web analytics

35

LUNA TWIJFELT HEUS NIET AAN HAAR SYSTEEM

“Meisje”, begon P. afgelopen maandag, “zal ik je anders even helpen?” “Waarmee en waarom?”, vroeg ik argwanend. “Met opruimen”, zei hij. “Hoezo opruimen?”, vroeg ik bits. “Nou, je hebt zo langzamerhand het hele huis overgenomen met je spullen en ik zou zo graag even aan een klein stukje opgeruimde tafel wat kunnen werken met m’n laptop”, zei hij, “zal ik even wat dingen naar beneden brengen?” “Nee, je blijft ervan af”, zei ik link, “het zijn mijn spullen en er zit een systeem in.” Dat mijn systeem inhoudt; zoveel mogelijk oppervlakte van het huis gebruiken omdat dat de enige manier is om het voor mezelf overzichtelijk te houden, hoefde hij niet te weten. “Maar ik zet gewoon even wat dingen naar beneden”, zei P. terwijl hij een doos met stofjes en lintjes van de eettafel op de grond zette. Ik schoot meteen van standje-dwangneurose naar standje-agressief. Van mijn spullen moet iedereen afblijven en die doos met stofjes en lintjes die viel zeker onder de categorie ‘mijn spullen’. “Blijf af! Blijf af!” gilde ik. Ik had al een paar dagen volledige stress in m’n hoofd en een partner P. die m’n systeem door elkaar haalde, dat kon ik er niet bij hebben. En omdat ik de hele dag in mijn eentje thuis zit te werken had ik nu eindelijk iemand om alles op af te reageren! “Blijf af!”, gilde ik nog een keertje, “ik doe het verdomme zelf wel.” “Ik wil maar een klein stukje tafel hoor”, zei hij. “Nee, nou hoeft het niet meer”, schreeuwde ik terwijl ik al m’n spullen naar m’n atelier begon te slepen. “Als ik niet gezellig boven mag zitten met mijn spullen dan hoeft het niet meer van mij.” “Meisje”, probeerde P. nog voorzichtig, maar ik had mijn gezicht al op bloedlink gezet en was het komende halfuur druk bezig om alle spullen van de woonkamer en keuken richting atelier te verhuizen. “Zo, nou, gezellig hè”, zei ik geveinsd toen ik in een opgeruimde woonkamer stond. “Nou”, zei P., “dat had toch niet zo gehoeven?” Want P. vond mijn actie nogal typisch vrouwelijk en hoogst onnodig en vooral juist helemaal niet gezellig. En dat vond ik achteraf eigenlijk ook wel. Dus binnen 3 dagen stond alles weer op z’n eigen onlogische vertrouwde plekje in de woonkamer en keuken.

Klik hier voor een YouTube-filmpje van een trip door mijn huis langs al mijn spullen…

Dit vind je misschien ook leuk...

35 reacties

 1. Buurman M schreef:

  Hahahah :P Groeten van de Buurman!

 2. Janssen schreef:

  Grote grijns hier!:):)
  Ik ken dat,van mijn spullen afblijven….maar in tegenstelling tot jou zit ik graag in mijn eigen ‘hol’en dat is verboden terrein voor de heren…..

 3. Luna schreef:

  Ondertussen doe ik pogingen om hier een filmpje te plaatsen met een rondleiding door m’n huis langs al m’n spullen… maar ik krijg ‘m niet ge-upload bij YouTube… :-(

 4. n8vlinder schreef:

  hihi – ik zag het helemaal voor me! arme jij/hij!

  Red je het allemaal wel voor zondag? Vanavond maar niet borrelen hè ;-)

 5. Hennie schreef:

  GGGRRRRR je lijkt wel ploesiepoesie monstertje kisssssttt weg jij!!!!

 6. KatYo schreef:

  Is systeem niet gewoon een ander woord voor rommel, ja toch ;)

 7. Brooklyn schreef:

  Haha……En wat blijft het toch schattig dat hij je “meisje” noemt! De mijne gebruikt altijd mijn achternaam in verkleinvorm als koosnaampje en dat vind ik toch een stuk minder lief!!!!!

 8. Cindy schreef:

  *schud met hoofd*
  Hier heb ik nou nooit last van… pfffwheheheh ;)

  Hoe herkenbaar…
  Wanneer ik het punt bereik dat mijn systeem er een eigen onbegrijpelijk systeem op na begint te houden, ga ik opruimen en begint het feest weer van voor af aan ;)

 9. Kaat schreef:

  Bij ons wordt er alleen opgeruimd als we mensen over te vloer krijgen. Wat meteen de vraag bij me oproept: “Wanneer komen jullie nou eens eten?”

 10. Maurice schreef:

  Dus een KvK-nummer geeft de vrouw het recht om het hele huis te claimen als atelier?
  Mmm..Als P. slim is, en zo schat ik hem wel in natuurlijk, bezet hij het kleinste kamertje van het huis en doet de bril naar beneden. Met een beetje draadloze LAN kan je daar ook gezellig en in totale staat van rust laptoppen ;-)

  Dus P.: Claim je Ruimte!

 11. Mandy schreef:

  heheheh…feest der herkenning. Arme mannen toch…pfrt…wij zwakke geslacht…zo’n mannengezicht op zo’n moment!!!!!! da’s pas zwak! Ze zijn nèrgens meer. Wat moeten ze met zo’n vrouw? En laten we eerlijk zijn, dat weten we zelf ook niet!

 12. Janssen. schreef:

  Net je filmpje bekeken en eerlijk gezegd zat plekjes voor de laptop gezien:):)

 13. Kimske schreef:

  Zo dan! Mijn ventje is meteen van de illusie genezen dat als we groter wonen, popje(ik dus) dan echt wel wat netter is… whehe.

 14. Natasja schreef:

  Ohw, wat ontzettend gaaf al die stofjes en knutseldingetjes! Ik wil dat ook (zei ze jaloers ;-) )

 15. Brillie schreef:

  Echt tijd dat die twee dames van RTL 4 eens bij je langs komen. ;)

 16. Maurice schreef:

  Ik had al bij je filmpje gereageerd, maar ik ben nog steeds in SHOCK…whahahahaha.
  Arme P.

 17. Doinja schreef:

  Ik heb de “rommel” life gezien… en het valt echt reuze mee hoor P.. echt waar! ;-)

 18. Nina schreef:

  Maar… waar is P. nu uiteindelijk gebleven? Arme jongen! :-)

 19. Mo schreef:

  Het ziet er naar uit dat de ploesiepoesies met hun zachte vachtjes het huis overgenomen hebben

 20. misspoesz schreef:

  Laptop kan toch gewoon op schoot? ;-)
  Gezellig huis!

 21. Angelique schreef:

  Wat waren dat voor een geinige dingen langs je muur? Nieuw projectje?

 22. Luna schreef:

  Haha, ja, dat is een nieuw projectje; de Please-Love-Me-Monsters! Binnenkort ook te koop!

 23. erain schreef:

  Die Please-Love-Me-Monsters vind ik keileuk!

 24. Doinja schreef:

  Ik ook… ik ook…. ik ook!!

 25. odette schreef:

  Maar dit is toch veel leuker dan zo’n opgeruimd show-huis? Hier wordt gewerkt en ik zag dat de bank nog vrij was. Als de bank nog vrij is, is het nog niet zo erg;-)

 26. Kimske schreef:

  Precies, daarom heet een laptop nou een LAP top. Omdat ie op schoot kan..

 27. A, schreef:

  welke lapstof moet hij op schoot nemen dan?

 28. Gerard schreef:

  Whahah, geinig filmpje – feest der herkenning.. :)
  Maar je hebt geloof ik filers en pilers he? Filers die alles netjes in kastjes, laadjes, mappen en doosjes bergen, voorzien van labeltjes – keurig gearchiveerd zeg maar. En de pilers bouwen overal stapels en torens of heuveltjes met spullen… Zelf tot die laatste categorie behorend, is het toch opvallend hoe gemakkelijk je meestal dingen terug kunt vinden. Dat is de theorie van de hotspots: je weet precies in welke bult iets ligt.
  Volgens mij heeft Luna ook veel Hotspots..!!! ;)

 29. Karin schreef:

  hihi, en dan tussen al die stofjes zie ik ineens: de grote roze boodschappentas met witte stipjes die hier ook staat :) en waardoor ik altijd blij wordt :D

 30. Angelique schreef:

  Ze zijn erug leuk die Please-Love-Me-Monsters :-)

 31. Aniek schreef:

  Wat heb jij een tof huis zeg!
  Welk liedje hoor je op de achtergrond?

 32. Luna schreef:

  De muziek is Armin van Buren, ergens met een live concert… dat draai ik de hele dag :-)

 33. Kim schreef:

  Luna,
  Ik heb je filmpje gebruikt voor op mijn log. Natuurlijk met vermelding van je site erbij

  WEetje.. je bent een inspiratibron!

  Zelf zoek ik ook naar iets creatiefs, iets unnieks…

  Groetjes Kim
  http://www.viswife.tk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *