web analytics

26

LUNA WORDT GESABOTEERD

“Miauw”, klinkt het heel luid. “Digweed, hou op!”, roep ik naar boven. Voor de zoveelste keer. Maar het gemiauw houdt aan en ik besluit toch even naar boven te lopen. Daar tref ik 4 katten aan, starend naar het raampje in ons washok. “Miauw”, doet Digweed nog een keer. Voor het washok-raampje, dat op een kiertje staat en zich op 2,5 meter hoogte bevind, zit een vreemde poes te miauwen. Heb ik weer. Het washok-raampje komt uit op praktisch niets. De poes voor het raampje moet van een paar huizen hoog naar beneden zijn gevallen of gesprongen. Mijn eerste gedachte; ik haal die poes in huis en dan heb ik er 5! Mijn tweede gedachte; ah, gossie, misschien heeft dat arme poesje al dagen niets gegeten. Dus ik een paar brokjes in een bakje en dan met een ladder richting het washok-raampje. De poes is non-stop aan het miauwen geweest sinds ik tegen haar aan het praten ben. Ze geeft ook kopjes wanneer ik mijn hand door het raampje steek. Wanneer ik wat brokjes heb gegeven en al een uur aan het praten ben tegen de vreemde poes, besluit ik naar buiten te gaan en aan te bellen bij alle buren links en rechts. Misschien is iemand z’n poes kwijt. Eenmaal buiten loopt een meisje mij tegemoet. “Have you seen my cat?”, vraagt ze. Ik vertel dat er een poes bij mijn achterraam zit. “I heard someone talking from our roof”, zegt ze. En ze is haar poes al 3 dagen kwijt. Ik laat het meisje binnen en leid haar richting washok-raam. Het meisje ziet de poes meteen en roept ‘Sabotage’. “Her name is Sabotage?”, vraag ik aan het meisje. “Yes”, zegt ze. “Nice name”, antwoord ik. Wanneer het meisje de poes na veel lokken en lieve woordjes eindelijk op haar schouder heeft stel ik voor om de poes in de kattenmand van mijn poezen te doen, anders schiet Sabotage misschien van pure stress ineens de straat over. En met wat geduw en geknijp persen we Sabotage samen in de mand. “Thank you”, zegt het meisje, “I’ll bring the basket back in an hour.” Maar ik heb die hele kattenmand al een dag niet meer gezien.

Update: De poezenmand kon gisteren niet teruggebracht worden omdat het meisje er een gevulde poezenmand van wilde maken. Met iets lekkers voor mij en voor de poezen. Lief! Alle vertrouwen in de mensheid weer eventjes terug!

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. Maurice schreef:

  Riekt naar Sabotage ;-)

 2. T. schreef:

  Variatie op de Hamster-truuk?
  [url]http://www.nu.nl/news.jsp?n=644054&c=14[/url]

 3. Janssen schreef:

  Haha,herkenbaar……ik ben al tig mandjes op deze manier kwijtgeraakt en ook door uitlenen bij een verhuizing,niet meer doen,eerst eigen kattenmand halen en dan de kat mee…:):)

 4. Gelkinghe schreef:

  Ondank is ’s werelds loon

 5. tijger schreef:

  maar alle verder waardevolle spullen liggen nog wel in huis?…

  grtz,

 6. Floor schreef:

  Die mand komt wel terug..no worries…

 7. Brooklyn schreef:

  Niet echt netjes van haar maar wel heel lief van jou en dat is meer waard! En die mand komt vast wel terug……over een dag of wat.

 8. Tulp schreef:

  Ze is natuurlijk naarstig op zoek naar een geweldig dank-je-wel-cadeau om jou te geven als ze de mand weer terug komt brengen ;)

 9. Jetje © schreef:

  Haha wat je met een stel katten allemaal wel niet mee kunt maken :) Leuk !

 10. Kimske schreef:

  Haha fijn!!!
  Leuk,zulke buren…

 11. Nicky schreef:

  Jij bent te goed voor deze wereld ;-)

 12. Rosalie schreef:

  Sabotage is echt een behoorlijk gave naam voor een poes!

 13. Ellen schreef:

  Wat was je ook snel he. Maar het is hartverwarmend zoals zij je bedankt.

 14. Pollie schreef:

  Wat een geweldig verhaal. Ik zag het helemaal voor me.

 15. Janssen schreef:

  Das heel erg lief van haar!!!:):)
  Kattenliefhebbers mogen elkaar ook niet besodemieteren vind ik,het hebben van katten schept een band en wij weten als geen ander hoe het is wanneer je er eentje kwijt bent…..toch????

 16. blue schreef:

  ach wat lief!!

 17. Suffie schreef:

  Sabotage…. En ik maar denken dat mijn katten bijzondere namen hadden…

 18. Maurice schreef:

  Maar goed dat ik vaker hier kom lezen. Je ziet Luna: er zijn nog mensen met normen en waarden en katten die Sabotage heten.
  Ontzettend aardig dat ze iets heeft meegenomen als dank.

 19. Limited Bookings schreef:

  Het Limited Bookings kantoor word bewoond door Ren & Stimpy… 2 zusjes…. creabea namen ;) Sabotage is cool!

 20. Koen schreef:

  heb je je schrijfseltje al vertaald voor je buurmeisje ?
  je moet er toch nog langs om een fotootje van Sabotage te maken voor ons ;-)
  jaja, veel én veeleisende lezers heb je !

 21. Virginie schreef:

  Hoe zou het beestje aan zijn naam gekomen zijn? Misschien maakte het alles kapot in de kamer toen het klein was (en misschien nu nog steeds), of zou het baasje misschien een grote fan zijn van de beastie boys?

 22. Luna schreef:

  De poes is van de krakers een paar huizen verderop… :-) Vandaar misschien de naam? En ze hebben er nog eentje… en die het Kaputt… of Kapot o.i.d. :-)

 23. Guus schreef:

  Hallo Luna, wat een pracht verhaal….

  Ik zag die Wuppie op de kop van Bruce maar wat vond ie er eigenlijk zelf van?

 24. Luna schreef:

  Aan z’n ogen te zien moet Bruce de wuppie-ervaring nog even verwerken :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *