web analytics

44

LUNA IS GETROUWD, OF ZOIETS

Tussen alle bedrijven door is Luna getrouwd. Of zoiets. Zo’n 4 weken terug zaten P. en ik weer bij de notaris. Om het samenlevingscontract te tekenen dit keer. “Hebben jullie het concept samenlevingscontract goed doorgelezen?”, vroeg de notaris. “Eh, ja hoor”, logen we in koor. “Mooi, dan hoef ik het niet helemaal voor te lezen”, sprak de notaris. “De comparanten verklaren dat zij in het kader van een affectieve relatie samenleven en een gemeenschappelijke huishouding voeren. Partijen zijn verplicht elkaar het nodige te verschaffen”, ging hij verder. Ik snapte er niet veel van. Dat maakte weinig uit, want volgens mij is zo’n samenlevingscontract ongeveer hetzelfde als trouwen en dient het hele contract na tekenen genegeerd te worden. Dus wij tekenden het contract, gaven de notaris een hand en stonden 5 minuten later op onze gymschoentjes weer buiten. “Zo, hebben we dat ook weer gehad”, zei P. en we fietsten naar huis. De afgelopen 4 weken werd er niet meer aan het contract gedacht tot ik gisteren tussen de stapel ongeopende post een rekening van het notariskantoor tegenkwam. Of we even € 420,07 wilden betalen. Of we even € 420,07 wilden betalen! Vierhonderdtwintig euro en zeven cent! We zijn verdomme nog geen 5 minuten in dat kantoortje van hem geweest. Geen koffie gezien! En we hebben gekozen voor het standaard-contract! Gewoon te vinden op internet! Hij hoefde alleen onze namen er maar boven te zetten en er een stempeltje met handtekening bij te plaatsen! Wat een prachtbaan heeft die kerel. Beetje knippen, beetje plakken, beetje voorlezen, beetje stempelen. Postzegel erop en klaar. En dit alles in een riant pand in Amsterdam-Zuid. Gisteren hebben P. en ik ons allebei ingeschreven voor de LOI-cursus ‘Hoe word ik notaris in 10 stappen?’. We kijken er nu al naar uit om binnenkort jonge, frisse stelletjes in 5 minuten, voor € 420,07, alle romantiek te ontnemen.

Dit vind je misschien ook leuk...

44 reacties

 1. Jaco schreef:

  Notariskosten zijn inderdaad belachelijk hoog. Dat geldt ook voor andere overeenkomsten. De gezamenlijke notarissen hebben dan ook min of meer een monopolie op hun diensten met tot voor kort vaste prijsafspraken.
  De notarisbranche komt nu een beetje in beweging. Bij http://www.casus.com was je voor € 273,00 euro (excl. btw) klaar geweest voor een samenlevingskontrakt.

 2. Karsten schreef:

  Luna, mag ik je dan toch gelukwensen/feliciteren (nee, niet met je rekening)??

 3. JW schreef:

  De leges voor geregistreerd partnerschap zijn goedkoper en geven min of meer de zelfde rechten en plichten.

 4. Chiel schreef:

  Of je gaat gewoon een partij afdingen alsof je op de Albert Cuyp staat. Dat kan ook tegenwoordig.

  Alleen ontneem je dan zelf alle romantiek van het samnelevingscontract.

  Dus de vraag is:

  De-romantiseer ik mezelf of laat ik dat door een notaris doen?

 5. Mach schreef:

  Gelukkig kregen wij er voor die prijs ook nog twee testamenten bij :-)

 6. Gizmo schreef:

  volgens mij kan je het in Las Vegas goedkoper regelen… zelfs nog via een drive inn :o)
  En je houd er dan nog een prettige vakantie aan over.

 7. LIME schreef:

  Je had beter even kunnen trouwen op maandag-ochtend, kost bijna niets!

 8. Remco schreef:

  Wees blij dat je zo’n ding hebt. Stel dat één van beide iets overkomt, dan kan de ander gewoon verder. Als je geen overeenkomst hebt, zit je partner in de problemen aangezien dan de directe familie direct erfgenaam is en de partner dus de helft kwijtraakt (bv van het huis).

  Dat het een hoop geld is, dat ben ik met je eens. Maar relatief gezien is het maar een klein bedrag als je nagaat wat de gevolgen kunnen zijn als je er geen hebt.

 9. Noki schreef:

  Legale diefstal noem ik het !

  Evenals banken en verzekeringen overigens.

  Bepaal je eigen winst, niet genoeg ? (door bijv. mooi nieuw pand): verhoog dan gewoon premie of prijs.

 10. WA schreef:

  Het zit je niet mee. Eerst al dat gedoe met je huis en nu dit weder. Tis wel zo dat er nu niet zo heel veel nare dingen meer zijn en dat veel gewoon goed geregeld is.

 11. Rolandow schreef:

  Die romantiek die vijf minuten duurde, op jullie gymschoentjes bedoelde je? :-)

 12. joke schreef:

  Notariëel recht studeren is net zoiets als hardboard eten: taaie, droge en onsmakelijke kost, en je doet er lang over om het naar binnen te krijgen!
  Probeer het eens een tijdje en je vraagt jezelf af waarom hij geen 840,14 rekende!

 13. Chrestomanci schreef:

  Shit ff rijst gaan kopen

 14. tr schreef:

  tr

 15. Kris schreef:

  Whoehahaha:D Luna, wat ben je toch een mafketel! En daarmee doel ik niet op je notarisbezoekje maar op je camplaatje, bad hairday? Handen in het haar? Gewoon een gekke bui?*lacht nog een half uurtje verder*;)

 16. Klaas de Vries Jr schreef:

  Open Brief van Klaas.
  Ik heb me tot nu toe niet echt, althans niet echt serieus, bemoeid met alle uitingen rond de aanstaande verkiezingen van onze volksvertegenwoordiging. Aan de vooravond van deze meestbesproken stemming sinds mensenheugenis komt het er toch nog even van. En wel zonder de nodige spelfauten (nou ja, eendje dan) ditmaal.
  Pijnlijk duidelijk werd sinds de moord op Pim Fortuyn wat een achterlijk zooitje miesgasten, op een paar na, de goede man inderhaast zijn kielzog had verzameld. Godsammekrake, om van te brake dat semi-fascistoide gebral van die voorzitter en die persvoorlichter, met hun vuige insinuaties richting een aantal het in ieder geval naar mijn idee redelijk goedbedoelende politici en journalisten, Ik weet niet zoals dit geteisem zeker wat Pim er allemaal van gevonden zou hebben, maar ik heb zo het vermoeden dat zijn mooie begrafeniskostuum inmiddels aardig wat slijtplekken begint te vertonen van het zich omdraaien in zijn graf. Bah, bah en nog eens bah!
  De groeten van Klaas de Vries Jr (geen familie)

 17. etoile schreef:

  het is in iedergeval goedkoper als trouwen!!!

 18. Suffie schreef:

  Gefeliciteerd, meid!!

  *smak, smak, smakk..*

 19. 10e schreef:

  ik ben dronken

 20. WA schreef:

  Etoile: Goedkoper dan

 21. Trio de twee wezen schreef:

  Betekent “samenlevingscontract” dat er nog hoop is??

 22. docter_dudz schreef:

  In iedergeval zijn de notariskosten wel aftrekbaar………..van de belasting dan

 23. Els schreef:

  Als je een beetje doorleert, dan kom ik t.z.t. graag bij je langs voor zo’n contractje.

 24. mleen schreef:

  krijgen wij p, nou ook es te zien?
  eumh,…wat is zijn echte naam
  m.

 25. etoile schreef:

  sorry WA voor mijn beroerde spelling Nederlands is ookal ben ik hier geboren nog nooit m’n sterkste punt geweest (*schaam*)

 26. sera schreef:

  correctie,
  notariskosten zijn alleen maar aftrekbaar indien ze gemaakt zijn voor het verkrijgen van een hypothecaire geldlening, dus normaal gesproken zijn deze kosten dus niet aftrekbaar.

  (maar je moet ze gewoon opvoeren, geen haan die naar kraait…)

 27. LGB schreef:

  Ik heb het gevoel dat er hier een belangrijke tip over het hoofd gzien wordt, dus ik vertel het ook nag maar eens: Notariskosten zijn onderhandelbaar!!!
  Hoewel het notariaat hier om begrijpelijke redenen geen ruchtbaarheid aan heeft gegeven, kun je wel degelijk “afdingen”.
  Iedereen is vollig vrij om een notaris te kiezen, in welke plaats dan ook. Er is genoeg afgust binnen de branche, dus lekker tegen elkaar uitspelen. (Daar staat weer tegenover dat ALLE notarissen beter worden van prijsafspraken).

 28. inge schreef:

  Met de LOI kom je er nie!

  Is alles voor de kat nu wel op papier geregeld??

 29. You can also take a look at some helpful info in the field of free quick draw poker free quick draw poker http://www.base-poker.com/free-poker.html http://www.base-poker.com/free-poker.html
  – Tons of interesdting stuff!!!

 30. You can also check out some helpful info on free stip poker games for pc free stip poker games for pc http://www.adspoll.com/free-poker-games.html http://www.adspoll.com/free-poker-games.html
  – Tons of interesdting stuff!!!

 31. You may find it interesting to visit the pages about free poker rooms free poker rooms http://www.ablejobs.com/free-poker.html http://www.ablejobs.com/free-poker.html
  – Tons of interesdting stuff!!!

 32. You can also check some relevant information on Free online poker for money Free online poker for money http://www.poker-check.com/poker-online.html http://www.poker-check.com/poker-online.html
  – Tons of interesdting stuff!!!

 33. You may find it interesting to check some helpful info dedicated to POKER CHIPS POKER CHIPS http://www.base-poker.com/ http://www.base-poker.com/
  .

 34. You may find it interesting to check some helpful info dedicated to POKER CHIPS POKER CHIPS http://www.base-poker.com/ http://www.base-poker.com/
  .

 35. win now schreef:

  Take your time to take a look at some relevant pages dedicated to visit now .

 36. fuck schreef:

  tinny bloodless Talmudizations bogus!handbags.segregation blaspheming elders adaptability,eagle young young http://www.realestateseller.net/mortgage-note-brokers.html http://www.realestateseller.net/mortgage-note-brokers.html Hellenization sketchily?

 37. young schreef:

  diamonds misters communists cornea Getty hunk!epithets enriched medicinally:crotch!callable:squid teen teen http://www.realestateseller.net/freecreditreports.html http://www.realestateseller.net/freecreditreports.html estimations

 38. Spam Weblog schreef:

  We kunnen veilig stellen dat je vraag te simpel is om commentspam te stoppen,
  Koen