web analytics

18

LUNA’S TATOEAGES

De laatste jaren zie je ze steeds meer; tatoeages van Chinese tekens. Was ik vijf jaar terug nog een van de weinigen, nu heeft haast ieder meisje er eentje op haar enkel of schouderblad laten zetten. “Ja, doe mij maar het Chinese teken voor ‘geluk’ of ‘vrijheid’ of ‘liefde’, want dat past zo bij me.” Nu heb ik wel iets langer nagedacht over de mijne. Ik ben niet naar een tatoeageshop gegaan om daar het eerste het beste plaatjesboek te pakken en een uur later met een dertien in een dozijn tatoeage buiten te staan. Nee, ik heb er zeker twee uur langer over nagedacht. En in die twee uur had ik mooi de tijd om even naar de bibliotheek te gaan, daar een Chinees teken uit te zoeken, te kopiëren en langs een Chinees restaurant te lopen om te vragen of het wel betekende wat de bedoeling was. In de afgelopen vijf jaar ben ik 3 keer langs het Chinese restaurant gegaan en zo ben ik nu in het bezit van 3 tekens op mijn lijf; ‘maan’, ‘midden’ en ‘onweer’. Twee tekens op mijn zij en eentje op mijn arm. Nu is het probleem met tatoeages dat ze verslavend werken. Na ongeveer een jaar begint het weer te kriebelen. Dan wil je weer een nieuwe. Het gevoel dat je krijgt als je met je nieuwe tatoeage buiten de deur van de tatoeageshop staat is met niets te vergelijken. De pijn trouwens ook niet. “Die pijn is verslavend”, zei collega M. me gisteren. Ik denk niet dat het de pijn is die verslavend werkt voor mij. Het is het feit dat ik een bepaalde tijdsmarkering aan kan brengen op mijn lichaam. Ik ben mijn eigen minimuseum.

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. Ton schreef:

  Noot voor zelf: bovenstaande over niet nader te noemen verslavingen beschouwen we als niet gelezen, dus geen invloed hebbende op dit lichaam.

 2. yorus schreef:

  Ik heb er nog niet aan toegegeven, maar naar een paddestoelen thee kon ik me aardig indenken waar en hoe hij er moet komen. Nu nog een keer zover komen dat ik mezelf er heen sleep en iemand zover krijg mijn handje vast te houden.

 3. Peter schreef:

  Tatoooos zijn dom!

 4. klaverhand schreef:

  In Griekenland ben je een bajesklant als je een tatoeage hebt.

  Tegenwoordig is het megacool om een crimineel te zijn, maar ik doe niet mee.

  Hetgeen niet wegneemt dat er nog andere vormen van zelfverminking bestaan.

  Heel veel jenever drinken, bijvoorbeeld.

  Of Orval.

  Of een combinatie van de twee.

  Dat krijg je van een nacht Dolle Mol in Brussel.

 5. Trio de twee wezen schreef:

  Als die drang qua tijdstip voorspelbaar wordt, dan moet je uitkijken dat je jezelf niet degradeert tot een soort wandelende kalender…

 6. Dude schreef:

  Ook ik weet dat het hebben van een tatoeage verslavend werkt. Zit al weer een hele tijd te dubben over een stukje bovenarm dat nog moet. Ik ben alleen niet dol op kleine tattoos, dus wordt het weer een hele onderneming. Zoiets is niet af in 1 keer, en ik heb geen zin om lang met een werk in uitvoering rond te lopen, dus moet ik er veel tijd voor hebben…

  Laat eens zien, die tattoos, Luna?

 7. odette schreef:

  Jee Dude, da’s een fikse ja. Hoe lang duurt zoiets?

 8. etoile schreef:

  Ja ook ik ben ooit aan de tattoo-mania begonnen en nu wil ik er nog een bij, een heel mooi elfje had ik gevonden op het internet voor op m’n schouderblad, maar nu de vraag is het niet dubbel en op je schouderblad en links op je onderrug?

 9. Dude schreef:

  Dat duurde 17 uur, odette. In stukjes van 4 uur ongeveer, want anders hou je het niet meer.

 10. k1= schreef:

  Ik dacht ooit eens na een paar blowtjes om een soort kaasmerk op mijn hak te laten zetten met streepjescode weet je wel en dan MADE IN HOLLAND..
  Maar goed van dat idee was ik al snel afgestapt.
  Als ik iets wil dan moet het wel apart zijn, iets wat niemand heeft!
  zijn er ook mensen die speciaal iets voor jou ontwerpen?? met © natuurlijk :-)

 11. Dude schreef:

  Elke GOEDE tattooist doet dat voor je. Je moet em natuurlijk wel vertellen wat het ongeveer moet zijn…

 12. Chrestomanci schreef:

  Eh ik zal dat niet zo snel doen hoor. En niet alleen omdat ik het eng vind.

 13. Guard schreef:

  Hmm, hier zitten blijkbaar toch nog wel een aantal mensen die niets met tattoo’s hebben.
  Zelf vind ik ze sommige echt super gaaf, maar niet als iemand zich laat “behangen” met tattoo’s.
  Vandaar dat ik er maar 1 heb (een eenhoorn, want die past zo goed bij mij ;-))
  En die heb ik al 10 jaar, zonder dat er ooit één bij is gekomen. (en zonder er spijt van te hebben).
  Maar een nieuwe…. Dan moet íe wel héél mooi zijn (en natuurlijk bij me passen)

 14. Gnerk schreef:

  Het is volgens mij een soort Personal Grafitti. Volgens een recente wetenschappelijke publicatie hoort dit bij Standing Out In The Crowd. M.a.w. hoe onderscheid ik mij van de grijze massa (naast het dragen van juwelen). Helaas worden thans de tattoo’s vaak geplaatst op plekken die het onmogelijk maken deze te tonen in een massa mensen, zeg op een huwelijksfeest in de Arena. Doe net als de Maori’s: een tattoo op je gezicht. Een Mondriaan op je voorhoofd, dat lijkt me wel wat.

 15. vinman schreef:

  Peter schrijft : Tatoooos zijn dom!

  Zeer kortzichtig en een zeer domme opmerking. Tattoos (kunnen) heel mooi en sexy zijn. Ikzelf heb er geen, maar wel vaak over nagedacht. Misschien ben ik te chicken om er een te laten zetten. Mijn vriendin heeft een heel lief vlindertje op d’r schouderblad, en dat is ontzettend geil!!!

 16. Uniquehorn schreef:

  Tattoos zijn idd erg verslavend. Ik kan echter nog steeds de verleiding weerstaan een tweede te zetten. Overigens, Dude, kennen wij elkaar niet… je komt me vaag bekend voor.

 17. johan onlijn schreef:

  Tattoo’s kunnen te gek zijn (!)
  Yam yam… inpakkel? :))

 18. debby schreef:

  ik was altijd tegen nu het uit is met me vriend ben ik voor de tatto very weird he,(nu nog de lef om het echt te gaan doen!)kus deb