web analytics

38

LUNA NEEMT HAAR PRITTSTIFT MEE

Mijn moeder zat vroeger op bloemschikken. Ik weet nog dat ik mij toen voornam om later nooit te gaan bloemschikken. Bloemschikken was suf. Mijn vader bowlde en bowlen vond ik ook suf. Ik speelde ‘bankje’ en ‘postkantoortje’; dat waren pas hobby’s! Mijn moeder nam bij het echte postkantoor en de echte bank altijd stapels girobetaalkaarten, enveloppen en andersoortig in te vullen papiertjes voor me mee. Thuis ging ik dan heel officieel met pennen en stempels in de weer. Als ik maar kon schrijven, knippen en plakken, dan was ik gelukkig. Gisteren was ik ook gelukkig, tijdens het knippen en plakken bij de eerste, echte, enige, officiële ATC-meeting in Nederland. Deze dag werd georganiseerd door Marloes van www.tussenpozen.com. Zij inspireerde me al eerder tot het bijhouden van een ‘art journal’ en heeft me gisteren geïnspireerd tot het maken van ATC’s. ATC’s, oftewel Artist Trading Cards, zijn ‘kunst’kaartjes van 2,5 bij 3,5 inch. Deze kaartjes worden op allerlei manieren versierd, voorzien van datum, titel naam en eventueel serie/editienummer en daarna geruild met andere ‘kunstenaars’ over de hele wereld. Een gezellige hobby dus. En een sociale hobby, dat ook. Dat was ook de mening van de dames Ecritures en Hansje, die gisteren net zo enthousiast als ik aan het knippen en plakken waren op de tafel van Marloes. Het was een soort bloemschikken, maar dan met glitterpapier, veertjes, verf, stempels, scharen en pennen. Volgens mij riep ik wel 10 keer dat ik het zo leuk vond. Knippen en plakken met gelijkgestemden! Heerlijk! “Maar kan je ze straks ook loslaten?”, vroeg Marloes terwijl ik in mijn nopjes was met mijn 4 allereerste ATC’s. “Loslaten?”, vroeg ik angstig. “Ja, dat je ze ook echt gaat ruilen”, zei ze. Eh, met pijn in m’n hart waarschijnlijk. Maar ik ga het wel doen.

Dit vind je misschien ook leuk...

38 reacties

 1. Coby schreef:

  Ik wilde dat ik zo crea was…. Mooi!

 2. Hansje schreef:

  Het was een fantastische middag met een schitterend resultaat! Enig, dat knippen en plakken!

 3. Wim schreef:

  Bezigheidstherapie ?

 4. ecritures schreef:

  veeeeeeel leuker dan bezigheidstherapie. het was een heerlijk gezelschap vol gezelligheid. stempelen rulezz ;-)

 5. Uniquehorn schreef:

  Ja Luna is de onbetwiste stempelkoningin :) Het was geweldig!

 6. bokbok schreef:

  Iedere generatie heeft zo zijn vertrutting….
  In jouw geval knippen en plakken.

  Wat is er mis met bowlen??

 7. supernena schreef:

  Mijn moeder deed ook aan bloemschikken en naaide vroeger ook zelf kleren voor ons. Wat ik toen ook heel erg vond toen, maar nu maak ik ook zelf dingen die je niet in de winkel kunt kopen…

 8. Kikkertje schreef:

  Het lijkt erop alsof die pingwin wordt neergeknald! Of zie ik het alleen zo?

 9. Misty schreef:

  *creabeabubbles comming up*

 10. Uniquehorn schreef:

  Kikkertje> dat is borsthaar!

 11. Ilse schreef:

  Ze zijn HEEL MOOI! Ik zou ze vergroot in wissellijsten in mijn kamer willen hangen. Alle vier naast elkaar. De tekst heeft ook iets verslavends. Wil ik telkens weer opnieuw lezen….

 12. Rick schreef:

  Naar een ruilbeurs gaan en eigenlijk niet willen ruilen, fantastisch Luna!

  Btw: wie is Kikkertje… de neppert!

 13. BArt schreef:

  En van wie uit je famillie en of vriendenkring heb je deze “ontvoeringsbrieven” schrijfstijl

 14. Paul schreef:

  Ze noemt ’t nu een Prittstift.
  Onvoorspelbaar is zij.

 15. Kikkertje schreef:

  Ehm. Ik volg Luna zo’n beetje Rick. Maar het lijkt er echt op dat die pingwing wordt neergeschoten.

 16. Tulp schreef:

  Luna, die van jou zijn de mooiste hoor ;) Maar aan iedereen van die workshop: crea bezig geweest! Goed hoor :)

 17. Rudy schreef:

  Wow erg okay die ATC’s!!
  Als ik er een maak, wil je ‘m dan met me ruilen. Het lijkt me erg goed als we op verschillende sites overzichten van verzamelingen krijgen. Laat me weten als je wilt ’traden’:)
  GREETZ RUDY

 18. Draakje schreef:

  Je inspiratie op gedaan na het kijken van Moulin Rouge?
  Ziet er erg leuk uit. Zou er bijna zelf aan beginnen.

 19. blue schreef:

  lijkt me rezue ontspannend dat knip en plak art gedoe
  Waar kan ik dat leren???

 20. Fantasy schreef:

  Die zien er geweldig uit! Lijkt me ontzettend leuk om te doen!

 21. menno schreef:

  Kijk, dat mis ik nu in Amerika. Volslagen zinloze tijdverkwistende semi-artistieke bezigheden. But then I look at my retirement account balance and remember why I came here in the first place. You’re so lucky to be where you are… Bet you didn’t know that ;-)

 22. Kikkertje schreef:

  God. Menno sounds like Adem Curry!

 23. Kikkertje schreef:

  Go to Irak and spent you money on botox!

 24. Eveline schreef:

  Geweldig, ATC’s. Ik heb al twee keer geruild (maar dan over zee..) en vind het errrg leuk om te doen. Veel plezier met ruilen en maken!

 25. Paul schreef:

  Mennootje Aartsen, ik regeer
  Amerika vanuit mijn nederige flatwoning
  in Tilburg. Kom jij ’s even gauw
  hierheen. Jij geeft mij $Geld,
  en ik geef jou een logeerbedje.

  Deal, zakkenwasser?

  (No foolin’.)

 26. Pritt Stift schreef:

  Meer! Meer! Meer!

 27. jessica schreef:

  Klinkt echt leuk.ik denk dat ik zojuist een verslaving bij heb gevonden!

 28. Sabine schreef:

  @Menno: meen je dat nou? Het hele ATC-gebeuren komt juist uit de VS. Het formaat (enige wat altijd hetzelfde is) is dat van baseballcards.

 29. Uniquehorn schreef:

  Sabine> Bijna goed, ’t komt uit Zwitserland. :)

 30. Menno schreef:

  Hey Paul: thanks… ik logeer meestal bij mijn zusje in Osdorrep :)

  Sabine: ja – ik geloof je :) maar ik had er nog nooit van gehoord.. bovendien, the point was, speels is hier een beetje uit de mode :-( en als ik Luna zo lees maken jullie nog altijd tijd voor speels..

  Kikkertje: knap, je kan goed typen hoor!

 31. Paul schreef:

  Nee, Menno, je bent nu echt
  de lul die je van nature bent.

  Luna en P. weten waarom.
  En jij ook.
  E-mail babble, huh.

 32. Marti schreef:

  Mag ik je heel erg bedanken, Luun? Nu zit ik plots ook helegaar crea te zijn ;-) Heb ze gepost.
  (Al overwogen om er iets leuks mee te doen voor jezelf? En dus lekker houden? :-))

 33. blue schreef:

  Owwwwwwwwww
  ben nu al helegaar verslaafd
  heb mijn eerste ATC’s gemaakt!!!!!!!!!!( zal morgen de foto’s op mijn weblog plaatzen)

 34. chica schreef:

  sinds dit weekend heb ook ik er een nieuwe verslaving bij. Ik heb mijn eerste 5 setje gemaakt alleen nu wil ik ze gaan ruilen. heb al wel gezocht op internet maar het lukt me niet een goede plaats te vinden om ze te ruilen. kan iemand met hierover tips geven.

  alvast bedankt!!

 35. sex schreef:

  melt,microsecond impermissible attacking entice,modifying inactive contrasters? teen teen http://www.realestateseller.net/credit-cards-merchant-account.html http://www.realestateseller.net/credit-cards-merchant-account.html nominated tiers

 36. teen schreef:

  partook lucked hydrodynamic,Larson opals?enforces cuddle arcsine scrambled inhibits galleys visit visit http://www.realestateseller.net/debt-solutions.html http://www.realestateseller.net/debt-solutions.html apostate

 37. Christine schreef:

  ATC kaartjes maken, Leuke hobby hé
  groetjes, Christine