web analytics

9

LUNA’S MOEDER IS GEEN HONDENMENS

“Doe de deur even achter je dicht”, zegt m’n moeder tegen J. als hij buiten een sigaretje gaat roken.
“Waarom moeders, het is best lekker weer hoor”, zegt J.
“Ja, maar ik heb de kachel aan”, zegt m’n moeder.
“De kachel aan??????”, vraag ik.
“Ja, de kachel aan.”
“Jij hebt nooit de kachel aan en zeker niet in april, waarom dan?”
“Ja, voor die stomme hond van jullie.”
“Nee! Heb je de kachel aangezet voor Nina?”, vraag ik lachend.
Ze kijkt alsof het de normaalste zaak van de wereld is.
“Ik heb hier wel eens in de winter zitten te vernikkelen van de kou en toen zei je dat ik maar een extra trui aan moest doen en dat ik niet zo moest zeiken en dat het helemaal niet koud was en dat je de kachel gewoon op 18° had”, zeg ik.
“Tssss”, doet m’n moeder.

Mijn moeder, die volledig anti-hond is en al weken, maanden, jaren, net als ik, vooral bezwaren had tegen de aanschaf van een hond in ons huishouden heeft de kachel aangezet voor de puppy. In april! Mijn moeder, die me iedere keer dat ik haar zag of sprak, zei dat ze geen hondenmens is en dat ik zeker toch maar niet moest denken dat ze ook maar 1 dag of avond op die stomme rothond zou gaan passen, want ik wou een hond, zij niet. Mijn moeder, die wel altijd op de poesjes wil passen, want de poesjes zijn lief. Die moeder, die vorige week, toen ik zei dat we puppy Nina een avondje naar vrienden zouden brengen, vond dat dus echt niet kon. Onder geen beding. “Oh, nee, die hond gaat daar niet naartoe”, zei ze stellig, “oh, nee, breng haar dan maar naar ons.”

En, oh, nee, die hond mocht toch echt niet op de bank bij haar, dat ik dat goed vond, dat moest ik zelf weten, maar bij haar ging dat dus echt niet gebeuren.

Diezelfde avond lag Nina nog samen met opa Piet de krant te lezen. Op de bank.

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Anita schreef:

  Nee, duídelijk geen hondenmens ;)

 2. Dzjools schreef:

  LOL aaaah wat lief!!!

 3. Aurore schreef:

  Ze zijn gelukkig wel heel consequent ;-)

 4. Maurice schreef:

  hahahahaha. Wat is zij een meesteres in het verleiden !

 5. Jose Pepels schreef:

  Haha, zo’n schoonmoeder heb ik. Huisdieren kan in haar ogen helemaal niet. Dieren horen buiten en dus vooral niet in huis. En toen kreeg zoonlief een relatie met een vrouw met twee honden, en niet van die kleintjes maar een bakbeest en een middenslag. Maar toen onze Simon een paar maanden gelden ziek werd en het zou snel afgelopen kunnen zijn toen had ze al helemaal bedacht hoe we een verjaardag bij haar konden vieren, en Simon moest gewoon binnen kunnen, en nee, niet in de hal, zeg maar gewoon in de kamer. Op de bank… dat gaat haar denk ik nog net iets te ver, maar zij is de eerste die belt hoe het met Joris gaat als ie weer een keer gore troep heeft gegeten en de hele nacht kotsend en schijtend ons uit de slaap houdt. Soms weet ik niet of mijn schoonmoeder van mijn honden houdt omdat ze van mij houdt, of dat ze van mij houdt omdat ze dol op de honden is

 6. MarinaTwiet schreef:

  Met z’n tweetjes slapend op de bank….wat een ontzettend lieve foto!!!

 7. Marloes schreef:

  ach het is toch wel een schatje….*geeft schoorvoetend toe*

 8. Branwen schreef:

  Mag ik even? Ja? Mooi: hahahahahahahahahahahahahaha!

 9. Thanks for the great post.I am grateful for the information given.thanks for your sharing!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *