web analytics

22

LUNA, VRIEND F. EN EEN MUZIEKQUIZ

Vanavond is er een feestje bij vriend F. en vriendin T. en dit feestje wordt voorafgegaan door een workshop acrylverven bij kunstenaar F. ook bekend als vriend F. en tevens bekend als dj F., de dj die de rest van de avond en nacht aan elkaar draait met fijne dance-plaatjes. Sommige mannen zijn gezegend met vele talenten. En vele van die bijzondere mannen mag ik tot mijn vriendenkring en zelfs mijn partner rekenen. Maar die ene bijzondere man F. belde ik dinsdag om te vragen of hij misschien zin had om zaterdag ook een muziekquiz te houden. “Ehm”, zei hij. “Ja, is leuk. Gaan we doen! Is leuk”, zei ik. “Ehm”, zei hij nog een keer. “Wordt lachen”, zei ik, “het wordt geen muziekquiz van het niveau ‘obscure plaatjes uit 1953’ met vragen als ‘Hoe heette de drummer van dit bandje?’ Nee, gewoon een muziekquiz van het niveau ‘Raad de Plaat’ en ‘Herken de Hoes’. Gewoon met samples van Madonna, Michael Jackson, The Rolling Stones, U2, gewoon lekkere plaatjes.” Ja, dat zag vriend F. wel zitten. Dus donderdag arrangeerden wij samen een muziekquiz in elkaar bij hem thuis. Ik trok wat platen uit zijn immense platencollectie en hij deed iets ingewikkelds met knopjes en draaitafels en een loop-machine zodat het uiteindelijke resultaat een cd’tje is met 40 muziekfragmentjes. Muziekfragmentjes die een beetje top-40-luisteraar-ouder-dan-30 met gemak zal herkennen. Tevens hebben vriend F. en ik rekening gehouden met het algehele niveau van de avond. En dan heb ik het niet over het intelligentie-niveau, maar eerder over het drankgehalte en het aantal jointjes dat is gerookt. Vriend F. en ik hadden een topavond! De 40 muziekfragmenten heb ik vanmorgen aangevuld met 5 ‘Herken de Hoes’-vragen en 5 Nederlandse gedichten geïnspireerd op Engelstalige songteksten waaronder; ‘Je moet ze gewoon laten zien dat je helemaal niet bang bent! (…)’. En; ‘Is dit het echte leven? Is dit maar fantasie? (…)’. Ik heb enorme zin in deze dag. Vrienden, schilderen, ‘Idols’, een muziekquiz en een daarna de hele nacht plaatjes luisteren. Ik kan mij niets meer wensen.

Dit vind je misschien ook leuk...

22 reacties

 1. Hennie schreef:

  leuk hee ik zat het met een smile te lezen dit wordt toppie maar wel even verslag doen hoe het is geweest ik ga ook weer feesten vanavond naar de xl [mercantie] gr hennie

 2. majriM schreef:

  muziekkwizzen zijn leuk!

 3. Zezunja schreef:

  Mercantie…
  Ja, zo spreekt de doelgroep het wel uit.

  En on topic: veel plezier!

 4. Wendy schreef:

  een heerlijk weekend gewenst!!! :)

 5. odette schreef:

  Eh, kan dat cd-tje misschien na afloop ergens beluisterd worden zodat we mee kunnen doen?

 6. corine schreef:

  eindelijk een muziekquiz die zelfs ik aan zou durven!

  Veel plezier vanavond

 7. Ellen schreef:

  *cool*. Veel plezier vanavond.

 8. Wiro schreef:

  Sluit me aan bij Odette. Ben wel benieuwd of ik dezelfde kennis heb als dertig plussers.

 9. blue schreef:

  klinkt zalig! veel plezier!!

 10. Suffie schreef:

  Lammetje erbij?? ;-)

 11. Doinja schreef:

  En…hoe was het feestje??:-)

 12. Pollie schreef:

  Heel leuk zo’n ‘raad de plaat’ avondje. Hoop dat je een leuke avond had.

 13. seriouzz schreef:

  Ook plaatjes van The Proclaimers, Housemartins, Fergal Sharky, PHD, PIL (ex-sex pistols), Time Bandits, Spargo zouden niet verkeerd zijn als muziekfragment.

 14. Anna schreef:

  Ik lees weer een geval van “weblog-van-Luna-jatten” (schijnt vaak voor te komen!) op http://www.doinja.nl. Ze zegt wel dat ze gecopied/pasted heeft, maar een bronvermelding zou wel op zijn plaats zijn toch?

 15. Claud schreef:

  Klinkt gezellig allemaal.. en denk dat het ook wel ontz. leuk was… en het weekend is nu weer voorbij :-( dus kunnen we ons weer klaarstomen voor het volgende… whoeiiiiii X

 16. Menno schreef:

  Ik denk dat je na “Herken de Hoes” toch verder moet: “Herken de Bloes” en veel later “Herken de Poes”.

 17. Cerito schreef:

  ‘Is dit het echte leven? Is dit maar fantasie?.

  Ehhhh…Queen..met Mama

 18. Cerito schreef:

  “Je moet ze gewoon laten zien dat je helemaal niet bang bent!”

  Ehhhh… Michael Jackson..met Beat it

 19. seriouzz schreef:

  The Shorts met comment ca va?

 20. Cerito schreef:

  ‘Is dit het echte leven? Is dit maar fantasie?.

  Ehhhh…Queen..met natuurlijk Bohemian Rhapsody..geen Mama!!…pfff belachelijk

 21. Thee schreef:

  Zeg Luna, wist je dat je genomineerd bent voor een Beste Vormgeving Bloggie?
  En voor de rest: even stemmen!
  http://www.dutchbloggies.nl/stem.php

 22. nove schreef:

  op het risico af het feestje met deprimerende gedachtengang te bederven maar volgens kan er maar een ding dit event naar de kroon steken en dat is een eigen baby.. je bloedeigenste broekpoepertje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *