web analytics

14

LUNA ONTWERPT DE DUTCH BLOGGIE AWARD 2009

Een maand geleden kreeg ik een mailtje van Ton en Roswitha, van de Dutch Bloggies: ‘Zou jij ’t leuk vinden om iets te ontwerpen dat als bijvoorbeeld medaille/oorkonde kan dienen voor mensen die een Dutch Bloggie hebben gewonnen?’ Eh, de Dutch Bloggie ontwerpen? Dat zijn toch die prijzen die volledig uit elkaar vielen voorgaande jaren? En waar de hele weblog-wereld over loopt te zeiken altijd? Of ik die prijs wil ontwerpen en daarmee het risico wil lopen dat ik volledig online wordt afgezeken op dat wat ik heb gemaakt? Natuurlijk wil ik dat wel! Kom maar op! Dus ik aan de slag met vilt en naald en draad en lintjes en stempels en ik lief Franse knoopjes borduren en nog allerlei vernuftigs en ondertussen rekening houden met het publiek. Het is tenslotte wel een prijs voor nerds. En die moet je niet teveel prikkelen, die hebben het al moeilijk genoeg zo. Dacht ik. "Eh, nou, eh, we hadden van jou eigenlijk iets heftigers verwacht", zei Ton toen ik hem een foto stuurde van m’n ontwerp. "Hoe bedoel je?", vroeg ik. "Nou, eh, ja, nou, gewoon, feestelijker", zei hij, "uitbundiger." Wat? Al jaren is zo’n Dutch Bloggie vooral heel saai en instabiel te noemen, men neme een computermuis en spuit die goud en dat dan op een stokje en een sokkeltje en nu maak ik iets heel anders en geinigs en nou willen ze daar bij de Dutch Bloggies ineens helemáál over de top gaan? "Ik heb rekening met het publiek gehouden hoor", zeg ik. "Veel grijs met een kleurtje en dat kleurtje vond ik al heel wat." "Ja, maar…", begint Ton. "Jullie willen dat ik eigenlijk gewoon helemaal m’n ding doe, helemaal woehoehoehoe, helemaal manisch", zei ik. Dat was precies de bedoeling. Dus ik weer aan de slag met nog meer kleurtjes, surprise-eieren, stukken toetsenbord, stukken USB-kabel, pomponnetjes, balonnetjes, veren, the whole shebang. "Ga je er nu nóg meer werk in stoppen?", vroeg m’n verkering. "Ja, ze wilden het uitbundiger", zei ik, "de bitches." "Krijg je er ook meer geld voor dan?", vroeg hij. "Nee, dat dan weer niet, maar het is nu een prestige-dingetje geworden", zei ik. "Je bent gek", zei hij. "Ja, maar ze worden wel héél kek nu, ik ga helemaal los. Wordt een mooi product. Ik ben trots." En of hij meteen even mee kon helpen met het dichtknopen van 500 mini-ballonnetjes. Dit jaar kunnen de Dutch Bloggies niet uit elkaar vallen. Ze kunnen wel in de fik.

www.dutchbloggies.nl

Dit vind je misschien ook leuk...

14 reacties

 1. Doinja schreef:

  Ziet er nu al superleuk uit! Helemaal Maanisch!

 2. Jeanique schreef:

  Ja he! Nou wil ik ineens ook een nominatie en winnen natuurlijk!! Ze zijn super tof!!!!

 3. Marieke schreef:

  Ik ben benieuwd! Nu wil ik al helemaal winnen!

 4. Karin schreef:

  Kijk nu is het nog leuker dat Dutch Cowgirls drie keer genomineerd is (en dat ik ervoor schrijf)!

 5. Jenny schreef:

  Ha ha, helemaal geweldig!

 6. Jenneke schreef:

  Hehe, die laatste zin klinkt zeer veelbelovend ;)

 7. Boekwrm schreef:

  Wie zit er eigenlijk in de jury voor de DutchBloggiesAwardAwards??

 8. janine schreef:

  Mooi wijf ben jij!

 9. Jaap schreef:

  Vandaar die vraag naar die ballonnetjes.

  Leuk dat je iets mag maken ipv simpel die stomme muis in het goud op een sokkeltje ;)

 10. Rutger schreef:

  Enigzins moet ik nu wel winnen een handwerksel van jou in handen te krijgen.

 11. missvanham schreef:

  ziet er goed uit ik wil nu ook wel heel graag winnen ook al doe ik niet eens mee..
  :o)

 12. Honne schreef:

  Grijns, jammer dat ik niet meeding naar een blog award.
  Maar goed dies ook niet interessant genoeg ;-).
  Ziet er ontzettend gaaf uit hoor!!!!

 13. Dre schreef:

  jammer dat ik geen kans maak, ik had graag een award afgefikt

 14. Lnnkz schreef:

  Ik ben zeer zeer benieuwd :)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *