web analytics

19

LUNA VINDT EEN NIEUWE UITLAATKLEP

De telefoon: “Hallo, u spreekt met Carla van Proteq, klopt het dat u onlangs een poes uit het asiel heeft gehaald?” “Oh, u belt voor de verzekering van Sid Vicious”, zeg ik, “ja, ik heb een kitten uit het asiel gehaald en ja, ik wil dat z’n verzekering verlengd wordt.” “Nou, dat vind ik natuurlijk prettig om te horen”, zegt de Proteq-dame. “Oooh, hij is zo lief”, zucht ik, “hij loopt hier nu bij m’n benen, ik ben helemaal verliefd, oooh, hij probeert op het aanrecht te springen.” Terwijl de Proteq-dame mijn en Sid’s gegevens probeert te noteren blijf ik doorpraten over Skinner en Sid (“Ooh, hij drinkt altijd terwijl hij naast het waterbakje ligt, zo leuk!”) en de andere poezen. Wanneer ik het toestel uitdruk zie ik dat ik 18 minuten tegen de Proteq-dame heb aangepraat. Zo! Dat was fijn! Ik voel me een stuk relaxter! Ontspannen ook. Dit zal voortaan de gapende leegte in mijn bestaan gaan vullen! Ik zal mijn besognes voortaan van me af gaan praten in plaats van van me af te schrijven! Annoying the world one person at a time! “Mag ik u misschien wat vragen stellen over de veiligheid van uw buurt?” “Nou, met die veiligheid zit het wel goed, maar ik voel me vooral niet meer zo veilig in m’n eigen lijf. Ik heb namelijk de laatste tijd nogal last van paniekaanvallen.” Of: “Ik ben op zoek naar Dhr. van der G.?” “Weet u waar ik al jaren naar op zoek ben? Naar mezelf. Wat denkt u, zal ik gaan mediteren? Of op yoga? Of toch maar een bezoekje aan een psycholoog? Ik ben een beetje bang voor medicijnen, maar het schijnt dat Ritalin een hoop rust kan brengen. Of Lithium. Want ik gebruik nu die Bach-bloesem-druppels, maar in 1 week is dat flesje al leeg, ja, ik heb nogal een wild drugsverleden, dus van een paar druppeltjes die geperst zijn uit zonneroosjes die groeien op een Oostenrijkse bergweide wordt mijn lichaam niet warm of koud.” Of: “Ik kan u een rentepercentage aanbieden van 4,5% en…” “Weet je wat ik u kan aanbieden? Een hele leuke PloesiePoesie! Handgemaakt! Ik heb net allemaal nieuwe gemaakt, Rock PloesiePoesies, met patches van rockbands van vroeger, The Rollings Stones bijvoorbeeld. Echt een heel leuk sinterklaas- of kerstcadeautje en ik pak ‘m ook nog helemaal voor u in, zodat-ie zo hop, onder de kerstboom kan. En ik heb zelfs een speciale decemberaanbieding; 1 Deluxe PloesiePoesie, inclusief verzendkosten voor € 40,-!” Dus dit zou best wel eens mijn laatste stukje hier geweest kunnen zijn. En nu ga ik even de NUON-helpdesk bellen. Ik moet immers iemand laten weten dat ik al 12 dagen niet heb gedronken.

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. Gab schreef:

  Goed bezig toch, Luna! Ik vind je een topwijf en als je goed, heel goed voor jezelf zorgt gaat ook deze vervelende periode vast weer over!Psych is ook een aanrader, heerlijk over jezelf praten zonder onderbreking *haha*

 2. Julia B. schreef:

  *LOL*

 3. darja schreef:

  woehaaa!

 4. esther schreef:

  Kan ik mijn telefoon dan naar de jouwe doorschakelen? Mag jij al die telemarketeers lekker helemaal de oren vol lullen ;)

 5. Marijke schreef:

  “Dus dit zou best wel eens mijn laatste stukje hier geweest kunnen zijn” Begrijp ik het goed, ik hoop van niet? :(

 6. FrankiePebbles schreef:

  Ging je vorige stukje niet over de valkuil van het aardig gevonden willen worden? Kan jou nou een ruk verdommen joh, of er misschien wat obsessief ge-annoyde lurkertjes tussen zitten die het pas echt moeilijk met zichzelf hebben. Dikke drol!

 7. Inci schreef:

  Ik weet al wat ik op mn kerstlijstje zet! Ploesiepoesie Martini krijgt gezelschap.

 8. Rutger schreef:

  Kan je dan geen podcast ofzo beginnen? Of een 0900 inbelnummer? Dat we kunnen inbellen en dat we dan luisteren naar Luna die alles van zich af praat?

 9. Marloes schreef:

  Je kletst maar een end raak, maar de dag dat je geen stukjes meer schrijft zal ik een traantje laten hoor, nou :-(

 10. madelief schreef:

  Geweldig initiatief! En eens met Esther – graag een collectieve doorverbindingsknop naar Luna’s telefoon. “Oh hallo mevrouw, ik zal u even doorverbinden met iemand die u graag te woord wil staan.”

 11. kaatje schreef:

  Hahahahahaaa, de leegte vullen met lullen…heel goed. Ik las iets anders interessants en moet even naar de ploesiesite…doei

 12. kaatje schreef:

  En daar ben ik weer…staat er nog niet op. Wil je alseblieft een foto mailen van de ‘Stones-ploesiepoesie’?

 13. Vriendin I. schreef:

  Fijn!

 14. Linda schreef:

  Das een goed idee zeg…. ik heb ook nog wel wat om van me af te lullen. De eerste beste telemarketeer-man/vrouw ga ik daar eens van laten genieten. Hebben die mensen eindelijk ook eens het gevoel iets nuttigs te doen. Twee vliegen in 1 klap! Yahoe!

 15. Juksti schreef:

  Hahaha, als helpdeskmeisje kan ik je vertellen dat gesprekspartners als jij de ergste zijn, hoewel jouw verhalen wel grappig zijn… misschien heb ik je binnenkort wel aan de lijn!

 16. Maurice schreef:

  Goede Tip Luuntje. Scheelt wel je lichaam te sleuren naar het Jellinek of de AA-groep. Ik zal het onthouden als mij iemand weer eens belt. Zij bellen, dus kost het mij (of ons allen) helemaal niet.

  Dit stukje krijgt 10 kudo’s

 17. Moeder van Luna schreef:

  Vanavond oliebollen bakken ????

 18. Maurice schreef:

  Vanavond oliebollen bakken ????
  Moeder van Luna – 16 November ’08 – 18:25

  Hallo. Mag ik eerst pepernoten ontvangen van Sinterklaas????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *