web analytics

16

LUNA ZIT DUS IN DE JURY VAN DE DUTCH BLOGGIES

"Jij dacht zeker; naast Jeroen Mirck en Boris van der Ham interview ik Luna wel even, dan krijg ik vast wel wat geinige antwoorden?", vraag ik aan Michael die een korte sfeerimpressie komt maken tijdens het jury-overleg van de Dutch Bloggies. "Nee hoor, ik neem je heel serieus", zegt hij. Nam je me maar serieus, dat zou een stuk interessantere internettelevisie opleveren dan zo’n interview over de Dutch Bloggies, denk ik. Maar ik zeg niks, want ik moet om m’n reputatie denken. "Zegt zo’n Bloggie nou eigenlijk nog wat?", vraagt hij terwijl de camera draait. "Ehm, nou, ja, ik vind eigenlijk van niet, nou ja, ik heb ‘m zelf ook 3 keer gewonnen en zo achteraf vond ik het toch wel heel stoer. En het is een reden om te drinken natuurlijk." "In dat lijstje voor het meest populaire weblog staan 41 totaal verschillende sites en er staat een hoop bagger tussen", zegt hij. "Kun je nagaan hoeveel bagger wij als jury zijn tegengekomen", zeg ik, "ik heb meer dan 600 sites doorgenomen, ontzettend veel werk. Maar ik heb natuurlijk geen reet verstand van politiek en ook de categorieën ‘nieuws & opinie’, ‘marketing’, ‘onderwijs’ en ‘sport’ zijn niet aan mij besteed", zeg ik. "Wat doe jij dan in de jury?", vraagt hij. Ja, dat heb ik mezelf de afgelopen weken ook afgevraagd tijdens het doornemen van die honderden sites. "Ik ben er vooral voor de categorieën ‘persoonlijk’ en ‘lifestyle’", zeg ik. "Dus die Dutch Bloggies zijn nogal arbitrair", vraagt hij. "Eh, nou, eh, ja, nou, dat was eigenlijk wat ik wilde zeggen inderdaad, maar er wordt echt wel vergaderd over alle genomineerden hoor, ik bedoel, nee, zij niet. En zij ook niet, want haar haar zit altijd stom. En zij heeft ooit een keertje iets heel naars over mij getwitterd, dus die ook niet, en die ook niet, en nee, die ook niet, maar die, die wel, want zij heeft een hele leuke poes en ook hele leuke poezenfoto’s af en toe. We zitten hier niet voor niks de hele dag te jureren hoor." "Moeten we de Dutch Bloggies serieus nemen?", vraagt het cameramannetje tenslotte. "Eh, nou", zeg ik terwijl ik zoek naar een enigszins correct antwoord, "ik vind eigenlijk dat de hele wereld zichzelf wat minder serieus zou moeten nemen."

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Neneh schreef:

  Wat ben je toch een flapuit :)

 2. Ton schreef:

  & Dat heeft ze écht allemaal gezegd, want ik heb aan de andere kant van de deur een groot gedeelte stiekem mee staan luisteren. :-)

 3. Mirjam Verdonk schreef:

  “Moeten we de Dutch Bloggies serieus nemen?”, vraagt het cameramannetje tenslotte. “Eh, nou”, zei ik terwijl ik zoek naar een enigszins correct antwoord, “ik vind eigenlijk dat de hele wereld zichzelf wat minder serieus zou moeten nemen.”

  En daarom biedt jij een mooi tegenwicht in de jury en zit je op de goede plek!

 4. JoG schreef:

  … “ik vind eigenlijk dat de hele wereld zichzelf wat minder serieus zou moeten nemen.”… ! Die vind ik dus ook mooi Mirjam :-)

 5. CiNNeR schreef:

  Nou breekt er toch niet meteen weer een rel uit over/rond/bij (sorry Ton ;)) de DutchBloggies he? Want de wereld neemt zichzelf over het algemeen zeer serieus.

 6. Hollywood! schreef:

  Check out Hollyw00t on Twitter. The New Media has risen. Glory to the newborn King!
  :

 7. Marieke schreef:

  Lijkt me idd wel een heftig klusje, al die sites doornemen. Ben erg benieuwd wie er zijn overgebleven! En hoop zelf heel erg, misschien tevergeefs, op de titel Meest Populaire Weblog. ;)
  Succes nog met de laatste juryloodjes!

 8. Gerard schreef:

  Haha – goeie uitsmijter !! :)

 9. Marina schreef:

  Ik heb het hele fenomeen Dutch Bloggies nog nooit zo treffend omschreven gezien. :-)

 10. Rian schreef:

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar wat jij nu zelf echt hele goede blogs vind. En zijn deze ook genomineerd?

 11. Luna schreef:

  @Rian: Daar kan ik nu natuurlijk nog niks over zeggen… maar ik sta achter bijna elke shortlist en winnaar in de categorieën waar ik enigszins verstand van heb!

 12. M%n schreef:

  Ik ben het helemaal eens met die andere mensen die het helemaal eens zijn met die laatste zin. :)

 13. koen schreef:

  ik dacht dat heel de wereld beter eens serieus genomen zou worden zo af en toe … leuker en even relativerend :-)

 14. Branwen schreef:

  En ik ben het, op mijn beurt, dan weer eens met M%n

 15. juul schreef:

  Via jouw twitter James W. ontdekt.. wow! :) thx!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *