web analytics

0

INTERNET: HOREN, ZIEN & ZWIJGEN; DEEL 3: ZWIJGEN

Ik word een beetje pissig van alle ongevraagde teksten en beelden die mijn computer binnendringen. Zwijgen is de beste oplossing. Niet op reageren en waar mogelijk mensen op een ignore-list zetten. Dit klinkt heel arrogant en zo bedoel ik het ook. Zo’n 4 jaar terug kwam ik in aanraking met ICQ, een gezellig chatprogramma. Toen was ik zeer onder de indruk van het feit dat anderen konden zien dat ik online was en vice versa. Ook nu heb ik nog ICQ geïnstalleerd, maar ik laat het liever offline staan. En ook de MSN Messenger Service zet ik liever uit. Ik raak namelijk een beetje geïrriteerd van mensen die me storen. Nu kun je jezelf op de ‘urgent messages-mode’ of ‘away’ zetten, maar sommigen vinden het berichtje ‘hoi, hoe is het’ toch de moeite waard om mij te storen. Als ik wél gezellig aan het chatten ben, dan stellen mensen de meest irritante vragen. Een van de meest gestelde vragen: “Wat is je echte naam?” Op internet ben ik Electric Luna en dat wou ik graag zo houden. “Mag ik je telefoonnummer?” Ik zit niet te wachten op telefoontjes van vreemden. “Wil je mijn telefoonnummer?” Ik was niet van plan je te bellen. “Zullen we samen gaan lunchen?”, “Kan ik je een keer ontmoeten?”, “Waar woon je?” “Wil je even zwaaien voor de cam?” of “Kun je even je tong uitsteken?” Laat me met rust. Ik ben vandaag ook gewoon in een pisbui. Ik ben ongesteld. Dat is eigenlijk een periode waarin vrouwen zouden moeten zwijgen, want alles wat ze dan zeggen is gelardeerd met een flinke dosis hormonen. En dus niet voor rede vatbaar.

Dit vind je misschien ook leuk...