web analytics

14

LUNA EN HET FREELANCEN

Freelancen heeft zo z’n voordelen. Zo bepaal ik zelf wat ik wil doen en wanneer ik dat doe. Als ik m’n deadlines maar haal. En die haal ik bijna altijd. Zo ben ik gisteren de hele dag met collega M. op pad geweest om rekwisieten te kopen voor de aanstaande KamaSutrA-beurs in Rijswijk. Na onze relaxte shoptocht belandden we in een tapasbar waar we bijna gratis hebben gegeten en gedronken. Het Spaanse mannetje maakte een briljante sangria voor ons en we hebben hem het recept ontfutseld. Licht aangeschoten zijn we bij mij thuis achter de computer gaan zitten om giechelend als een stel schoolmeisjes een seksitem voor de Foxy te schrijven. Om 24.00 zaten we vol van de tapas, de toastjes brie, de sangria en de meloenwodka, maar het item was af. Ons geld voor die dag was weer verdiend én we hadden een heel gezellige dag gehad. Het nadeel van freelancen is alleen dat ik nooit écht klaar ben met m’n werk. Is het ene item klaar, dan kan ik eigenlijk meteen weer met het volgende beginnen. Een ander nadeel van freelancen is dat ik niet word doorbetaald in vakanties, dat ik geen pensioen opbouw en dat ik vaak lang op m’n geld moet wachten. Nog een nadeel van freelancen is dat je erg veel zelfdiscipline moet hebben. Maar als je het eenmaal onder de duim hebt, dan is freelancen optimaal genieten. Geen gezeik van ‘niet roken op de werkplek’. Als ik wil schrijven met een fles wijn naast m’n pc dan mag dat. Als de zon schijnt, dan mag ik de hele dag in het park gaan liggen. Als ik op maandag 16 uur achter elkaar wil werken en dinsdag de hele dag in m’n bed wil blijven, dan kan dat. Ik ben m’n eigen baas én m’n eigen werknemer en zolang die 2 elkaar tevreden houden heb ik de ideale baan.

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Chrestomanci schreef:

  Eh Pensioen opbouw kun je zelf regelen, maar eh, daarvoor kwam ik niet.

  J.K. Rowling, schrijfster van Harry Potter heeft het eerste deel bijna volledig in een Pub geschreven. Misschien wordt je zo rijk Luna dat je geen pensioen meer nodig hebt. Enne… Je hebt P. dus je bent toch al rijk?

 2. carbon_based schreef:

  Volgens het W.I.E. lijstje zijn Luna, Luna en vijf andere gasten nu deze pagina aan het bekijken.
  Zijn die eerste 2 misschien je baas en haar enige werknemer?

 3. Trio de twee wezen schreef:

  Jeetje…, waar kan ik solliciteren???

 4. jonnie schreef:

  Schrijf maar naar een paar van die vage sexblaadjes , en zeg dan “ik schrijf over vette sex, bovendien veel praktijkervaring”. Misschien nemen ze je dan wel aan Trio.

  Een beetje goed kunnen schrijven zal misschien ook wel helpen :P

 5. jonnie schreef:

  Schrijf maar naar een paar van die vage sexblaadjes , en zeg dan “ik schrijf over vette sex, bovendien veel praktijkervaring”. Misschien nemen ze je dan wel aan Trio.

  Een beetje goed kunnen schrijven zal misschien ook wel helpen :P

 6. j schreef:

  wow 2 tegelijk zelfs

 7. mixologist schreef:

  of je doet zoals ik:
  wetenschappelijke artikelen schrijven, pensioen opbouwen, doorbetaald krijgen tijdens vakantie, betaald naar leuke landen afreizen om congressen te bezoeken EN m’n eigen tijd mogen indelen!!!
  alleen mag ik niet over sex schrijven ;-(

 8. Suffie schreef:

  Suffie doet het allebei, freelance schrijven en een vaste baan. Suffie wilde namelijk vrijheid en een pensioen.

  Maar nu is Suffie nooit klaar met zijn werk, en moet hij ook nog elke dag op tijd naar zijn baas…

 9. Amber schreef:

  En ik heb het helemaal top !!

  Baan van 9 tot 5 dat wel maar ik doe de hele dag niets echt niets !!

  Lekker internetten en msn’en oke na bijna een jaar gaat zoiets ook vervelen dus ik zoek ander werk ;)

  Maar wel goed betaald vakanties pensioen ehhhh eigenlijk perfect maar je moet er van houden niets doen haha !!

 10. JW schreef:

  Die benodigde zelfdiscipline koop ik nu per maand af door in loondienst te werken…

 11. F : schreef:

  Juist Luna! Met mooi weer het park in, ff aanpezen wanneer het echt moet. Je eigen klanten kiezen, werken zoals je het zelf wilt, alles zelf indelen wat wil je nog meer. En je klanten komen naar jou omdat ze vinden dat wat jij doet goed is, niet omdat ze een ‘deal’ met je baas hebben. Da’s uiterst bevredigend. En doe je het goed dan verdien je verdomd veel meer dan wanneer je in loondienst werkt. Met twee of drie dagen relaxed werken zoals ik zelf wil verdien ik hetzelfde als ik per maand in loondienst verdiende met hard buffelen. En geen baas die aan je kop zeikt of kan zeiken, je bent de baas. Alleen inderdaad wel goed op je werknemer letten want het is heerlijk in het zonnige park waarna de wijn al snel naar je hoofd stijgt …

 12. Gnerk schreef:

  Luna klaagt maar vindt eigenlijk dat ze boft. Het ene is net klaar en dan kan ik aan het volgende beginnen. Tsja, welcome to the real world, zou ik zeggen. Ik ben geen freelancer maar ik heb wel alle vrijheid van een freelancer.
  Da’s pas de ideale combinatie.