web analytics

12

LUNA VOELDE ZICH EEN BEETJE OUT OF PLACE

Een paar maanden geleden hoorde ik op 3 FM dat Within Tempation 7 februari een concert zou gaan geven. In Ahoy. Mét het Metropole Orkest. Moest ik bij zijn! Maar wie uit mijn vriendengroep zou mee willen? Ik heb Elvis-lovers, Eric Morillo-adapten, José Feliciano-fans en Madrugada-meezingers. Maar iemand die de bombastische over-de-top gothic-rock van Within Temptation waardeert, die dus niet. Dacht ik. Ik belde vriendin N.: “Hé, jij hebt toch zo’n gothic-jurk of niet?” Had ze. “Heb jij misschien zin om mee te gaan naar Within Temptation?” Had ze ook! Vond ze helemaal geweldig zelfs! “Maar dan gaan we wel helemaal in stijl”, zei ik. “Ja, dan gaan we helemaal full blown gothic!”, had N. gezegd. Dus gisteren trok ik de tweedehands jaren-70-trouwjurk aan die al jaren in mijn kast hing. Ik kon nog jaren wachten op dat huwelijksaanzoek van P., dus waarom ondertussen niet alvast een beetje flaneren in m’n witte jurk met ruches en strikjes? Ik trok ‘m aan. Ik vond er wat van. Ik was de vleesgeworden Holly Hobbie! En ik was er helemaal klaar voor! “Ik heb helemaal geen gothic-jurk gezien op het station”, zei ik toen ik N. een paar uur later Rotterdam CS ontmoette. “Misschien komen er alleen maar huisvrouwen hoor”, zei N. serieus. “Wat?”, vroeg ik. “Dat kan hoor, heb ik vaker meegemaakt”, zei N. nog steeds bloedserieus. “Nee, dat kan niet”, zei ik. “Kan wel hoor”, zei ze. “Nee, ik wil depressieve koppen zien”, vertelde ik, “zwarte T-shirts met doodshoofden, meisjes met pikzwarte ogen, potentiële voor-de-trein-springers, meisjes met paars haar en piercings!” Maar een half uur later stonden we in Ahoy tussen de huisvrouwen en bouwvakkers. Allemaal met een spijkerbroek, stevige stappers en een gewatteerde jas. En ze hadden allemaal een papieren bekertje koffie in hun hand. Koffie! Bij een concert! Ik had me in m’n Holly Hobbie-jurk op het CS in Amsterdam meer op m’n gemak gevoeld dan tussen deze groep concertgangers. Ik had niet alleen het idéé dat iedereen naar me staarde. Iedereen staarde ook naar écht naar me. Ik had gedacht hier volledig te zullen blenden met andere gothic-meisjes; meisjes van 18 met nog mooiere wijde jurken dan ik. Nog zwartere ogen dan ik. Wat ik kreeg waren huisvrouwen. En bouwvakkers. Maar toen ik een uur later naast me keek zat zo’n huisvrouw met stevige stappers, net als ik, met tranen in haar ogen toen Sharon ‘Angels’ zong.

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. Suzan schreef:

  IK! WIL! EEN! FOTO!

  <b>NU!</b>

 2. Michelle schreef:

  Ik heb een foto, niet van Gotic-Luna, maar wél van de overvolle zaal en het schittende podium! Kan ‘m hier alleen niet plaatsen geloof ik :-(

 3. Nina schreef:

  Hahahaha!!!
  Ook al zijn we onze Gothic-experience dan een beetje misgelopen, het concert was inderdaad wel te gek! Jammer dat het publiek er als een zoutzak bij zat, maar aan ons heeft het in ieder geval niet gelegen! ;-)
  Liefs!

 4. seriouzz schreef:

  als je trouwjurken etc. wil zien moet je naar “Summer Darkness” is een festival in utrecht dat elk jaar wordt gehouden…of je moet naar van die duitse electro-wave gothic…Das Ich etc. dan spring je na het concert wel spontaan voor de trein! hahaha

 5. Maurice schreef:

  Eens met Suzan. FOTO !!!!

 6. Marijke schreef:

  Ik ben nu ook wel zeer benieuwd naar de jurk… Waar blijft de foto???

 7. koekie schreef:

  luna, picture plz!

 8. Rolandow schreef:

  Misschien had het iets te maken met het metropole orkest?

 9. Chantal schreef:

  Een beetje zichzelf respecterende Goth gaat NIET naar Within Temptation.

 10. Floor schreef:

  Luna je bent leuk!

 11. Marjanne schreef:

  Ik denk dat WT een beetje te commercieel is voor de gemiddelde goth. Ik was wel enigzins aangepast, inktpotogen en al :) Regelmatig kippenvel en tranen bij Angels… Had er ook last van.

  Overigens heb ik me twee dagen erna niet aangepast aan de emo-meisjes die voor Jared Leto (30 Seconds To Mars) stonden te springen…

 12. LeVi schreef:

  euh, dat was een reactie van mij dus, vermomd als anoniempje..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *