web analytics

17

LUNA ONTSTOPT

“P., de gootsteen is verstopt”, zei ik gisteravond. “Oh”, zei P., maar hij vertrok geen krimp. Als het aankomt op van die typische mannenklusjes, dan ben ik dus ineens helemaal niet zo geëmancipeerd meer. Dan vind ik dat P., naast zijn drukke baan ook nog in een houthakkersoverhemd onder de gootsteen moet gaan liggen op z’n vrije zondag. Maar helaas weet P., net als ik, dat zo’n fijn, typisch mannelijk, klus-tafereeltje niet aan hem besteed is. Dus ik vanmorgen het gootsteen-kastje leeggehaald en alle plastic buisjes die losgedraaid konden worden losgedraaid. Emmertje eronder en de kraan aan. Er viel een brok vuil in de emmer en ik onderdrukte een kotsneiging. Ik zag een sperzieboontje drijven. En een plakje wortel. Gatverdamme. Met een schuursponsje, bleekmiddel en schuurmiddel ontdeed ik alle buisjes en plastic en toestanden van het vet en vuil. Gatverdamme. Gatverdamme. Drama! Goor! Vies! Een toestand! Maar na een half uur had ik de situatie weer enigszins onder controle. Gewoon alle onderdelen weer aan elkaar draaien en klaar. Maar dat ging dus niet. Dat aan elkaar draaien. De gootsteen bleef zelfs na 4 in-elkaar-schroef-pogingen lekken en bij nadere inspectie bleek het leertje aan vervanging toe. Mijn idee van een fijne dag is dus niet meer dan 2 uur bezig zijn met het ontstoppen van de gootsteen. Zucht. Er zat maar 1 ding op. En dat was naar houthandel Schmidt op de Oudezijds Achterburgwal. “Ik vind het een hele toestand”, zei ik tegen de klusjesman, “maar ik heb de gootsteen ontstopt en dat is gelukt, maar nu doet-ie het niet meer. Hij lekt.” Ik legde alle losse onderdelen op zijn werktafel neer en keek hem hulpeloos aan. “Doet je man dit niet voor je?”, vroeg de klusjesman. “Nee, dat kan-ie niet”, zei ik. “Oh”, zei hij, “wat kan hij dan wel?” “Hij kan heel goede reclamecampagnes maken”, zei ik. “Oh, maar is-ie wel een beetje lief voor je?”, vroeg de klusjesman. “Ja, hij is wel lief”, zei ik, “dat dan weer wel.” “Maar hij is niet handig?”, vroeg hij. “Nee, hij is helemaal niet handig”, zei ik. “Tja”, zei de klusjesman, “je kan niet alles hebben. Anders was je wel met mij getrouwd.”

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. Joost schreef:

  Hahah. Maar is het nu allemaal weer goed (met de gootsteen bedoel ik)?

 2. Luna schreef:

  Tuurlijk… ben geen wijf! :-)

 3. Janssen schreef:

  Hahahahahaha……ik lach me gek hier!!!
  Volgende keer een ontstoppingsmiddel(of soda) erin en een grote zuignap kopen,doorspoelen met heet water,even die nap erop en klaar!!!!

 4. Nijnster schreef:

  Hmmm en hij wil dus wel snel trouwen :p

 5. Paul schreef:

  hahahaha…heel leuk stukje
  lach me gek…

 6. Moeder van Luna schreef:

  Geen soda daar worden de buis ruw van aan de binnenkant, en blijft alles er aan hangen!!!! je moet er niets door gooien het is geen vuilnisbak kind!!!!! leer dat nou van je ouwe moeder!!!!! maar het is wel weer ’n prachtig stukje!!!!!

 7. Lous schreef:

  Wij hebben een prachtig zeefje in de gootsteen zodat er geen troep door kan. Desondanks was de gootsteen bij ons ook een keer halfverstopt, toen kregen we de tip om af en toe wat kokend water erin te gieten, schijnt te helpen.

 8. Inger schreef:

  Die chemische middeltjes (gewoon de hele fles, geen gemeut met maatdopjes) ontbinden echt alles! Waarom komt de smerige lucht van verstopte gootstenen en doucheputjes direct naar boven na het lezen van dit stukje?!

 9. Ellen schreef:

  Precies wat ik dacht. Gewoon een vette fles ontstopper kopen bij het Kruidvat en de boel stroomt weer als een tierelier. Voor mij geen klusjesman hoor.

 10. Janssen schreef:

  Moeder van Luna:):),soda lost vet op,is milieuvriendelijk en koekt na af en toe gebruik niet aan hoor,ik doe het altijd zo,met veel heet water,werkt als een trein:):)

 11. Pollie schreef:

  Die man heeft humor!

 12. Menno schreef:

  Hahaha… Dat dacht ik dus ook meteen, Moeder van Luna, maar ze hebben plastic buizen, nemen we aan, en daar geldt dat niet voor. Ik doe het met mijn lekkere Disposall die het allemaal vermaalt in de afvoer. Instant recycling ;-)

 13. watnoulief? schreef:

  ha die luna ik heb je gezien in de xl gaaf man

 14. Virginie schreef:

  Een klusjesman met humor! Het is inderdaad bijna te goed om te geloven, ook al zegt ie het zelf :P

 15. Marco schreef:

  Tja…keuken blijft toch vrouwenwerk…uhm…haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *