web analytics

47

LUNA OP DE RADIO

Gisteren was het zover. Om 15.30 zou ik op Radio 1 te beluisteren zijn, samen met Corrie van http://www.camathome.com/ en Wim de Bie van http://www.bieslog.vpro.nl/. Toch wel zenuwachtig, want de mogelijkheid dat het mannetje van de radio precies de verkeerde stukjes aan elkaar zou hebben geplakt was aanwezig. Kwam er ineens achter dat P. en ik helemaal geen radio in huis hebben, geen echte dan. Gelukkig was het ook live te volgen via internet. De zon scheen, balkondeuren open, speakertjes van de computer op 10 en buurman M. was er voor de gezelligheid. Naast me een fles rosé, en naast buurman M. ook een fles rosé. Dus wij luisteren en drinken. En nog meer drinken. En voordat we gingen luisteren hadden we ook al gedronken. Dus gisteren klonk het allemaal erg goed op de radio. Erg goed. “Je komt goed over hoor, buurvrouw”, zei de buurman en hij nam een slok rosé alsof het limonade was. Ik geloofde hem onmiddelijk en nam zelf ook nog een slok. “Ik heb geen rare stem hè?”, vroeg ik aan de buurman. “Nee, je komt goed over, echt hoor, goed!” “Echt?”, vroeg ik. “Ja, echt, en dat van dat Goedele Liekens-syndroom is goed! Komt goed over”, zei hij. Met een gerust hart nam ik nog een slok. Maar nu. Nu staat het interview online en luister ik het pas goed. Vreselijk! Verschrikkelijk! Ik hoor Wim de Bie rustig en beheerst praten en ook Corrie spreekt alsof ze elke dag een radio-interview doet. En ik brabbel maar een eind weg. En wat praat ik raar. Ongecontroleerd. En snel. Zweverig. Kinderlijk. Niks geen zwoele Marilyn Monroe-stem voor mij, niks geen Katja Schuurman. Een carièrre als omroepster, nieuwslezeres of presentatrice kan ik wel vergeten. Toekomst naar de klote. Luna praat als Hello Kitty op speed.

Dit vind je misschien ook leuk...

47 reacties

 1. sherlock schreef:

  Ik vond het erg leuk, en dat je er goed vanaf kwam. niks mis met je stem.

 2. Marcel schreef:

  Mwah…ut viel toch best mee? Corrie en Wim mochten dan wel wat geroutineerder overkomen maar dat maakt het toch niet veel leuker dan zo’n chaotisch typetje als eeuh….Luna in dit geval. Toch?

 3. Wybo schreef:

  Het was je piercing… dat is het gewoon.. :-)

 4. CK schreef:

  ik vind het juist wel leuk dat het een radio-item is. Zo kunnen mensen die nooit van loggen hebben gehoord ook ontdekken wat het is. Niets mis met het interview hoor, juist leuk!

 5. draakje schreef:

  Hier een vrouwtje van de radio….
  Klinkt zeker niet verkeerd zijn wel 10x zulke slechte dingen te vinden.

 6. Willemijn schreef:

  Ehm… Het is eigenlijk wel waar wat je constateert… Maar ik erger me juist aan de ‘professional’ Corrie. Dat drukke/vlugge/brabbelige, dáár hou ik juist van!

 7. Bas schreef:

  Leuk om te horen.
  Ook grappig dat je, na lang Luna lezen, je toch een voorstelling maakt van hoe iemand klinkt. En dat als je die stem dan eindelijk hoort, dat ontzettend afwijkt van wat je gedacht had.

 8. Gaafy schreef:

  Is het Luna-lachje ook als opstartgeluidje beschikbaar?

  Ik zou me als ik jouw was echt geen zorgen maken, je eigen stem klinkt altijd vervelend.

 9. k1m schreef:

  Leuk om te horen ja..Ben het ook met Bas eens. Ik kwam erachter dat ik altijd in mijn hoofd “loena” uitspreek in plaats van “luuna” zoals het hoort. Gek was dat haha.

 10. Patrick schreef:

  Goed hoor, vond het leuk!! Vooral omdat ik het bij toeval hoorde!

 11. Flok schreef:

  Hihi, je stem past bij ’t idee dat ik van je heb; een stoere stem. Cool :-)

 12. miss bitch schreef:

  Even iets heel anders hoor, maar hoe kan het toch dat je pijpcursus al 55 reacties heeft en je keuken-debacle nog maar 13…..?????!!!!!

 13. Flippo! schreef:

  Wat een gelul dat Wim de Bie de ongekroonde koning van de weblogger is. Saaie ouwe lul. Weg met Wim!

 14. Carmen schreef:

  Wat is er mis met een vlotte hello Kitty? ;-)

 15. NeoK schreef:

  Ik vond luna helemaal niet zo slecht hoor. Het is me wel duidelijk geworden dat bieslog meer een weblog is voor bejaarden en dat maanisch meer is voor vlotte mensen en jongeren! ga zo door!

 16. klaas schreef:

  Je stom klonk precies zoals ik me voorstelde; rauw als schuurpapier en aangetast door de sterke drank.

 17. daaf schreef:

  nee je hebt wel gelijk hoor luna. maar het gaat niet persé om hoe je stem klinkt, maar hoe zelfverzekerd je bent. dat is denk ik ook de kracht van je log. je creeerd daarmee een bijna sturende functie. en ja, wim en corrie doen het (tot nog toe) beter op de radio. maar laat dit duidelijk zijn: jij ruled op internet en niemand anders!

 18. Dude schreef:

  Luna klinkt leuk, Wim de Bie klinkt alsof ie het zelf heeft uitgevonden. Wat een neppe gast is dat. Corrie kennen we nu al wel, die is zo mediageil..

 19. Yuroen schreef:

  Ik heb je radiodebuut nog steeds niet gehoord. Ik ga zo snel mogelijk luisteren. Ik weet dus nog niet hoe je was op de radio. Maar op het internet ben je wat mij betreft de ongekroonde logkoningin!

 20. dazz schreef:

  ik zit er nu naar te luisteren, en wat ik hoor is:

  wim de bie, die erg hoogdravend probeert uit te leggen wat een weblog is

  corry, die geroutineerd het verhaaltje opdreunt dat ze waarschijnlijk al duizend keer verteld heeft

  luna, weliswaar ietsje nerveus, maar enthousiast en vrolijk, en dat komt wel degelijk goed over.

 21. Gilles schreef:

  Wees eerlijk, dit hele interview ging nergens over. Slappe gesprekken. Wel leuk om Luna te horen.

 22. Wim de Bie schreef:

  Flikker zelf op, Flippo.
  Donder op, Dude.

  Ik heb het niet zelf uitgevonden en ik ben geen koning (zelfs geen ongekroonde).

  Leve Luna!

 23. NeoK schreef:

  Zo, nu krijgt luna ook al “Hoog Bezoek” en als je “geen ongekroonde koning” bent, waarom komt dat dan wel naar voren in het interview?

 24. Wim de Bie schreef:

  Maar dat zeg ik toch niet zelf?
  En zo zal ik mijzelf ook nooit ‘hoog bezoek’ noemen.

 25. Patrick schreef:

  Eh, Wat is er mis met Wim de Bie? Waarom mag je niet meedoen met zo’n trend als je bekende Nederlander ben.
  Als hij zich prikt bloed hij ook hoor. Ik kan het wel waarderen. Het zet het loggen misschien wel een beetje op de kaart. Zo niet, dan is het toch leuk.
  Vond het erg leuk.
  Waren veel waarheden. Ik zie net zoals Luna zegt loggen ook wel een beetje verslavend worden af en toe. Incl het lezen van andere logs.
  Eh wat ongekroonde Koning betreft, neuh, sorry mijnheer de Bie, die eer gaat volgens mij naar Luna en Gaby407. Maar volgens mij vindt hij dat prima.

 26. yuroen schreef:

  Ik kan niet oordelen hoe het radiointerview is gegaan. Ik vind de reactie van Wim hier in ieder geval wel leuk. Ik hou namelijk van alletiratie en wil me graag aansluiten bij:
  Leve Luna!

  Ik zou ook willen pleiten voor iets meer respect voor Wim de Bie. Wellicht niet meer voor iedere doelgroep maar wel de uitvinder van meerdere woorden die hun plaats hebben gevonden in ons woordenboek. Ik vind dat een prestatie. Daar krijg ik bijna “ballen van in mijn buik”.

 27. Dude schreef:

  Kijk eens aan, Wim de Bie houdt van een fijne flame? Als je graag in de belangstelling staat moet je ook tegen een beetje kritiek kunnen :)

 28. NeoK schreef:

  Ik bedoel het niet negatief hoor wim, maar in dat interview wordt je toch echt wel aangeprezen als “de koning”. Maargoed, dat zal dan wel de mening zijn van de interviewer. Iedere weblogger heeft gewoon zijn eigen stijl. Dat is juist zo mooi aan het internet, of je nu jong of oud bent, BN-er of niet, het maakt allemaal niets uit. Wat me wel opvalt is dat op bieslog in ieder geval wel bijna alles “politiek correct” is (zal wel iets van de vpro zijn), ik vind het juist leuker als webloggers gewoon voor hun eigen mening uitkomen (voor zover een toelichting op mijn mening over verschillende doelgroepen). In ieder geval: Alle webloggers, ga zo door!

 29. GillesB schreef:

  Leuk stukje radio, en zoals altijd met de traditionele media moet je uitspraken over internet met een klein korreltje zout nemen. Dus niet over de rooie gaan als een presentatrice iemand ongekroonde koning noemt of niet, maar gewoon zelf even checken wat je ervan denkt. Makkelijk toch.
  (en Wim de Bie (als ie het echt was) is stiekem wel een klein beetje hoog bezoek natuurlijk)

 30. Rean schreef:

  alle respect voor Wim de Bie, het is een wandelend instituut en ook hartstikke leuk dattie tegenwoordig ook logt, maar wat een klets, de ongekroonde koning van de weblog.

  Er is maar 1 koning; TONIE

 31. Rean schreef:

  maargoed, het is wel Wim de Bie die het loggen naar een hoger nivo tilt door het echt multimediaal aan te pakken. Daar kan ik dus echt wel respect voor opbrengen!

 32. Flippo! schreef:

  Wim mag doen wat hij wil. Al had ik liever dat ’t niet zo beschaafd politiek correct was allemaal. De ergernis komt door de aankondiging van de presentatrice: “de ongekroonde koning van de weblog”. Echt een geval van Hilverdorpse matrasonkunde. “De naam van Wim ken ik nu eenmaal, dus die noem ik het eerst”. Verdiep je in de materie, mens. Luna rules en Corrie is de Hans Warren van de Internet-bubble. Zo zal blijken over 40 jaar. Let op mijn woorden!

 33. ex S. schreef:

  Wim de Bie doet het geweldig. Hij benut het medium volledig (multimedia) en het is voor iemand -met alle respect- van zijn leeftijd niet de makkelijkste weg om een totaal andere weg in te slaan na zoveel jaren tv.

 34. Flashheart schreef:

  Je kan het de Bie lastig kwalijk nemen dat de presentatrice het niet kan laten hem “de ongekroonde koning van de weblog” te noemen.

 35. Robert schreef:

  Tjonge, wat een drukte allemaal om zo’n ‘stukkie’ radio! Arme Corrie & Wim ( ik vind Corrie lief; ze is trouwens ff op vakantie naar Polen )
  En Marjolein Uitzinger leest ook maar gewoon voor wat de redaktie in het AKN-gebouw voor haar geschreven heeft.
  Dus Dude & Flippo….dimmen!!!!

 36. mannetje van de radio schreef:

  Wat een opwinding over het Koningschap van Wim de Bie. Robert heeft in ieder geval gelijk: Marjolijn Uitzinger las voor wat ik (mannetje van de radio) voor haar schreef: dat Wim de Bie de ongekroonde koning is van de Webloggers. Dat is hij VOLGENS MIJ omdat hij met grote afstand de meeste unieke bezoekers heeft, ook náást zijn functie als hoofdredacteur van Bieslog bekend is, het fenomeen loggen als geen ander op de kaart heeft gezet en last but not least hij mijn held is. Niet allemaal even geldige argumenten, dat snap ik, maar wie wordt er benadeeld door het door mij ingestelde Koningschap van de Bie? Niet Luna: zij is de onbetwiste ongekroonde koningin van de life-loggers. Ook niet Corrie: queen of the camgirls. Toch?
  Iets anders:
  Leuk trouwens, al die reacties op de repo… Echt tien keer zoveel als normaal.

 37. Peter schreef:

  Het feit dat dit interview te vinden is onder het hoofdstuk “cultuur” zegt dat iets over de Avro of over de geinterviewden ?
  Ps. Doet Luna ook wel eens iets anders dan drinken, snuiven, slikken, pijpen of neuken ?

 38. Yuroen schreef:

  Is er nog meer te doen dan?
  ;-)

 39. PB schreef:

  Het enige hoge bezoek hier ben ik. PB is 2.05 meter lang.

 40. Robert schreef:

  Het Koningsschap van Wim de Bie staat buiten kijf. Het is helaas wél opvallend stil op Bieslog alwaar ik toch zo’n vier á vijf keer op een dag even kom kijken. Een veelzijdig man!!
  Toch eens De Harmonie bellen of en wanneer er weer eens een boek van hem uitkomt. ( durf het zelf niet te vragen )
  Mannetje van de radio, ga gewoon door met je werk. Was een goede inleiding en een goede repo…geslaagd.
  En…zal ik het doen?? Ja, ik doe het:
  LEVE LUNA!!!!!!!!!

 41. Luna schreef:

  Ja hoor Peter, vorige week zaterdag ben ik bij de Keukenkampioen geweest…

 42. Kristel schreef:

  Ik maar denken dat een ‘journalist’ objectief moest zijn. Dus wat je ook vindt van iemand, dat mag niet doorschijnen in je artikel. De kwaliteiten van Luna, Wim of Corrie buiten beschouwing gelaten. Sterke voorkeur laten uitschijnen doe je gewoon niet.

 43. Robert schreef:

  Kristel, alleen in de inleiding werd melding gemaakt van de ongekroonde koning van….
  In de repo zelf was geen enkele sprake van onobjectiviteit.

 44. mannetje van de radio schreef:

  We moeten steeds meer lachen hier bij de objectieve AVRO. Wat nemen mensen als Kristel zichzelf en alles toch serieus…
  en we roepen hier in koor:
  Lang Leve Luna!
  Wij Willen Wim!
  Prettige vakantie!!!

 45. Robert schreef:

  Niet voor niets: je komt erlkaar tegen bij de AVRO. Alleen die Karel van de Graaf nog ff wegwerken!!!

 46. JW schreef:

  Het leukste vond ik nog wel dat de stemmen goed overeen kwamen met het beeld dat ik, wellicht ten onrechte, van de geinterviewden heb. Wim de Bie: rustig, degelijk, beetje ouderwets misschien … Corrie: gewoon, beetje saai … Luna: verward, onzeker, grappig, interessant.

 47. streamlining:appropriators Whiteley?properness puller deleter fair touchiest eligibility diluting weight loss drugs buy 3 get 4 free weight loss drugs buy 3 get 4 free http://s3.phpbbforfree.com/forums/?mforum=thephentermine http://s3.phpbbforfree.com/forums/?mforum=thephentermine away,divergences

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *