web analytics

26

LUNA, P. EN HET NUL-BELEID

“Zeg P.”, zei vriend F. in de trein richting Amsterdam Sloterdijk, “zou jij niet wat bij Luna in haar tas doen? Gewoon voor het geval dat. Ze kunnen nog wel eens moeilijk doen als je teveel bij je hebt.” Dus voor het geval dat, stopte ik 2 voorgedraaide joints van P. in mijn tas. Maar het geval bleek, dat er helemaal geen hasj of weed het DanceValley-terrein op mocht. Want een jongen een paar plaatsen voor mij in de rij moest zijn jointje afgeven bij de security! Paniek! Ik moest snel handelen. Meteen die 2 jointjes van P. uit m’n voorvakje halen en in het geheime vakje stoppen. Snel. Snel. En toen ik eenmaal bij de security aankwam gaf ik mijn poezeligste glimlach terwijl ik de cameratas openmaakte. “Dit is mijn camera”, zei ik, “ik kom foto’s maken voor dancelinx.com, en dit is een trui, en dit mijn deodorant, en…” Het security-mannetje checkte alles, maar vond het geheime vakje niet. Het security-mannetje van P., die in een andere rij stond, vond zijn grammetje hasj wel, omdat P. het niet eens verstopt had. Blowen is legaal, maar dus niet op DanceValley. En daar was mijn P. het helemaal niet mee eens. “Nul-beleid!”, begon hij, “nul-beleid! Het is wel okay om hier liters gesponsorde harddrugs naar binnen te werken voor 4 euro per flesje, maar ik mag geen jointje roken. Die security-klootzak heeft zelfs m’n vloeitjes en m’n tipjes doormidden gescheurd! Dat is gewoon papier! Die waren van mij! Sinds wanneer is papier verboden. Ik dacht dat weed en hasj legaal waren. Nul-beleid. Ongelooflijk. It’s okay to drink your drugs, but you’re not allowed to smoke it!*” “Liefje”, zei ik, “doe even relaxt. Het komt goed.” En even later belde ik naar vriendin S. of zij misschien wat jointjes voor P. mee kon nemen als zij richting DanceValley kwam. Geen probleem. En een paar uur later stonden P. en ik tussen 60.000 DanceValley-bezoekers die ondanks het nul-beleid toch in staat waren gebleken om genoeg drugs binnen te smokkelen om volledig naar de klote te gaan. Ik met een biertje en P. met een jointje. En wij zagen dat het goed was. ‘Nul-beleid’; trouwens best een goede naam voor een feestje.

* ‘But it’s okay to drink your drug; we meant those other drugs – those untaxed drugs. Nicotine, alcohol: good drugs. Coincidentally, taxed drugs.’ – Bill Hicks

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. besje schreef:

  hihi, waarom lees ik dit verhaal.. juist op het moment dat mijn padje ver te zoeken is!
  Recreatieve drugs –> moeten gewoon gedoogd worden!

 2. Brooklyn schreef:

  Was het wat? Dat Dance Valley? Hoorde er niet zoveel positiefs over! Kom je volgend jaar plaatjes schieten op Extrema? ( daar mag de wiet en de hasj gewoon mee naar binnen)

 3. Patser schreef:

  Nee Brooklyn, daar mocht het ook niet! maar ze controleren daar niet zo goed, da’s de gemoedelijke brabantse sfeer denk ik.

 4. Patser schreef:

  oh ja – en het waren er maar 40.000 las ik… Extrema was uitverkocht, en dat merkte DV wel.

 5. Solly nog… had jullie moeten waarschuwen! Tegenwoordig mag je op de meeste festivals NIETS meer mee naar binnen nemen (maar eenmaal binnen wel roken, hoe dubbel weer).

  2 Brooklyn: DV 2006 was helemaal TOP!!!! 40.000 man is trouwens druk zat :-)

 6. Solly schreef:

  Alleen als je bevestigend antwoordde op de vraag: ‘Heb je hasj of wiet bij?’, pakten ze de spullen af bij Extrema – tot groot verdriet van een eerlijke vriendin. Bij ontkennend antwoorden werd je tas slechts halfslachtig doorgekeken. Gelukkig warn ook hier héél veel mensen met geheime vakjes ;-)

 7. BonoBou schreef:

  Leuk jullie weer eens te zien op DV :-)
  Ik heb P. gewoon een paar hijsjes gegeven van mijn jointje, nu begrijp ik ook de dankbare blik in z’n ogen…. genoeg drux op DopeValley hoor, maar misschien een tipje voor de volgende keer voor P. :
  Doe je plak onder je zak …..

 8. Jannie schreef:

  Op Extrema inderdaad wel hele halfslachtige tassencontrole. En merkte je dat niet bij de controle, dan merkte je het wel als je een paar uur later zag hoe waus iedereen er bij liep. Dus een jointje in laten leveren slaat helemaal nergens op.

  Maar beter stoppen de vrouwen alles gewoon in hun zakken want daar wordt dan alleen weer bij de mannen aan gevoeld. Ik had met gemak ook een gun of bom mee kunnen nemen. It’s a strange world.

 9. erain schreef:

  Ik sta hier niet echt van te kijken, ik was laatst bij Latin Village (soort dance valley met Latin muziek/house), moest ik m’n flesje WATER bij de ingang inleveren! Nou ja zeg! Ik snap het wel hoor, binnen werden er zakjes water voor 2 euro per stuk verkocht en het was 30 graden buiten dus een goede verkoop was gegarandeerd, maar ik vraag me echt af of dit wel legaal is.

 10. n8vlinder schreef:

  Ja.. dat van dat water wist ik – ze zetten van die grote containers bij de ingang en daar kan je zo hops je flesjes drinken en eten enzo in flikkeren.

  Ergste vond ik die keer 2 jaar geleden toen het zo regende… ik mocht mijn PARAPLU niet mee naar binnen nemen!!! Die werden op een grote hoop gegooid en als je weg ging mocht je er 1 uitzoeken. Meanwhile was ik allang doorweekt en “mocht” ik gewone komo huisvuilzakken kopen voor 1 euro per stuk om die over mn hoofd te trekken.

  goeie service! grom…

 11. Jannie schreef:

  Ha, ohwja!
  Die vreselijke knijpzakjes water…
  Die zag ik nu voor het eerst, drinkt voor geen meter!!!

 12. Wiro schreef:

  Zegt veel over die security, als je zelfs uit moet leggen wat een trui is.

 13. belin schreef:

  Wat zit ’t toch allemaal krom in elkaar. Echt te sneu voor woorden…laat mensen op zo’n warme en gezellige dag lekker een joint opsteken.doe wat anders nuttigs met je tijd#$%^^&

 14. Euser schreef:

  Haha, eerlijkheid wordt altijd bestraft in dit land. Ken dit verhaal helemaal terug van Pleasure Island verleden jaar. Kon, na een bevestigend antwoord op de vraag of ik drugs bij me had, mijn joint in een ton gooien, ondanks mijn tegenwerping dat deze hoeveelheid in Nederland gedoogd wordt. Ook was ik bijna mijn vloeistof voor mijn lensen kwijt omdat de heren van de beveiliging het vermoeden hadden dat dit wel eens GHB zou kunnen zijn. Pas toen ik hen aanbod om ervan te proeven en zichzelf te overtuigen dat het daadwerkelijk lensvloeistof betrof, mocht ik de flacon meenemen. Bij het binnenkomen van de eerste tent, kropen de eerste wietdampen al in mijn neusgaten, zag ik minstens tien deelnemers aan de ik-ga-vandaag-zo-waus-doorbrengen-dat-ik-de-rest-van-de-week-niet-hoef-te-werken-wedstrijd en voelde ik me dus niet alleen een brave padvinder met mijn eerlijkheid, maar vooral ook een domme…. Overmorgen ga ik proberen om zoveel mogelijk drugs mee naar binnen te smokkelen, ben die gasten goed zat.

 15. Euser schreef:

  Ik bedoel morgen, want het is nu al “vandaag”, zie ik…. :-)

 16. Limited Bookings schreef:

  Luun, had je me even moeten bellen… had je ook weer in de rij wachten bespaard….
  Ingang links bij het kantoortje is veel sneller ;)

  Owh en nog een dingetje… 60.000…. halveer dat maar…

  PS ik wellicht een leuk klusje voor je…. Moeten we maar eens over bellen…

 17. Limited Bookings schreef:

  erain,

  in Italie is het zelfs verboden iets anders dan zakjes te verkopen…want tja je kan gooien met flesjes…vooral als ze vol zijn. Das ook de reden dat ze open verkocht worden als ze al verkocht worden. Gooien met iets open is moeilijker. En zakjes..tja das minder hard aankomen in je nek….

  En over Latin Village….. tja al die vecht partijen hielpen niet echt mee…

 18. Ellen schreef:

  Wat een krom beleid zeg. Belachelijk gewoon.

 19. Agnes schreef:

  U heeft geheime vakjes? Hoe intrigerent!

 20. fred schreef:

  zou je een week tevoren niet iets kunnen bergraven daar op dat veld?
  als er geen tent opgezet wordt heb je zo een pot wiet daaro….

 21. Erain schreef:

  Ik weet niet of dat de echte reden is hoor, dat je met flesjes kan gooien. Ik denk toch dat de extra inkomsten ook best interessant voor ze zijn :-)

  Waren er vechtpartijen op Latin Village???

 22. Marjolein schreef:

  De volgende keer hebben ze vast van die honden net als op schiphol :)

 23. Maurice schreef:

  30.000 mensen. Dat is dus een groot terrein. Gewoon flink vantevoren een doos met joints daar begraven en op de dag zelf opgraven. Is maar een tip
  En wat joint in je slip vinden ze volgens mij ook niet. Of was dat het geheime vakje?

 24. Marco schreef:

  Als je echt wilt krijg je genoeg naar binnen gesleept, je meot wel een beetje inventief zijn.

 25. Eva schreef:

  Op het ene feest mag het wel, op het andere niet. Meestal ligt het aan het beleid van de gemeente.
  Het is idd een beetje stom, maar zolang er nog steeds ook alcohol word verkocht op de meeste feesten, en dat het bekend is dat het met wiet een slechte combinatie is , is het dus meestal verboden.
  Mij maakt het niet uit :) Idd goede geheime zakjes, in je string, onder je zweetbandje of in een lenzendoosje.. het lukt op een andere manier wel ;)!

 26. EvilGirl schreef:

  Ik heb ook weleens gehoord dat er vrouwen zijn die van die gele doosjes uit de kindersurprise-eieren volstoppen met drugs, deze doosje vervolgens in een condoom doen en het condoom in hun muts stoppen. Daar zullen ze vast niet gaan zoeken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *