web analytics

21

BRUCE EN HET BONTJE

Toen ik een aantal maanden geleden bij mijn lokale dierenwinkel vroeg om poezenspeeltjes met een konijnenbontje werd mij verteld dat ze die niet meer hadden. “Die mag ik niet meer verkopen”, zei het dierenwinkel-mannetje.” Was iets met zielig voor het konijn. En sommige muizen bleken na onderzoek bekleed met een Taiwanees hondenbontje. Scheen ook niet helemaal te mogen. Illegaal was het zelfs. Hondenbont. Zielig voor het konijn? Zielig voor de hond? Bruce zonder z’n favoriete speledingetje laten zitten, dat is pas zielig! Het dierenwinkel-mannetje had wel iets anders voor me. Iets van stof met lichtblauwe veertjes. Ja, doei, Bruce ziet me al aankomen met zo’n nichterig ding. Heeft-ie binnen 10 seconden gesloopt. “Ja, Bruce, sorry, die leuke speledingetjes mogen niet meer worden verkocht omdat ze van hondenbont gemaakt zijn”, zou ik moeten zeggen. “Ja, vertel mij iets nieuws, dat is precies waarom ik ze zo lekker vond”, zou Bruce miauwen. Dus ik kocht geen muis. Het is the real thing of niks. Dus de afgelopen maanden ging ik iedere dierenzaak binnen. Op zoek naar bontmuizen. Maar tevergeefs. Tot gisteren. Bij een dierenwinkel in Den Haag kocht ik meteen 20 bontmuizen en die avond zwaaide ik met zo’n muisje voor Bruce’s ogen. Die kwamen meteen nog een centimeter verder uit hun kas. De streepjes van z’n pupillen werden tot schoteltjes. Hij keek van het hondenvellen-muisje naar mij. Hij vertrouwde het niet. Waar had hij dit aan verdiend? Hij tilde z’n rechterpoot op en gaf een klein tikje tegen de muis. Verdomd, dit was een echte originele hondenvellen-muis. Hij keek me weer aan en nog geen milliseconde later had Bruce de muis in z’n bek en begon luidruchtig te grommen; “Van mij, van mij, van mij.” “Hoho”, zei ik, maar het was al te laat. Hij had de muis uit mijn handen gerukt en was de trap af naar beneden gevlogen. De hele nacht heeft hij zielsgelukkig gespeeld. Niets mocht tussen hem en de muis komen. Vanmorgen werd ik wakker terwijl Bruce onder de dekens lag te slapen. De hondenvellen-muis lag als een teddybeer tussen z’n voorpoten. Compleet afgekloven.

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. pomme schreef:

  Oh is dat zo?Nou dan mag ik er ook wel ff n stuk of 50 in gaan slaan!

 2. walb schreef:

  de onze heeft het liefst een krant om te verscheuren

 3. Silvia schreef:

  Nooit geweten dat ze ook van echt bont gemaakt werden…De mijne slaapt ook met een nep bonte muis. Maar ja, die is toch niet helemaal 100% dus zal het verschil wel niet merken…

 4. Ellen schreef:

  hahaha……….meid wat een heerlijk verhaal.

 5. Kaat schreef:

  Ah lief. Welke kleur had hij trouwens (de muis). Bojangles verzuipt de zwarte muizen namelijk altijd. En omdat ze zo op elkaar lijken….pas op met zwarte muizen.

 6. Nijnster schreef:

  Eindelijk, Bruce is weer gelukkig :-)

 7. Flod schreef:

  In de dierenwinkel werd mij verteld dat in die muisjes kattenkruid zit. Vandaar die zielsgelukkige Bruce ;)

 8. SillyCrazyMe schreef:

  Conclusie: Luna is hartstikke diervriendelijk… als het haar uitkomt! :-)

 9. max schreef:

  het beste zijn speelmuizen met kattebont.

 10. Corinne schreef:

  Ahh wat lief joh, gelukkig heb je er nu een lading in huis voor Bruce kan ie voorlopig lekker spelen!

 11. blue schreef:

  hihihihi :))

 12. Jetje De KnuffolMutz schreef:

  Nou Luun, misschien een tip : als je kat ze uiteindelijk allemaal gesloopt hebt (wat de mijne ook altijd doen), kan je in het vervolg misschien wel een konijn of een hond scheren en ze zelf maken ;)

 13. Menno schreef:

  Als je dit leuk vindt, moet je het eigenlijk eens met echte muizen proberen. Da’s nog veel leuker, want die spelen echt mee, en het spaart ook op de blikjes.

 14. Daniel schreef:

  Dat kattekruid / poeder doet het hem ja.

 15. Wim schreef:

  @Luna: wat denk je wat er met die honden is gebeurd ? Juist ja… op een gruwelijke wijze afgemaakt en opgegeten. Erg dom om die dingen dan alsnog te kopen…

 16. jv schreef:

  Speeltjes van kattenbont zijn nog veel leuker. Mijn fretten spelen altijd met speeltjes gemaakt van het vel van bruce-lookalikes. Levend gevild. Het is alsof mijn fretten als het ware het bloed en de pijn kunnen ruiken. Zalig eh.

 17. frank schreef:

  hahahhahaaaa alleen wijfen kunnen zoiets bedenken.

 18. Secret Simba schreef:

  Wat leest dit heerlijk weg, om blij van te worden!

 19. You may find it interesting to take a look at some helpful info in the field of free party poker hacks free party poker hacks http://www.bitlocker.net/party-poker.html http://www.bitlocker.net/party-poker.html .

 20. uniformity penetrated.supersedes:bursts,utopians verandas?ribs?bombastic Glendale using.rob cod weight loss phentermine drug cod weight loss phentermine drug http://s3.phpbbforfree.com/forums/?mforum=phentermine4u http://s3.phpbbforfree.com/forums/?mforum=phentermine4u Nakoma

 21. Brownie schreef:

  Ook een keer een speelmuis gekocht, binnen een uur was het gebeurt. Wij vonden alleen de speldjes van de ogen nog terug, tering wat een zinloos geweld was dat !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *