web analytics

29

LUNA SPEELT MOEDERTJE

“Oh, maar als jullie nog een keer een oppas zoeken, dan wil ik wel hoor”, zei ik zondag tegen vriendin T., moeder van de 3-jarige B.’tje. Van die mogelijkheid werd meteen gebruik gemaakt en zo kwam het dat ik gisteren voor het eerst in m’n leven oppaste. Ik heb eerder gewerkt met verstandelijk gehandicapte kinderen, en erger dan dat zou het zeker niet worden, dacht ik. Dat was ook zo en het was zelfs heel erg gezellig met B.’tje, maar na 2 uur besloot ik dat ik mijn eigen kinderwens, voor zover die voorheen aanwezig was, nog maar een jaartje of 10 uit moet stellen. Jeetje, wat een geregel, zo’n kind. En al was B.’tje superlief en superzoet en braaf, hij heeft het toch voor elkaar gekregen om zijn complete collectie plastic autootjes in een regenton met water te deponeren (B.’tje: “Kijk, ze gaan naar beneden!”) en om over zijn spijkerbroek te piesen (B.’tje piepend: “Ik wil de B.’tje-bril, de B.’tje-bril”, Luna: “De wat?”). Verder wel zeer intelligente gesprekken gevoerd. B.’tje: “Wat heb jij in je tong?” Luna: “Eh eh dat is een soort oorbel, maar dan voor in je tong eh een tongbel!” B.’tje: “Waarom heb jij dat?” Luna: “Ja, dat weet ik zelf ook niet helemaal precies.” Misschien dat je uiteindelijk in het moederschap groeit, maar ik maakte me gisteren regelmatig zorgen over het inslikken van pennen, het naar beneden donderen van trappen of dat ik het gewoon niet goed deed (B.’tje: “Ik wil m’n mammmmmmieeeeee!!!”). Uiteindelijk is het natuurlijk allemaal gelukt en ging B.’tje rustig slapen nadat tante Luna een verhaaltje over een konijntje en de maan had voorgelezen. Uitgeteld op de bank kwamen er weer enge gedachten in me op. Zou-ie nog wel ademen? Straks heeft-ie stiekem een snoepje gepikt en is-ie daar in gestikt. Straks piest-ie in z’n bed. Doet die babyfoon het wel? Ik was blij dat vriend F. thuiskwam en me een biertje in m’n hand drukte.

Dit vind je misschien ook leuk...

29 reacties

 1. ErHa schreef:

  Dat zo’n klein ding zo’n invloed kan hebben!

 2. Ron61 schreef:

  Conclusie. Opvoeding is een stuk makkelijker met een fles bier? Euhhh

 3. Zwever schreef:

  Conclusie 2, Geen kinderen voor Luna?

 4. jrk schreef:

  Vriend F.,……maar waar is P. gebleven dan? ’t Is vast niet “zomaar” een vriend, aangezien hij THUISkwam. Dus, eh….hebben we wat gemist, want voor een tiepfoutje ligt de F. toch wel erg ver van de P.! Nu ik dit schrijf, snap ik het denk ik al. F. is de partner van T. en jij pastte in hun huis op B.’tje. Klopt deze analyse?

 5. Elise schreef:

  jrk….dat heb je toch snel opgemerkt!!

 6. fred schreef:

  heeeerlijk, nooit kinderen in mijn leven!

 7. Luna schreef:

  Mijn P. heet partner P.!

 8. Mario schreef:

  Ja.. de vraag heb ik al jaren en jaren in mn kop… Zijn kinderen leuk? eh… ik vind van niet :-/

 9. Paul schreef:

  ‘Kinderen zijn hinderen’, zei Vader Cats, als ik ’t wel heb.
  Maar niet voor iedereen, dat moge duidelijk zijn. Ik heb ze in elk geval niet.

 10. fran schreef:

  niet aan beginnen, ik heb ze wel.
  Oei!

 11. mark schreef:

  Mijn zoontje is nu 8 maanden, en elke keer als ik op het punt sta hem in de Kliko te stoppen doet ‘ie wel weer iets waardoor ik hem nooit meer kwijtwil.
  Ze geven zichzelf bestaansrecht…

 12. Rick schreef:

  Na het oppassen was ik altijd blij dat de neefjes weer naar huis gingen, maar ik zou die kleine etterbak van mij niet willen missen.

 13. roland schreef:

  zoals bekend voor de vaste bezoekers hier, ik heb er 2,77 ongeveer (0,77 x 9 = 7 maanden voordat ik daar weer vragen over Krijg) en zou ze NOOIT hebben willen missen maar dat wist ik pas op de dag dat de eerste geboren werd. Daarvoor was ik punker en duistere kroegen tijger en dacht nooit aan kinderen. Overigens worden ze pas leuk vanaf ongeveer 1,5 jaar.

 14. GRAPJAS schreef:

  kinderen worden nog veel leuker rond hun twintigste,juist ja,wanneer ze de deur uitgaan!

 15. Lin schreef:

  Sjee. Grapjas. Díe was orgineel! ;-)

 16. Menno schreef:

  Mee eens, kinderen zijn leuk, ik leen er dan ook af en toe wel eens een, het leuke is dat je het dan terug kunt geven….

 17. Van der Putten schreef:

  Sjonge jonge het ene briljante cliché na het andere wordt hier gepost.

 18. Paul schreef:

  Ze proberen me compleet af te zeiken, op merelroze.com. Al mijn postings zijn gedeleet daar. Jawel. Erg, hè?
  Maar niet getreurd, Pissig Paultje is nog steeds in beeld. Denk ik.
  Op Charlottes web staat alles.
  Zie de meest recente aanwinsten.

  Luna,
  Jammer dat je partner P. is, anders vroeg ik je ten huwelijk, hier, ter plekke!

  Je bent echt geweldig, laat daar nooit een misverstand over komen!
  x

 19. Roland schreef:

  Paul = Luna-groupie? Je legt het wel erg dik bovenop Paul..

 20. Paul schreef:

  Roland, pas op, of geef je een dikke zoen!

 21. Paul schreef:

  So enchanted by you, Roland babe.
  Again:

  Roland, pas op, of ik geef je een dikke zoen!

 22. Roland schreef:

  @Paul: Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh…………………………………….!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 23. Paul schreef:

  Ik ben nog steeds niet uitgebloosd over mijn aanzoek aan Luna. Dus laat me even, wil je?

  Wat een gek lachje heb je trouwens, Rolando boy.
  .

 24. Marti schreef:

  Waahahahaha, arme Luna :-) Ligt trouwens niet aan jou, als Ruben er in het weekend niet is dan zie ik ook overal beren op de (zijn) weg — heeft hij wel de gordel om? Hij zal dat arme kind toch wel zonnebrand geven?! Enzovoorts, tot-ie weer thuis is…

 25. Paul schreef:

  @Roland en de rest:

  Dit is ’n ouwe grap (maar toch leuk), die ik even geleden op http://www.mijmer.nl in het commentaargedeelte plaatste, maar daar mag ik niet meer komen.

  Voor Luna:

  De laatste van de Drie Koningen wil de stal binnenstappen, maar stoot daarbij zijn hoofd ongenadig hard tegen de deurpost: ‘Jezus Christus!’
  Maria kijkt Jozef aan en zegt: ‘Is dat geen leukere naam voor ons André’ke?’

  Het is warm weer hier, bij jullie ook?
  .

 26. Euripides schreef:

  voor alle mensen zijn kinderen het leven zelf. Wie er geen heeft en kinderrijkdom misprijst, ontsnapt aan veel zorgen, maar hij prijst zichzelf gelukkig om wat een ongeluk is.

 27. Paul schreef:

  Euripides…
  Je bent een
  vul zelf maar in.
  I know better than you.
  Sorry.

  Hè, lucht zo lekker op.
  Doei.
  .

 28. You are invited to take a look at some relevant pages in the field of craps playing rule sites craps playing rule sites http://www.vadoptions.com/craps-rules.html http://www.vadoptions.com/craps-rules.html – Tons of interesdting stuff!!!