web analytics

55

NICE TO MEAT YOU

Het is geregeld hoor! De Miss World-verkiezing vindt dit jaar niet plaats in Nigeria, maar gewoon gezellig in Londen. Daar waren zo’n 200 doden, zo’n 1125 gewonden en zo’n 11.000 uit hun huizen gevluchte Nigerianen voor nodig. Maar dan heb je ook wat straks. Op 7 december. De grootste, de luxueuste en de duurste vrouwenvleeskeuring ter wereld. Lekker. Geile wijven kijken. Een paar duizend kilometer verderop in Nigeria zal op dat moment een vrouw zitten die op haar steniging wacht. Nadat Amina Lawal gescheiden was van haar man heeft zij een kind gekregen. En dat mag niet in Nigeria. Er mogen nog wel meer dingen niet in Nigeria. Iets met Sharia-wetgeving. Iets waar Amnesty International mee bezig is. Iets wat nu niet meer belangrijk zal zijn, want niet meer onder de media-aandacht, de verkiezing is immers verhuisd naar het veilige Londen. Maar, als alle mischien-wel-Miss World’s nu eens gewoon naar huis zouden gaan. Allemaal. Niks verkiezing in Londen. Gewoon naar huis. Gewoon zeggen: “Weet je, laat maar zitten, met al die doden in Nigeria heb ik er niet zo’n zin meer in.” Dan pas tonen zij zich de nu-vrouwen die deze wereld nodig heeft. Niemand zit te wachten op de zoveelste trut die toevallig de ideale maten heeft. Niemand zit te wachten op een lekker wijf dat straks in een badpakje op en neer te drentelt en lief glimlacht: “Als ik voor 1 dag president zou zijn, dan zou ik wereldvrede wensen.” Flikker maar op met die wereldvrede. Onmogelijk. Toon voor 1 keertje in je nietszeggende kutleventje lef. Lef om te kiezen voor iets wat groter is dan jij. Stomme trut. Maar op 7 december is het gewoon zover. The show must go on. Dan wordt onze Miss World gekozen. En die avond zal zij op het podium staan, met haar kutkroontje en haar kutsjerp. Zij zal voorzichtig huilen, vriendelijk glimlachen en, als we geluk hebben, dan zal ze naar ons zwaaien. Op dat moment zal zij zich de gelukkigste vrouw ter wereld voelen. De mooiste. Miss World! Van welke wereld, vraag ik me af.
www.amnesty.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

55 reacties

 1. Suffie schreef:

  Het ergste is natuurlijk, dat ik de meeste Miss Worlds ongeveer net zo geil vind als een stacaravan!

 2. carin schreef:

  Zo’n domme Kip caravan?

 3. bicat schreef:

  En toch zijn ze veelal appetijtelijker dan de dame achter kassa 3.

 4. aergn schreef:

  Luna, de Belgische inzending voor de Miss World verkiezing is het afgetrapt met die reden. Ze had op meer aangang gehoopt, geen enkele slet die haar gevolgd had… En de volgende week hadden ze al een vervanger voor haar. Inderdaad, schandalig!

 5. Red Haired Poetess schreef:

  Luna, je hebt helemaal gelijk. Nu stoppen is voor die missen echt de allerbeste manier om te laten zien dat ze hersens hebben.

 6. Rean schreef:

  niet zo aanstellen Luna, die stukken hersenloos vlees kiezen er zelf voor om te paraderen in een stad die de organisatie aanstelt. Stevige fout van de organisatie om dat te doen in een land als Nigeria. Die hele Miss World verkiezing boeit sowieso al helemaal niemand, behalve de grieten die ervan dromen om later ook daar te staan ….

 7. miss bitch schreef:

  Luna, dat heb je weer prima verwoord wijffie!

 8. Jenny schreef:

  Zoooo waar, Luna. Kan daar ook absoluut niet bij, dat ze niet met z’n allen hebben gezegd, laat maar zitten.
  Nee, hier wordt het wat lastig, laten we het maar rustig door laten gaan in beschaafd Londen.
  Ik zou me doodschamen. Maar ja, ik doe dan ook niet mee…

 9. KK schreef:

  LUNA FOR MISS WORLD!

 10. DjB schreef:

  Als ze stiekum weer vervangen worden (zie hierboven @aergn), dan is het wellicht verstandiger om pas op 6 december af te haken, kunnen ze lekker niemand meer sturen :)
  Of eerst lekker rellen op het podium, niks badpak, en dan alsnog afnokken…

  Best triest BTW als je als tweede miss wordt verstuurd, helemaal als je dan nog gaat ook. Kijk, als er iemand ziek is blijft het een beetje raar, zo als tweede, maar nu is er niemand ziek, hooguit zijn de blijvers een beetje ziek in hun hoofd…

 11. Ozone schreef:

  zo zie je maar weer dat het nastreven van een bepaald geloof, wat alleen wordt gedaan door mongolen, laat zien dat juist dit geloof moet worden uitgeroeid. Ziek, ziek en nog eens ziek en dat allemaal in de naam van een zogenaamde god. Eikels zijn het, mensen die in naam van het geloof de verdere levensloop van zijn buurman mag bepalen, met andere woorden, er een eind aan mag maken. Er was ooit eens iemand in de Nederlandse geschiedenis die een geloofsvorm omschreef alwaar je over die uitspraak niet diep hoefde na te denken om toe te geven dat hij wellicht gelijk had……. fuck die hele kankerwereld met al die verschillende culturen…… het is hard, heel hard, maar ome Adolf hadden ze nog een paar jaar z’n gang moeten laten gaan…. had er misschien wel een miss verkiezing in Nigeria worden gehouden zonder doden, maar wel met heelijke-en vooral blonde wijven!!!!! FUCK iT!!

 12. jp schreef:

  Beter kon het niet gezegd worden!

 13. Suffie schreef:

  Suffie vindt Ozone’s reactie even gevaarlijk als aantrekkelijk….

  Een dodelijke combinatie!

 14. Dean zelf schreef:

  de grootste fout der menschheid is wel het evalueren van product der natuur (?) tot mensch…..

 15. humeurist schreef:

  Inderdaad een botte vleeskeuring, en je ook nog vereerd voelen dat je het geworden bent. En dan lopen oreren dat het niet om het uiterlijk gaat, maar om het innerlijke. Dat je staat voor wereldvrede en er alles aan gaat doen om dit voor elkaar te krijgen. Hoe dan door met een schaar lintjes door te knippen en met je smile op de cover van FHM te gaan staan. Fuck your way up…geldt ook in die kringen. Deze valt onder de categorie: geen toegevoegde waarde!

 16. Ozone schreef:

  mijn buren komen uit Nigeria. Daar is hen verteld dat er in het westen des werelds een toekomst voor hen is weggelegd. geen oorlog, geen geweld en je kunt er met zitten op je reet, tezamen met je geloofs-genoten, zonder al teveel problemen de dag doorkomen en aan het einde van de maand levert het over het algemeen ook nog eens een paar naira’s op ook. Ik weet welk geloof mijn buurman heeft, zijn vrouw(?) loopt er bij alsof het 365 dagen per jaar carnaval is, leuk zo’n Scream4-outfit, zo’n geloof dus! mijn buurman was altijd vriendelijk. als ik hem tegenkwam zei hij met zo’n foute P.Diddy smile altijd gedag maar dat is sinds gisteren ineens anders. Ik kwam hem tegen, bij de brievenbus en uit mijn hand viel op dat moment de nieuwe Playboy (ja, ik ruk graag boven de playboy, ja!. Mijn buurman wilde vriendelijk zijn en raapte het gevallen blad voor je op en schrok zich werkelijk de Nigeriaanse rotkanker toen hij de cover zag en liet het blad weer op de grond vallen en liep zonder wat te zeggen naar buiten toe…… de lul!

 17. Rick schreef:

  Die Belgische Miss had tenminste ballen!

 18. Ariekanarie schreef:

  ‘Niemand zit te wachten op een lekker wijf dat straks in een badpakje op en neer te drentelt en lief glimlacht’

  Nou geef mij maar wel dat lekkere wijf in de badpakkie!

 19. Bemmel schreef:

  Heel terecht dat de Miss Worldverkiezingen doorgaan. Afgelasting zou betekenen dat je toegeeft aan geweld. De fout zit ergens anders. Als de Westerse wereld enig respect zou hebben voor de Islamieten dan organiseer je zo’n verkiezing niet in een land waar veel Islamieten wonen. In Stockholm hou je toch ook geen Miss Burkaverkiezing. Maar goed, wij voelen ons zo superieur, dat respect ver te zoeken is. Net als ome Adolf, die hadden we zeker zijn gang moeten laten gaan. Hadden we nu gezellig Duits gesproken hier. Blijkbaar zijn er mensen die weinig geleerd hebben van de geschiedenis.

 20. VJ schreef:

  Daar ben ik het mee eens

 21. Ozone schreef:

  ome Adolf hadden ze nog een paar jaar z’n gang moeten laten gaan… hadden ze NOG een paar jaar… sukkel! lees eens goed of ben je net zo kort van (lees)begrip als het merendeel van al die toekomstige moslims die over deze site vliegen. ik noemde de geschiedenis misschien als voorbeeld, niet als iets waar ik, of een ander van geleerd zou moeten hebben want dat zal de toekomst moeten brengen. of ‘we’ al dan iets geleerd hebben…. get a life du-ude met je geschiedenis en steek ‘m in de reet van je buurman, die well

 22. Ozone schreef:

  lees eens goed fucking bitch… staat er ergens dat ik een ‘aanhanger’ zou zijn? Nee! dus loop eens naar binnen bij een brillenzaak en laat je zo’n ding aanmeten, of kom met iets krachtigers dan zo’n blinde, want dat is het toch echt, opmeking, bitch!
  en dat moet zorgen voor het nageslacht…… och och och…..

 23. Suffie schreef:

  Ik heb het idee dat er iets mis is met de reaxies… er verdwijnen er! crash?

 24. dreadloki schreef:

  Opvallend … Ook hier is het tegenwoordig bon-ton om elkaar tot op het bot af te zeiken …. Trendje in maak?

 25. miss bitch schreef:

  Jammer dat mijn reactie verdwenen is. Stond geen onvertogen woord in overigens. Waarom men overgaat toch scheldwoorden is mij dan ook een raadsel. Maar het zegt in ieder geval genoeg, I rest my case. Tot ziens. U bent enz. enz.

 26. Suffie schreef:

  Leek mij overigens geen ingrijpen van buitenaf, want Luna is zelf niet online en kiepert er principieel ook geen berichtjes uit…

  Maar inderdaad, bij sommige mensen wint hun amoebeinstinct het weer van hun geconditioneerde intellect..

 27. Luna schreef:

  Ik heb er inderdaad niets afgehaalt… ben net weer thuis namelijk… maar lees al dat het weer ouderwets gezellig is hier…

 28. Suffie schreef:

  Jawel, tis weer lachen hier!

 29. Hans schreef:

  Nou, Plato is dood leve Ozone, za’k maar zeggen. Als het zo door gaat kan je wel onder het bericht zetten: Al 28 flames ipv 28 reacties.

 30. Ariekanarie schreef:

  Hmmmmm…. ik ga nog steeds voor die lekkere wijven in badpakkies. Of het nu in Nigerea of Londen is.

 31. miss bitch schreef:

  Suffie, you read my mind.

 32. Verbal Jam schreef:

  Anonieme bekken zijn altijd het grootst en schuimen het hardst.

 33. Suffie schreef:

  Achter anonieme bekken staan ook meestal de kleinste ego’s

 34. sylans schreef:

  “I want peace and love for everybody”, zal onze miss zeggen met een guitig lachje.

 35. frédéric schreef:

  Terug naar ’t stukje dus: ben blijkbaar te laat om dat van onze principiële Belgische Miss (Ann van Elsen, streekgenoot trouwens) te posten, maar toch weer niet te laat om te zeggen dat ik dit een erg mooi stukje vind. Met een prachtig slot.

 36. frédéric schreef:

  En een gewéldige titel, was ik nog vergeten. Nou even die superlatieven weer de kast in voor een paar weken.

 37. D.W. schreef:

  ze smijten hier niet met kiezeltjes zo te zien

 38. ferdi schreef:

  luna heeft helemaal gelijk!
  opzouten met die vleeskeuring!
  boycotten die handel….

 39. Ozone schreef:

  Oz had gesproken, moest even spuien en moest de tegenaamval inzetten want ik ben van mening dat het (hard) uithalen naar de miss bitch gerechtvaardigd was, daar ik door de bovengenoemde individu werd verweten een ‘aanhanger’ te zijn van ome Adolf. that was cheap bitch, real cheap – but then again, that’ll be you to I guess……

 40. Suffie schreef:

  Nee, dat was niet gerechtvaardigd… Argumenten prima, zeiken is min…

 41. bicat schreef:

  Erg laag jah, want bij mijn weten had Adolf geen neefjes, dan wel nichtjes

 42. bicat schreef:

  Erg laag jah, want bij mijn weten had Adolf geen neefjes, dan wel nichtjes

 43. Dean zelf schreef:

  Oz, we moeten weer eens praten gozer, you is slipping ma-an, you is slipping…. r-e-s-p-e-c-t du-ude! weaZZelzz!

 44. Patser schreef:

  Tering, wat een gezeik. De kortzichtigheid straalt weer van sommige reacties af. Alsof Adolf het mogelijk had gekregen om de wereld zo arisch te krijgen als ie wilde. Tsss. Dat zou ik ook niet willen.

  Overigens heb ik wel een bloedhekel aan het geloof. Alle geloof. Ook de christenen hebben nogal wat bloed aan hun handen, al was dat een tijd terug. Alle fundamentalisme dient bestreden te worden. Maar als je nu 12 bent en je roept wat over een gek van een jaar of 60 terug, tja… Dan is het eigenlijk niet eens verstandig om op je te reageren….

 45. miss bitch schreef:

  Pffff *zucht* zal maar samenvatten wat er in mijn verdwenen stukje stond; ik vroeg me alleen maar af wat Adolf Hitler in hemelsnaam met de miss world verkiezingen in Nigeria te maken had, en wat je bezielt om die man ‘Ome’ te noemen. Die man verdient helemaal geen enkel positief woord in dezelfde zin vermeld als zijn naam. Maar vergis ik me nu zo erg, dat de discussie ‘Hitler’ en ‘Miss World verkiezingen in Nigeria’ twee verschillende zijn?
  Overigens blijf ik erbij dat schelden geen nut heeft Oz, mijn nederige mening is alleen, dat als je zulke opmerkingen durft te maken, dat je dat dan ook moet kunnen onderbouwen.

 46. Ozone schreef:

  ik scheld/schold niet..bitch, ik noemde je alleen maar bij je naam, bitch….. als je dat bedoelde…..

 47. miss bitch schreef:

  *zucht*. Fucking bitch is dus niet schelden. Dat ik blind ben is een opmerking die je tegen iedereen maakt zeker. Je scheld maar raak. Zeker een slechte jeugd gehad ofzo, dat je zo gefrustreerd bent dat je iemand meteen voor rotte vis uitmaakt als hij/zij het niet eens is met jouw ideetjes over de wereld. Bij deze eindig ik de discussie. De groeten.

 48. Ozone schreef:

  het was een waar genoegen je een keertje onder vuur te nemen….. gelijke stand zal ik het maar noemen…. denk denk denk…. ja! U fucked me up the other day and now iT was my time to get even…. bye bitch

 49. Verbal Jam schreef:

  Wat is een mening nu waard als we nog steeds niet weten van wie hij komt?

 50. Pierrot schreef:

  Wat een rare wereld… Waarmee de westerse vrouwen zich genotzuchtig troosten worden Pakistaanse vrouwen labiaal verschroeid.

 51. Eveline schreef:

  Ik vraag me ook af of ze weer die afgezaagde vragen durven te stellen: Wat wil je bereiken? ‘Weruldvreduhhh…, en ik wil graag werken met zieluguh kindurtjuhhsss..’ ZUCHT

 52. sya schreef:

  het was alleen maar een kans om iets zinnigs te maken van een uiterlijk en onzinnig evenement. Er is niks mee gedaan. Miss World verkiezingen blijven gewoon dom. Gewoon niks nieuws dus.

 53. no no schreef:

  WIE PRAAT ER TEGENWOORDIG NOG OVER MISS WORLD? DIE HELE VERKIEZING WORD OF GEBOYCOTT DOOR LANDEN OF LANDEN STUREN HUN 2E/3E MISSEN ER NAAR TOE.
  MISS WORLD IS ZELFS NIET POPULAIR IN ZIJN THUISBASIS ENGELAND, NIEMAND GEEFT IETS OM MISS WORLD,ELK JAAR WORD DE MISS WORLD VERKIEZING DOOR MEER LANDEN GEBOYCOTT,ZE STUREN HUN BESTE MISSEN NAAR MISS UNIVERSE,DE MISS UNIVERSE VERKIEZING IS TENMINSTE DE MOEITE WAARD.
  DE MISS WORLD VERKIEZING VERZINT OOK IEDER JAAR WEER EEN ANDERE FORMAT.
  DE WERELD ZOGENAAMD MEE LATEN STEMMEN, EN DIT JAAR IETS NIEUWS NAMELIJK VAN IEDER CONTINENT WORD ER EEN MISS WORLD GEKOZEN WAT IS HET FORMAT VOOR VOLGEND JAAR?MISS WORLD WORD ECHT HARD UITGELACHEN MET ZN 3 JAAR ACHTER ELKAAR IN CHINA,JULIA MORLEY DIE OP HET PODIUM GEROEPEN WORD OM DE MISS WORLD BEKEND TE MAKEN,EVENING GOWNS DIE ‘DRESSES’ GENOEMD WORDEN EN LANDEN DIE HUN 2E OF 3E STUREN.
  EN SOMMIGE LANDEN DIE HELEMAAL GEEN MISS STUREN NAAR DEZE ENGELSE VERKIEZING.
  BTW DE JURY VAN MISS WORLD 2005 BESTOND ALLEEN MAAR UIT VROUWEN,NAMELIJK DE EX-WINNARESSEN VAN DE VERKIEZING EN DE OUDE MEVROUW ACHTER DE VERKIEZING ZELF.
  ZE KUNNEN BETER HELEMAAL GEEN JURY MEER NEERZETTEN AANGEZIEN DE DOOR JULIA MORLEY LEUKST BEVONDEN ‘MISS’ DE MISS WORLD WORD, EN DE STEMMING IS ER NATUURLIJK ALLEEN VOOR HET GELD.
  MISS WORLD 2002 WAS BELACHELIJK,ZOVEEL SCHADE HEBBEN ZE AANGERICHT IN NIGERIA EN GEWOON VROLIJK VERDER GAAN MET DE VERKIEZING,HOE ERG?
  OVER EEN PAAR JAAR HOREN WE NIKS MEER OVER MISS WORLD.

 54. mee eens schreef:

  Ben het helemaal met no no eens,de Miss World verkiezing is zóóó saai dat de mensen achter de verkiezing dachten laten we een global voting gaan houden zodat de populariteit van de verkiezing word verhoogt en dat ze wat centen overhouden om meer promotie te maken.
  Ik vind t eveneens bizar hoe die vrouw (ik denk voorzitster van de organisatie?) altijd de winnares aankondigt ipv de hosts.
  Miss World is vergelijkbaar met t eurovisie song festival, omdat de verkiezing enkel door sommige landen in europa serieus genomen word en er altijd controverse is na afloop.
  Mijn ouders zijn afkomstig uit centraal en zuid amerika en daar kent niemand de Miss World verkiezing,de enige verkiezing waar men veel waarde aan hecht daar is de Miss Universe verkiezing.
  Ook landen in het oosten,noorden,zuiden van europa en aziatische en afrikaanse landen zijn meer bekend met Miss Universe.
  Ook absurd is de Miss World verkiezing die ze in Nigeria wilden houden,een organisatie van zo’n evenement heeft toch wel inzicht en kan toch inschatten hoe er op zo’n verkiezing gereageerd word in een land waar de islam heerst? wat een domme fout van hen,de verkiezing vond uiteindelijk in londen plaats,hahaha ja londen!en het was een ongeregeld zooitje,zelfs de meerderheid van de ‘missen'(kandidates in miss world zijn voornamelijk eredames in hun land en geen echte missen) deden een boekje open over de verkiezing,en ik merk dat ieder jaar er wel kandidaten zijn die hun negatieve ervaringen delen met de media.
  Het is juist dat de Miss World verkiezing van ieder werelddeel 1 miss koos dit jaar (2005),ze lieten landen stemmen op hun favoriete kandidate en van ieder werelddeel gingen de 2 kandidates met de meeste stemmen door naar de semi-finale, in die semi-finale kozen de juryleden, (voormalige missen world) van iedere werelddeel 1 vertegenwoordigster, en daaruit werd door de organisatrice en de jury leden uiteindelijk de miss world gekozen.
  Is dit systeem niet vreemd? 102 missen die niet de kans krijgen zichzelf te presenteren en hun land te vertegenwoordigen, maar een oneerlijke stemmen systeem die de semi-finalisten bepalen?
  Volgend jaar stuurt venezuela niet meer hun Miss World Venezuela, maar word er een deelneemster gestuurd die gekozen is uit een aantal voormalige kandidates van Miss World Venezuela.
  Dus we zien het niet zoals we gewend zijn dat er eerst een Miss Venezuela International genoemd word en daarna de Miss World Venezuela en uiteindelijk de winnares Miss Venezuela, maar in 2006 eerst Miss International Venezuela en uiteindelijk de Miss Venezuela.

  Ook zuid-afrika stuurde voorheen hun winnares, (Miss Zuid-Afrika) naar Miss Universe en Miss World maar in 2005 stuurden zij t meisje die 2e werd naar Miss World, de Miss Zuid-Afrika had namelijk geen belangstelling om aan Miss World deel te nemen.
  India,Colombia en andere landen sturen nog steeds hun nummer 1 naar Miss Universe en sommige landen hebben zelfs afscheid genomen van Miss World, en nu maar zien of de Miss World organisatie het voor mekaar krijgt om deze landen een apparte verkiezing te laten houden voor Miss World.

  ontzettend komisch,de Miss World verkiezing