web analytics

6

LUNA EN #ROKJESDAG 2011

“Liefie, ik loop even naar de Turkse toko, ik moet avocado’s hebben, de zon schijnt, het is lente, ik wil guacamole maken”, zeg ik terwijl ik voor het eerst dit jaar op m’n slippertjes en in een kort rokje de deur uitloop.

Op mijn weg richting de toko word ik ingehaald door een blauw busje met een Pools kenteken. Zo’n 50 meter voor me rijdt de bus de stoep op. Een jongen stapt uit en komt naar me toegelopen.

“Hallo, iek nie goed Nederlands”, zegt de jongen met een overduidelijk Pools accent.
“Oh, ik spreek ook Duits en Engels hoor”, zeg ik.
“Hier Tiel. Iek zoek FKK”, zegt de Pool.
“Eh”, stamel ik, “FKK?”
“FKK”, zegt de Pool en begint ondertussen aan z’n T-shirt te trekken.
Is hij op zoek naar de markt? Om een nieuw shirt te kopen? Hij blijft het woord FKK maar herhalen. Is hij misschien op zoek naar een parkeerplaats? Of een hotel? Ja, ik weet echt niet wat je bedoelt hoor, echt niet, nee sorry, echt niet. Sorry! Een bouwmarkt misschien? Ben je een bouw-Pool? Zoek je een frietboer? Heb je honger?
“Topless”, zegt de Pool ineens.
“Wat?”
“Topless”, zegt hij nog een keer en begint over z’n armen te wrijven.
Volgens mij is dat mijn cue om door te lopen!
“Aha”, zeg ik terwijl ik aanstalten maak.
“You, goed figoer, topless, zon.”
“Ja, die benen van mij kunnen zeker wat zon gebruiken, maar not today!”
“Wie together op strand? Topless. Samen?”
“Ik ben getrouwd en heb 2 kinderen thuis zitten”, zeg ik, “doei!”
“For 1 uurtje maar.”

Eenmaal thuis vertel ik de verkering over m’n encounter met de Pool.

“Dus toen vroeg hij naar een FKK”, zeg ik.
“Oh, een Freikörperkultur”, zegt hij.
“Wat?”
“Voor naturisten. Maar je hebt ook heel veel sauna’s, vooral in Duitsland, die FKK gebruiken als parenclub. Of bordelen.”
“Oh.”
“Wou hij er gewoon een beetje met mijn vrouwtje vandoor?”
“Ja, dus ik lig best nog wel een beetje in de markt”, zeg ik trots.
“Of je ziet er gewoon uit als een hoer en moet je je in het vervolg maar iets beter gaan kleden”, zegt hij.

Ik vraag me nu al een paar uur af wat erger is: voor een slettebak worden aangezien of weten wat een FKK is.

Dit vind je misschien ook leuk...

6 reacties

 1. Lindalala schreef:

  Die beste man wilde gewoon graag na een dagje hard werken naar de naaktsauna. En toen ‘ie toch enmaal met je in gesprek raakte, wilde ‘ie het liefst met jou heen. ;-) (always look on the bright side of life)

 2. Annelies schreef:

  Hahaha brilliant as ever.En niemand weet toch wat FKK is..maar je verkering wel slim ventje toch! Ik vind je echt geweldig ik kijk steeds uit naar weer een nieuwe belevenis van je.

  Groeten uit Brabant, kut!

 3. Eveline schreef:

  Maar ook als je geen kort rokje of een spannend topje aan hebt kun je dit soort verzoekjes krijgen. Ik had ooit een dikke winterjas aan en had twee weekendtassen bij me toen me gevraagd werd of ik toevallig ‘aan het werk’ was. En een andere keer stond ik met een volle boodschappentas op de bus te wachten toen me werd voorgesteld om een snelle 100 gulden te verdienen, hij hoefde alleen maar te kijken hoe ik het met mijn vriendje deed.

  Ok, ik woonde in de rosse buurt van Eindhoven, maar dan nog…

 4. Kange Lees schreef:

  Rokjesdag heerlijk. Zag toch wat anders wat ik ook heel leuk vond om te lezen. 100 gr 0.0 en één ei en dan lekker kneden. Dat is inderdaad het lekkerste wat je kan maken van meel. Ik heb het meteen ook gemaakt. Zo’n tijd geleden! Jouw mannetje wordt wel aan alle kanten verwend hoor.

 5. Inge schreef:

  Hahahahaha, je ligt in ieder geval nog lekker in de markt.

 6. darja schreef:

  woehahaha, prima stukje luna!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *