank you a lot!

 39. Allan Hausfeld schreef:

  Howdy, I want to be noted here too This is a wonderful site. I’m so glad I have found it. I will recommend it to my friends and come back. Allan Hausfeld e-mail%

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *