web analytics

15

LUNA WIL EVEN PRATEN

“Liefje”, zeg ik tegen P., “ik wil even met je praten.” Ik ga naast hem op de bank zitten en ik zie z’n blik iets verstarren. Ik weet dat hij nu denkt; Jesus, moet dat nu? Op een zondag? ‘Studio Sport’ begint zo en er zijn een paar wedstrijden die ik graag wil zien, maar als zij eenmaal begint met zeiken dan ben ik morgen nog niet klaar. Het is een lieve vrouw, want het is de mijne, maar haar timing om me op m’n fouten te wijzen zuigt big time. Hij geeft het enige juiste antwoord: “Tuurlijk liefje, wat is er?” En hij gaat rechtop zitten. “Nou, weet je”, begin ik, ”zou je misschien voortaan als je opruimt, of als je dingen wegzet in het washok, het dan niet allemaal voor de deur kunnen zetten?” Hij kijkt me vragend aan. “Ja, want als ik dan bij de wasmachine wil”, ga ik verder, “dan moet ik eerst allerlei dingen aan de kant zetten, zoals de stofzuiger en de strijkplank.” Zo, dat is eruit. “Is dat alles?”, vraagt P., “is dat alles?” “Eh, ja”, zeg ik. “Jesus!”, zegt P., “Als normale vrouwen komen met een ‘ik wil even met je praten’, dan is dat minstens omdat ze al maanden worden gebeft door de buurman, of omdat ze weer bij hun moeder willen gaan wonen! Of omdat ze hun man ervan verdenken al een jaar een affaire te hebben met het meisje van de patatzaak. Een ‘ik wil even met je praten’ is bedoeld voor serieuze zaken, niet om te vragen of ik het paadje naar de wasmachine voor je vrij wil houden! Het is zondag, we hebben allebei een vrije dag, je hebt uit een legio aan onderwerpen te kiezen om over te praten en jij kiest ervoor om over het paadje naar de wasmachine te beginnen?” Hier moet ik even over nadenken. Maar ik ben het er niet mee eens. Denk ik. “Neehee”, zeg ik, “ik wil graag dat ik rechtstreeks naar de wasmachine kan lopen.” ‘Meisje, er zijn veel belangrijkere dingen om over te praten dan het paadje naar de wasmachine! Wees blij dat ik de stofzuiger niet gewoon in de woonkamer laat staan, maar terugzet in het washok! En als het jou gelukkig maakt, dan zal ik ‘m een stukje verder weg zetten.” “Nou, dan zijn we er toch uit?”, zeg ik. “Liefje, meisje, kom op, voor dit soort gesprekken zijn wij toch veel te intelligent?”, zegt hij. “Oh ja?”, vraag ik en daar had ik graag nog even over verder gepraat. Maar toen begon ‘Studio Sport’.

Dit vind je misschien ook leuk...

15 reacties

 1. Rutger schreef:

  En dan als er echt wat is dan luistert hij niet meer :-)

 2. Rob schreef:

  Never Cry Wolf!

 3. jan schreef:

  “Zeg, nou nog eens wat . . .” Dat zijn de woorden die mijn vrouw gebruikt als ik het paadje in het washok vrij moet maken.

 4. daantje schreef:

  Ik begin altijd met ,,ik wil niet zeiken,,……te standaard!

 5. Djoizz schreef:

  Nou… het paadje naar het washok is er serieus genoeg hoor…. je kan je er zo aan gaan ergeren dat er ruzies onstaan en smijten met servies. Dan kan je het maar beter gezegd hebben

 6. patchwork schreef:

  Arme P, een hartverzakking al vóór Studio Sport…Maar ja, had ie maar intelligent moeten dóén.

 7. lieve schreef:

  Ik moet altijd zo lachen als je P. sprekend opvoert! Als ik heel eerlijk ben zou ik me ook enorm zorgen gaan maken als m’n geliefde zou zeggen: “Ik wil even met je praten”. Zie het vrees ik ook als codetaal voor de meest vreselijke ontboezemingen die komen gaan, terwijl het eigenlijk natuurlijk heel beschaafd van je is om een huishoudelijke ergernis op een dergelijke manier in te leiden. Een mens lijdt het meest aan het lijden dat hij vreest, blijkt toch maar weer eens. Eigenlijk best positief toch?

 8. Nina schreef:

  “Ik wil even met je praten” en dan beginnen over zoiets onbenulligs…geweldig!

 9. Vriendin I. schreef:

  Hahahaha!

 10. Moeder van Luna schreef:

  Geweldig!!! om te gillen !!!!

 11. Janssen. schreef:

  Ik gil mee met de moeder van Luna….:):):)

 12. Maurice schreef:

  Ik gil ook hysterisch mee. hahahahahaha.

  Wat ligt er aan je eigen spieren en zet zelf alles even aan de kant!!!!

  (ik neem het steeds meer op voor vriend P.)

 13. Marjan schreef:

  Wat een geweldige reactie van P.! En dat voor een vent!

 14. dolphi schreef:

  Ik begin altijd met: “mag ik even een mededeling van huishoudelijke aard doen?” Vriend F. is inmiddels zo gepavloved dat hij dan oog contact zoekt en herhaalt anders beklijft het nog slechter…..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *