web analytics

29

LUNA’S PANNENKOEKENHUISJE

Het oude huis in Amsterdam centrum is van P. en mij samen, maar dat ik daar niet zou kunnen blijven wonen, stond vanaf het begin vast. Ik kan in m’n eentje nog niet de helft van de hypotheek opbrengen, dus er moest een plekje voor mij worden gevonden. Een tijdelijke plek waar ik kon wonen en werken, zodat P. en ik daarna in alle rust de rest van alle financiële en administratieve shit kunnen regelen. En omdat het in Amsterdam dus gewoon gigantisch kut is om betaalbare permanente woonruimte te vinden moesten we op zoek naar een huis in de vrije sector. En omdat ik geen flinke bak met geld en geen vast en hoog inkomen heb, moest dat tijdelijke huisje door P. geregeld worden. Dus ik maakte een lijstje met appartementjes die me wel wat leken en stuurde dat naar P. die me een dag later terugbelde. "We kunnen straks gaan kijken bij dat ene huisje in Amsterdam Noord", zei hij. "En je gaat me niet wegstoppen in Amsterdam Noord! Godverdomme! Amsterdam Noord! Weet je wel hoe ver weg dat is?", gilde ik, "ik ga hartstikke dood in Amsterdam Noord, daar woont niemand, daar is niks te doen, helemaal niks, godverdomme." "Maar je had dit huisje zelf op je lijstje gezet", zei P. rustig. "Ja, dat weet ik ook wel, maar die stond bij de eventueel-misschien-als-het-echt-niet-anders-kan-optie en er moet vast nog wel iets anders mogelijk zijn", brieste ik. "Bij al die andere appartementen mocht je de poesjes niet meenemen", zei P., "dus die vielen allemaal af." "Oh", zei ik, "nou, dan kom ik wel even kijken." En vanaf het moment dat ik hier in de tuin liep wist ik dat het goed was. En precies de bedoeling. Ik heb een asociaal grote achtertuin met meerdere grote roze hortensia-struiken, een bloeiende seringenboom, gras, heel veel gras, madeliefjes, groen, groen, groen! Tel daarbij op een opbergschuur van 25 vierkante meter waar ik al m’n kunstmaterialen, stoffen en al m’n andere spullen tijdelijk kan opbergen, een voortuintje met een slootje met waterlelies ervoor, een eigen oprijdbruggetje met een eigen grindpad en tel daar vooral bij op een werkelijk snoeperig vrijstaand huisje met douche, keuken en grote woonkamer beneden en 3 kleine kamertjes boven. Een huisje dat ik binnen 1 minuut al omdoopte tot ‘m’n pannenkoekenhuisje’. Het enige probleem is; ik moet hier over 8 maanden weer weg. Maar ik voel me nu al thuis.

Dit vind je misschien ook leuk...

29 reacties

 1. Jenny schreef:

  Ooowww…..helemaal geweldig!!

 2. susan schreef:

  Mooi.. jammer dat je er niet kan blijven

 3. ellen schreef:

  Oh heerlijk en wat ziet het er landelijk uit zeg. Zaaaalig en dat in Amsterdam.

  Jammer dat je er over 8 maanden uit moet.

 4. Maurice schreef:

  Bruce Lee kijkt zoals ik denk op die foto..

  “What the fuck?”

 5. Janssen schreef:

  Wel een erg riant pannenkoekenhuisje….:):)
  Sid is groot geworden!!!!

 6. Marina schreef:

  Ik wens je een hele gelukkige tijd in je “pannenkoekenhuisje”. Je hebt het verdient lieve, dappere meid!

 7. Rutger schreef:

  Heeeel erg leuk huisje Luna, ook zeeeeer grote tuin voor Amsterdamse begrippen. En waar zit je in Noord, helemaal achterin of voorin? En geef toe, zo’n pondje heeft ook wat.

 8. Marloes schreef:

  Wat een leuk huisje!! *gil

  Waarom moet je er later weer uit dan? Snel een picknick doen in dat tuintje hoor!!

 9. Luna schreef:

  @Marloes: P. en ik huren dit samen voor mij… (en het is nogal duur)… Na 8 maanden willen de huiseigenaren het gaan verbouwen en er zelf gaan wonen… Ik ga er maar even keihard van genieten :-) En zeker binnenkort een picknick of pannenkoekenfeestje hier… uiteraard nodig ik jou en Susan uit!

 10. Maurice schreef:

  Als ik het zo lees, zijn het gezellige homo’s die jou niets gunnen.

 11. Honne schreef:

  Geniet er maar dubbel van!!!
  Wie weet in wat voor klein hokje je hierna in terecht komt!
  Of je treft een rijke gozer en komt in een riante villa terecht ;-) !
  (Of wat nog beter is, je bedrijfje doet het zo goed dat je er riant van kunt gaan leven :-)) )

 12. Stef schreef:

  Fijn dat je wat gevonden hebt Luun! Wel een typische import-Amsterdamse opvatting over dat Noord zo ver is. Noord is echt niet ver. Alles in Amsterdam is fietsbaar dan wel loopbaar. Het is gewoon een groot dorp, zo moet je het zien. Maar dat terzijde.

 13. Johan. schreef:

  Wat een ontzettende goeie kerel is die P. eigenlijk. Dat hij, nadat je hem aan de kant hebt gezet, nog zo veel voor je doet. Diep respect voor hem

 14. woordenaar schreef:

  Kekke plek!

 15. Cisca schreef:

  Gaaf. En echt bijzonder dat je er zo’n goed gevoel bij had en hebt. It was vast meant to be!

 16. leila schreef:

  Zo!! Da’s niet mis:)))

 17. Maurice schreef:

  “Wat een ontzettende goeie kerel is die P. eigenlijk”

  Johan snapt het niet helemaal.
  Ik ook niet, maar dat doet er niet toe.

 18. Vonnieb schreef:

  Wat een mooie plek, jammer alleen dat je er helaas niet kan blijven :-(

  Toedeloe -X-

 19. RuSt schreef:

  I’m clean now. Hihi :-) wat een heerlijk plekje daar lijkt me.

 20. Johan schreef:

  Nou Maurice, Johan snapt het heel goed hoor. Is toch geweldig van P. dat hij Luna daarbij helpt. Ik had gezegd: ” jij gaat bij me weg, zoekt het dan ook maar uit met je huisjes! Voor de rest is het natuurlijk een prachtig huis en wens ik Luna veel geluk.

 21. Jente schreef:

  Tja, nou, euhh, ik heb wel hetzelfde gevoel als Johan eigenlijk. Vind het geweldig lief (lintje voor P.) maar ik had het ook niet gedaan. En idd: wat n prachtig huis.

 22. Luna schreef:

  Het is ook heel erg lief van P., dat vind ik zelf ook… Maar ik vind dat ik zelf ook een lintje verdien… :-)

 23. Moeder van Luna schreef:

  En zo is dat !!!!!!!!!!!!!

 24. Jente schreef:

  Ik oordeel ook niet. Misschien wel, maar wil het iig niet want ik geniet altijd van je verhalen en vind je een leuk mens (te oordelen naar wat ik lees) en vind het knap hoe je je door de situatie heen slaat, echt waar. Maar vond het wel een beetje lastig te lezen dat je ‘briest / gilt niet te wil worden weggestopt in Noord’ terwijl het eigenlijk wel erg lief is dat P. dit uberhaupt al doet. Ik weet het: het is makkelijk praten als je mensen en hun situatie niet kent.

 25. Luna schreef:

  @Jente: Maar juist het feit dat ik ‘durf’ op te schrijven dat ik liep te gillen terwijl ik dit huisje zelf had aangedragen, zegt toch wel genoeg? (ik vond het zelf wel een typische hysterische vrouwenactie) ;-)
  Soms neemt m’n verdriet, woede, hormonen, angst of pijn een situatie over… en soms komt daar uiteindelijk berusting, dankbaarheid en blijdschap voor terug, zoals nu… :-)

 26. Maurice schreef:

  De I-Tjing zei: “Berusting”

 27. ceebee schreef:

  over 8 maanden ziet de wereld er heel anders uit en dan vind je wel een definitieve stek.

  Ben in ieder geval blij voor je dat je voorlopig een rustpunt hebt gevonden en dat P. je daarbij wil helpen.

 28. Maris schreef:

  Ha, op welke dijk woon jij?
  Als ex-Noorderling (NDD en Kadoelen, zowat Landsmeer is dat) heb ik nog regelmatig heimwee hoor…

 29. JustMe schreef:

  Luna, ik zag je tweet over je weglopende wasmachine. Heb je alle transportschroeven wel verwijderd? Die zitten er vaak aan de achterkant in geschroefd. Even je gebruiksaanwijzing lezen want anders loopt je wasmachine inderdaad je pas gemaaide gras op ;o)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *