web analytics

39

LUNA ONTMOET EEN RPG-NERD

Ik ontmoette dus een nerd. Een nerd is iemand met meer dan 1 computer. Maar verder was het net een echt mens. Tot hij mij over zijn hobby vertelde. Computerspelletjes. Al mocht dit geen computerspelletje heetten. Dit was een Role Playing Game. Dit was World of WarCraft. En toen World of WarCraft eenmaal op het beeldscherm verscheen, verscheen er ook meteen een andere glans in de ogen van de nerd. “Kijk, deze dwerg ben ik”, zei de nerd. Hij klikte wat en ik snapte het hele spel nu al niet meer. “Hier is een taxiplaats. Daarmee vlieg ik naar een ander eiland”, zei de nerd. Prachtige graphics met een dwerg op een reuzevogel verschenen op zijn beeldscherm. “Daar is nog zo’n vogel, kun je die schieten?’, vroeg ik. Een spel waarbij je niet kunt schieten, daar is bij voorbaat al geen reet aan natuurlijk. “Nee, want hij is een goeie”, zei de nerd. “Maar als het een foute is?”, vroeg ik. “Je kan op foute schieten, maar die durven niet in dit gebied te komen”, zei de nerd. “Maar hoe zie je dan dat iemand fout is?”, vroeg ik. De taxi-vogel vloog verder en even later stond de dwerg in een dorp waar fanatiek gevochten werd. En de dwerg deed zelf ook fanatiek mee. “Kijk, dit is een foute”, zei de nerd. “Oke, dus die zijn stom”, zei ik. De nerd klikte een paar minuten en ik staarde een paar minuten sprakeloos naar het scherm. “Oh, nu ben ik echt dood”, zei de nerd. “En nu?”, vroeg ik. “Dan druk ik op ‘release spirit’ en dan word ik wakker”, zei hij. “Oh, dus niemand gaat ooit echt dood?”, vroeg ik. “Nee, kijk, hier is m’n grafsteen”, zei hij, “en nu moet ik gewoon naar m’n lijk teruglopen. En dan heb je al je spullen nog. Hooguit wat beschadigd.” “En dit speel jij een paar uur per dag?”, vroeg ik. “Dit kan ik 5 tot 6 uur per dag spelen”, zei de nerd, “met gemak.” “Daar zou je een boek over moeten schrijven”, zei ik.
www.worldofwarcraft.com

Dit vind je misschien ook leuk...

39 reacties

 1. Kris schreef:

  Fijn om te weten dat er weer een daar-zit-niemand-toch-op-te-wachten-boek aankomt. Altijd prettig voor in het haardvuur.

 2. Jan F. (de) schreef:

  Mensen met een weblog zijn gelukkig geen nerds…

 3. Daniel schreef:

  Ik ken het, mijn broertje speelt dat spel, zonder te overdrijven, ongeveer 8 uur per dag. Gemiddeld.

  En nu het vakantie is, minstens het dubbele.

 4. Flep schreef:

  Tsja, een huisgenoot doet hier hetzelfde..
  Het begint pas erg te worden als hij iets zegt als “mag ik je iets fraggen”… :(

 5. Nina schreef:

  Interessante uitbreiding van je vriendenkring. :-)

 6. blue schreef:

  ziet er wel leuk uit…….

 7. Laantje schreef:

  Tja, laat ik er maar niet aan beginnen…

 8. Pollie schreef:

  Hee dan ben ik ook een nerd! Heb meer als 1 computer;-)

 9. Jeroen schreef:

  Heb meer DAN 1 computer…

 10. nove schreef:

  Hmm.. als er in dat boek niet geschreven wordt over _’regime change’_ dan mag het..-)

 11. Onderhuids... schreef:

  Een echte RPG-N*E*R*D! Hoe cool.

 12. walb schreef:

  ik speel alleen maar unreal tournament

 13. Gaby schreef:

  Is het de gene die ik denk dat het is?

 14. Rolandow schreef:

  Ik zou een nerd liever beschrijven als iemand die meer dan 3 uur per dag, in zijn vrije tijd, achter de computer zit.

  Dan val ik tenminste buiten de grens.

 15. tijger schreef:

  World of Warcraft is geen rpg maar een mmorpg (massive multiplayer online role playing game)… Spel ziet er best mooi uit.

  Grtz,

 16. Chell schreef:

  Hmm.. ik ben zowel een nerd volgens het criterium van Luna als dat van Rolandow…volgens mij kan ik het niet meer ontkennen nu :-S

 17. Ellen schreef:

  Afgrijselijk………moet er niet aan denken.

 18. Corinne schreef:

  Ach ja ieder zijn ding toch..

 19. Leo schreef:

  Nou nou, nu worden er toch wel heel makkelijk hele bevolkingsgroepen als nerd weggezet. Ik heb zelf ook zo’n drie computers thuis staan, die bij tijd en wijle alle drie tegelijk bezet zijn.

  Terwijl ik dit schrijf en naar rechts kijk, wordt het een en ander weer gerelativeerd door de foto’s van een aantal vrolijk aangeklede schoothondjes. Ik vraag mij dan ook hardop af wat de defintie van Nerd is? Bestaan er bijvoorbeeld doggie-nerds?

 20. Menno schreef:

  Ja, MUDden heette dat ooit, bestaat al heeeeeeel lang. Heeft overigens niets met nerds te maken, Luun, weliswaar zijn dat online gamerooms waarvoor je een PC en Internet nodig hebt, maar het zijn zowel nerds als “gewone” mensen die aan dit soort roleplays verslaafd zijn. Dit vertier is voor zover ik me herinner begonnen bij The Source en CompuServe, jaren voor het World Wide Web werd uitgevonden.

 21. Luna schreef:

  Alleen de ware nerd voelt zich dan ook aangesproken…

 22. Menno schreef:

  Definitie van een nerd is overigens vrij simpel: somebody who, when offered hot sex and/or a gourmet dinner and/or a long weekend in the Bahamas, or any combination of the above, gets back behind their PC instead.

 23. Maantje schreef:

  Maantje schaart zich onder de niet-gamende nerds :P

 24. Koen schreef:

  Ga es wandelen in het bos!

 25. Jasper schreef:

  Sjeej en dan te bedenken dat het spel op zich al 45 euro kost en om het 60 dagen online te kunnen spelen kost je ook nog eens 30 euro …
  Pfew …

 26. Arie de Knaller schreef:

  WOW is meer voor carebears. Ik heb het geprobeerd maar kon niet aan de graphics wennen, al hoewel er zijn inmiddels al meer dan 2 million wow’ers wereldwijd zal toch wel iets in dat spel zitten, ik blijf maar bij lineage2 http://www.lineage2.com zelfde soort mmorpg alleen een zeer uitgebreid pvp/pk systeem ^^ alleen gezeik met die kut chinezen …………

 27. Nadia schreef:

  5 of 6 uur per dag? Ik ken iemand die dit soort spellen (maar dan XBOX) gerust van vrijdagvond t/m maandagochtend speelt. Zonder slaap.

 28. Opa-Buiswater schreef:

  Oh jee, Luna vind mij nu vast ook een nerd, want ik speel dat spel ook…….en ik vind het fantastisch ;-)

 29. chantal schreef:

  WAT EEN DOM STUK !!!!!!!!
  egt zielig : ik ontmoete is een nurd blablabla
  ik weet zeku dat dit boek niet word uitgedraait welku drukker wil dit he !!
  egt zielig
  LIEFER DAT JU COMPUTER SPELLETJES SPEELT DAN DAT JU ZO´N ZIELIG STUKJE UITDRAAIT.

 30. You are invited to take a look at some relevant pages on pill .

 31. bonus schreef:

  You are invited to check some relevant information dedicated to tips … Thanks!!!

 32. win schreef:

  In your free time, take a look at some relevant pages in the field of bonus bonus http://www.vadoptions.com/keno.html http://www.vadoptions.com/keno.html .

 33. bart schreef:

  Tja dan zal ik me zelf dus ook een nerd moeten noemen. Terwijl ik verder toch een vrij normale jongen ben. Wow is gewoon te verslavend….

 34. Gert schreef:

  ik wil graag mooie en vriendelijke en vrijgezele meisjes ontmoete

 35. Pam Skinner schreef:

  Howdy, I want to be noted here too I visit your site very often. And with each visit it becomes more and more pleasant to me. It is felt at once, that professionals work at the site! It is such an unusual occurrence nowadays! With kind regards, Pam Skinner, Pam_Skinner@yahoo.com

 36. Matthew Phelps schreef:

  I was well impressed with your site, keep up the hard work! For what I have seen, this site is not bad at all My friends became the real fans of your site. Thank you, now I am among them too! Matthew Phelps, Matthew_Phelps@yahoo.com

 37. Agata Tatar schreef:

  Super! The site is created on envy to all unlucky webdesigners! Really enjoyed browsing your site this evening. Lots of good info. Keep it up! People really love you and appreciate your work!

 38. Patricia Yaguchi schreef:

  Hallo, people! This site is worth of your time! I have devoted all life to it. Nobody understood me. My reasoning caused only sneers. People considered, that I only waste time. You have returned me to life, having collected on your site the most interesting information and the most interesting people. I’ll be coming back for more information

 39. Mary Thomas schreef:

  It is so wonderful, that we all have gathered here today. The youth is interested very much in this theme, I do not wish to feel myself the old person and I search for everything that can return a youth to me. Having visited your site I have felt myself like the coeval of my son with whom we visit your site together. Good day, Thank you for your nice work! Mary Thomas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *