web analytics

26

WE COME 1

“All the subtle flavors of my life / are become bitter seeds / and poisoned leaves / without you. You represent what’s true / I drain the color from the sky / And turn blue / without you.” Ik snapte weinig van wat Rollo van Faithless zong, maar het klonk als de waarheid gisteren in Ahoy. Met een aantal vrienden met 160 kilometer per uur over de snelweg naar Rotterdam gevlogen, auto geparkeerd, zo snel mogelijk 4 Bacardi Breezers weggetikt (ik wilde niet met een bekertje in m’n hand staan dansen), jointje gerookt en genoten. Wat heeft die Rollo een haast hypnotiserende stem. “In you the song which rights my wrongs / In you the fullness of living / The power to begin again / From right now, in you.” Dit liedje, ‘We come 1’, is 3 keer gespeeld, in het begin, in het midden en als laatste. Ondertussen moest het publiek leren om als Rollo ‘We come’ zei, daarna heel hard en op de maat natuurlijk ‘1’ te roepen. Ging goed. Ging briljant. Ik hou er eigenlijk nooit zo van om midden tussen het publiek te staan, maar gisteren stond ik wel, tussen grote mannen die niet op m’n tenen hebben getrapt. Ik heb spierpijn in m’n wreef van het op en neer springen. Helemaal los. Altijd als ik bij een concert ben van wie of wat dan ook, dan neem ik me voor om vaker naar concerten te gaan. Om dat vervolgens weer 2 maanden niet te doen. En als ik bij concerten sta neem ik me ook altijd voor om meer drugs te gebruiken; weed, vooral veel weed. Om vervolgens alleen af en toe een jointje met P. mee te roken. “I am the left eye / you’re the right / Would it not be madness to fight / We come… 1” Wat is live muziek toch fijn.

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. Chrestomanci schreef:

  Ik wil opeens Luna op de voorste rij in de kerk van Naarden, een jointje zien roken tijdens de Matthäus Passion van Bach. Wat zullen ze opkijken. Vooral omdat de hoge heren altijd ook op die voorste rij zitten.

 2. Sandra schreef:

  Hmmm….het laatste concert dat ik heb bezocht was dat van de Backstreet Boys (Ja! Echt waar!!). Faithless is dan toch wel wat heftiger. Alhoewel…met 20.000 gillende pubers kan het er ook best heftig aan toe gaan ;)
  Kusje,
  Sandra

 3. xember schreef:

  Ehm ehm… ken het nummer erg mooi .. misschien een link naar de MP3??

 4. Chantal schreef:

  Hoi,

  Leuk, ik was er ook gister tijdens Faithless in Ahoy. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het concert een beetje vond tegenvallen, behalve het nummer wat jij beschrijft; dat was natuurlijk (ook voor mij) een groot succes. Maar misschien had ik mijn verwachtingen wel te hoog liggen…

  Groetjes,
  Chantal

 5. Trio de twee wezen schreef:

  Datzelfde gevoel had ik eerverleden jaar op Pinkpop met Underworld… Hypnotisch, hallucigeen, opwindend en bedwelmend…

  En hoeveel mensen zeggen wel niet dat danceacts geen livemuziek kunnen maken…???

 6. Gilles schreef:

  Oei Oei Oei, houd toch op. Er gaats niet boven LIVE! Mits de overige bezoekers het daar ook mee eens zijn… Sjit, zin in een feestje, vanaaaf?

 7. Mario schreef:

  Hmmm maak me gek. Live muziek, vooral als er nog eens geimproviseerd word. Kan niet beter. Helemaal met dit soort opzwepende muziek.

 8. Luna schreef:

  Gilles; vanavond staat Luna in de Melkweg bij Lucien Foort…

 9. Kriss schreef:

  Normaalgesproken is het fijn een éénling te zijn, een apart mens, een excentriek mens…
  Behalve tijdens concerten. Met zoveel mensen tegelijk één en dezelfde vibe voelen…*kippenvel*

 10. Trio de twee wezen schreef:

  Mijn ultieme live-experience bij een absoluut totale ouwelullenband:
  Pink Floyd in de Kuip:
  Zo voorspelbaar, zo ouwbollig, zo midlife crisis en toch de tranen over je wangen bij de intro van Shine on you crazy diamond….

  Huiveren en kippenvel tegelijk

 11. astrid schreef:

  Jaaaaaaa!!!!!
  * zucht *

  Ben zeer jaloers!

 12. mixologist schreef:

  Het Onzin nivo van dit forum inspireerde me tot het volgende:

  – luna –

  Het geluid van brekende botten
  Het gezicht van een stervend mens
  Schenkt mij niet zo veel voldoening
  Als een moment met luna
  Want zij is zo vitaal en viriel
  zij maakt mij jaloers en begerig
  Hongerig en verlangend
  zij voedt mij leed en pijn
  dooft jointjes uit op mijn ziel
  haar hoofd is vergroeid met haar kroon
  In haar nabijheid voel ik mij
  comfortabel klein

 13. Suffie schreef:

  het onzin niveau van bovenstaand gedicht inspireert Suffie tot de volgende uiting:

  ‘Blurp’

 14. Chrestomanci schreef:

  De constructieve bijdrages die Mixologist een tijd geleden gevonden had, is hij weer volledig verloren.

 15. Amy schreef:

  Faithless was zeker goed, maar niet zo goed als Moby op Pinkpop een jaar of 2 geleden

 16. Luna schreef:

  Mixologist, zou je in het vervolg je url ook kunnen publiceren bij je reactie? Dan kunnen we het in de toekomst een keertje hebben over het onzin-nivo van het gastenboek op jouw site…

 17. Suffie schreef:

  Luna, niet doen, het Internet heeft al zo’n slecht naam!!

 18. mixologist schreef:

  — luna II —

  zij is zo nobel –
  dartelend in modder
  kruipend door faecaliën
  besmeurd met bloed

  En zo galant –
  mij een fijne, kalme
  dood toewensend

  Bovenal amicaal –
  lieflijk kaarsvet druipend
  op mijn vloeibare ziel
  Mijn wil ontvreemdend
  terwijl ik kniel

  Wanneer ik mij bezeer
  schopt zij mij in het gezicht
  Als ik wankel
  duwt zij mij om
  Ik sta naakt in de sneeuw
  zij doet de deur dicht
  Grijnst van achter het raam
  Sterven is mijn plicht…

 19. mcj29 schreef:

  eigenlijk moet je “God is a DJ” in een kerk horen. Paradiso, 30 november ‘ 98 bijvoorbeeld

 20. DirtyDiana schreef:

  Luna is actueel he?
  Actueel.
  Ze zit er bovenop!
  Op de actualitiet.

  Mixologist is door overmatige projectie van zijn eigen verwensingen op zijn eigen tere minderwaardige zieltje in een depressie beland.

 21. Slechte Adem schreef:

  Ik ben benieuwd hoe plichtsgetrouw die gozer is…

 22. JOELIX schreef:

  We come one wordt niet door Rollo gezongen, maar door Maxi Jazz…

  dit even terzijde… en verder niet niet van invloed op de sfeer tijdens een Faithlessconcert….bladibladiblaa…..

 23. Bart schreef:

  Het mooiste van Faithless is het stille genot dat Sister Bliss achter op het podium uitstraalt bij het bespelen van haar toetsen. Een avond alleen met haar en een Korg … *zucht*

  http://www.ministryofsound.com/asx/complete/s/sisterbliss_sister.asx

 24. HangAllOver schreef:

  We come 1 indeed……zelfs ik had spierpijn (en dat voor een houten klaas)…..Wat 8 mensen op een podium al niet los kunnen maken. Is de politie mischien ook naar het concert geweest voordat ze bonnen uitschreven?? Kreeg nml een bekeuring wegens fout parkeren….alleen had de brave man 8 maart ipv 7 maart op de bon gezet. Waarschijnlijk net zo in trance als ik..

 25. Rikkie schreef:

  Faithless is zo boring..

 26. Nightguide schreef:

  Faithless,

  Voor die tijd: moah best leuke muziek, vooral op een filter-house-feestje of zo.
  tijdens:
  Datum 29-08 -2001
  Locatie: Ibiza-Privillege
  De zaal was nog niet helemaal vol. Er liepen maar zo’n 13000 mensen rond, dus er kunnen nog 2000 bij. Al dolende tussen deze “happy few”‘ daal ik een trapje af om vervolgens op te kijken naar een bekend gezicht. hee maxi jazz staat gewoon heel relaxed tussen het publiek te genieten van het geweldige optreden van Basement Jaxx. Ik was benieuwd hoe zijn optreden zou worden. Blij dat ik in de zaal ben gebleven zeg. Wat een show. Hij ging totaal uit z’n dak en ’the happy few” deden allemaal mee. Het was meer een soort indoor klein concert dan een opreden. Helemaal opgeladen loop ik richting de house-zaal waar ferry-berry-bilmaar-corsten een paar te gekke plaatjes wegtikt. Even richting de draaitafels waar ik (zo’n beetje in de luidsprekers begraven) de eerste Nederlanders uit hun dak zie gaan op ferry berry muziek. Wat een lekker feestje is dit toch.
  Later op de avond nog maar even terug om de set van Rocher änother chance””Sanchez mee te genieten. En ja.. iedereen gaat weer los!! Volgend jaar ( dus zometeen), gaan we weer… Ik kan niet wachten..dus gaan we in juni ook..
  Groetsels
  Nightguide