web analytics

LUNA ZEGT ‘DOEI’ TEGEN DETOX

Kijk, dat met dat niet-drinken, dat is me gewoon niet gelukt. Het zit gewoon niet in me, een alcoholvrij bestaan. Maar het had zo mooi kunnen zijn. Een leven zonder alcohol lonkte naar me op 1 januari. Maar ik moest realistisch zijn. En mezelf een haalbaar doel stellen. Een maand niet drinken, dat werd het. Luna zou een maand niet drinken! Ik kon het! “Ik doe een maandje detox”, zei ik tegen iedereen. “Doe even normaal”, zei iedereen terug. En iedereen wilde pas met me afspreken na 1 februari, want een Luna zonder glaasje wijn erbij, dat was echt een beetje raar. “Maar ik ben heel leuk hoor zonder alcohol, echt, ik ben heel grappig nuchter”, zei ik dan. “Een genot om naast te zitten, dat ben ik. Heus” Het probleem bleek echter dat je er soms gewoon niet onderuit komt. Dat je bijvoorbeeld een workshop tapas maken volgt en dat je dan ook leert hoe je sangria moet maken en dat je die dan ook moet proeven. Want proeven moet. En als je eenmaal proeft is de kan zo leeg. Het overkwam me gewoon. Overmacht. Of dat je bijvoorbeeld de krant leest en denkt, nou, hier moet ik écht even een wijntje bij hebben, want dit nieuws trek ik niet zo op de vroege ochtend. En dat het dan niet alleen bij denken aan dat wijntje blijft. Of dat bijvoorbeeld ex S. jarig is en een soort van feestje geeft en dat ex S. dan hele goeie wijn in huis heeft en dat je dan wel water kan gaan drinken, maar je gaat gewoon geen water drinken als er hele goeie wijn in huis is. Dat soort dingen doe je niet. Dat is zonde. Dus ik heb het een week volgehouden zonder alcohol. Een héle week. Alsnog een prestatie van wereldformaat natuurlijk.

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. Jan F. (de) schreef:

  Je zou kunnen beginnen met niet drinken voor 12uur ‘smiddags, of nog later. Werkt voor mij goed. Helemaal niet meer (hoeven) drinken kan ook heel bevrijdend zijn…

 2. Kaat schreef:

  Tja als het gezellig is kan ik een drankje en een peuk ook niet afslaan. En het was gisteren zeker gezellig bij vriend S.
  Thanx voor je link trouwens, lief!

 3. Swampy schreef:

  You go girl; je hebt het een week langer volgehouden dan ik………!

 4. H. schreef:

  Lieverd ik ben trots op je!!!!!! en voel me tegelijkertijd iets minder schuldig over mijn voornemens!!! Proost!

 5. blue schreef:

  hardstikke goed Luna, helemaal geen alcohol is ook wel een beetje te weinig van het goede :) Beetje matigen kan geen kwaad maar het moet ook niet te gek worden :)

 6. henk schreef:

  Gefeliciteerd! Maar dat van die krant is wel een beetje vreemd, zeker op de vroege ochtend.

 7. Suffie schreef:

  Ik vreesde al een winstwaarschuwing bij de C1000.. ;-)

 8. Raad schreef:

  Met andere woorden; Luna is licht alcoholistisch? Gall&Gall galore!

 9. Jetje schreef:

  Geniet maar drink met mate ;)

 10. Bonk schreef:

  Ik probeer al een jaar te stoppen met sporten, maar ik denk dat ik eerst eens een serieuze blessure moet oplopen om verstandig te worden en over te stappen op drank.

 11. Joost schreef:

  Een hele week?! Hou je toch 5 dagen langer vol dan ik Luun :-)

  Proost! – Joost.

 12. Demos schreef:

  Drinken, niet drinken: zelf weten. Maar de redenen om wel te drinken zijn wat zwak. (omdat de krant slecht nieuws brengt?) Ik weet het: ik ben een zeikerd.

 13. Paul schreef:

  Volgens http://www.jellinek.nl/ noemen ze dat een alcoholverslaving, ik zou eens een afspraak maken :-)))

 14. Kluun schreef:

  water met lime. voelt als meedoen. tip van de (licht alcolische) serveerster T. uit de Pilsvogel. En dan is het waar.

 15. Harry Perton schreef:

  Het heeft hier wel wat weg van de AA.

 16. Marianne schreef:

  Sterkte ermee! Ik moet bijna Detox vanwege mijn laatste Stackers…

 17. Menno schreef:

  Over pilsjes gesproken, ik ben komende week in Nederland (begrafenis :-( ), zou best wel eens wat Lunochtonen willen ontmoeten. Zullen we zeggen maandagavond de 17e, uurtje of acht, in De Waag? Eerste rondje op mijn kosten, de eerste binnenkomer krijgt de rest van mijn Stackers (als ik ze door de douane krijg).

 18. Marianne schreef:

  In welke landen zijn er dan nog oude Stackers te krijgen???

 19. Kris schreef:

  Je hebt je naam tegen, dat is het. Luna-Drankland klinkt als de beste slijter ever. Hoewel ‘Luna-Land’ mij ook geheel niet slecht in de oren klinkt. Nu nog bedenken wat daar voor lekkers te halen is..(Maargoed. Kris-rookland stoomt ook als nooit tevoren..Ik doe god-zij-dank niet aan voornemens:)

 20. Tillerman schreef:

  De Fransen hebben een gezegde dat duidelijk maakt waarom wijn drinken beter is dan water. Daar zeggen ze: “Water drinken? Ik eet toch ook geen zeep?” En daar houd ik mij aan…

 21. silversurfer schreef:

  nou als troost voor het falen…kijk hier maar even waarom je vanuit biologisch oogpunt gezien alcohol MOET drinken..
  http://silversurfer.web-log.nl/log/1192313

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *