web analytics

20

LUNA LOVES AMSTERDAMSE PAALTJES

Op een moment in mijn leven heb ik gedacht: wat zou het fantastisch zijn in Amsterdam te wonen, in een huis of appartement, met Amsterdamse paaltjes voor de deur. Want die Amsterdamse paaltjes, die staan alleen in Amsterdam-centrum, en wonen in Amsterdam-centrum dat was en is het helemaal voor mij. En elke keer, ongeacht het verkeer, ongeacht de toeristen, ongeacht het weer, elke keer als ik nu over de grachten fiets of loop, dan weet ik 1 ding zeker: ik hou van Amsterdam. Ik ben verliefd op Amsterdam. Ik wil hier nooit meer weg. De hele wereld kan me in de weg lopen, ik kan ’s nachts wakker worden van de junks voor de deur, mijn portemonnee is al 7 keer gestolen, mijn fiets al 29 keer, maar 1 ding staat altijd vast: geef mij maar Amsterdam. Ik hou van het Ij, omdat het mij de eerste jaren dat ik hier studeerde van de stad naar Noord bracht. Ik hou van de grachten. Ik hou van het Vondelpark. Van het Leidseplein. En kan mij het schelen, ook van het Rembrandtplein. Ik hou van elke Koninginnedag die in Amsterdam gevierd wordt. Ik hou van de coffeeshops, van de smartshops, van alle kroegen, alle clubs. Ik hou van de vrijheid die hier hoogtij viert. Ik hou van het midden in de nacht nog een fles wijn kunnen scoren in het hotel op de hoek. Ik hou van de prachtige nieuwe Openbare Bibliotheek, van het NEMO, van het Scheepvaarthuis, van het Botel en van het lelijke, drijvende, Chinese restaurant met neonverlichte Boedhha, omdat deze gebouwen al 5 jaar lang mijn uitzicht bepalen. Een uitzicht waar ik nog steeds elke dag versteld van sta dat dat mijn uitzicht is. Ik hou van Amsterdam, omdat deze stad mijn herinneringen draagt. Omdat het mijn stad is. En aan het einde van elke dag ben ik dankbaar dat ik in dit Amsterdamse huis mag wonen. Mijn huis. Dat ik hier mag leven. Mag slapen. Dat ik naast de allerliefste man van de wereld mag liggen. Dat er ergens in dit huis 3 prachtige katers en een poes in mandjes, op kleedjes of op kussens liggen. Dat ergens in deze stad al mijn lieve vrienden liggen te slapen. En aan het einde van de dag ben ik dankbaar dat er voor mijn woning 7 Amsterdamse paaltjes staan.

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. koen schreef:

  nou nou…

  maar wel mooi hoor. Ken het gevoel wel, maar dan in Groningen en anders…heel anders

 2. Maurice schreef:

  Je kan het niet meer goed praten Luun. Je bent welkom, maar geen Amsterdammer.

  Oh…Ik vind je foto wel sexy.

 3. jolanda schreef:

  Je hebt ook een geweldig huis Luna……daar kan inderdaad weinig tegenop!

  ( ik zou nooooiiiitttttt in amsterdam willen wonen, maar dat ligt aan mij….niet aan amsterdam :) )

 4. Kathleen schreef:

  Daarom verhuis ik binnenkort weer voor een paar maanden naar de Nederlandse hoofdstad. Ook al ben ik een belgje, ik ben halsoverkop verliefd geworden op Amsterdam.

 5. Zezunja schreef:

  Laten er nou in Leuven óók Amsterdamse paaltjes staan. Ik zweer het je!

 6. Luna schreef:

  Maurice, ik wil helemaal niks goed praten… ik wil iets duidelijk maken…

 7. seriouzz schreef:

  Heb je wel eens in club 11 gegeten Luna? Is dat wat? ‘T is bij jouw om de hoek.

 8. Luna schreef:

  Seriouzz: Het is eten is best okay, vind ik, maar niet top… het uitzicht daarentegen is WOW en heel erg de moeite waard! Wil je top eten, zonder dat uitzicht, en in dezelfde buurt, dan zou ik gaan voor restaurant Hemelse Modder… Club 11 is meer voor een lunch of kopje koffie…

 9. inge schreef:

  en zo val ik hier van het ene uiterste in het andere uiterste… well you more than made up, zou ik zeggen ; )

 10. DON JUAN schreef:

  Mhm,ik kan je voor en tegen wel volgen,ik woon in Spanje en wij hebben hier ook een “zomerprobleem” maar ik zou voor geen geld terugwillen naar het klaagland.

 11. walb schreef:

  komt u weleens in rotterdam mevrouw, dat is pas een echte stad.

 12. Pat schreef:

  Juist vanwege diezelfde trots hebben we een vriend van ons een Amsterdams paaltje gegeven toen hij verhuisde naar Den Haag!

 13. roosje schreef:

  maar daar hebben ze al hagenaartjes!

 14. nick schreef:

  Praat je eigenlijk ook plat Amsterdams?

 15. Sunny schreef:

  @Walb; Rotterdam is geen echte stad! Rotterdam is een uit de kluiten gewassen vinexwijk met heel veel chagerijnige mensen bij elkaar!

 16. Menno schreef:

  Een tevreden Yup. Het is zomer, zeker ;-)

  (ff in Osdorrep onderweg naar Londen, en dan weer naar huis – tot mijn grote verbazing zag ik vanmorgen dat ze in de supermarkt op Schiphol zelfs op zondag brood bakken)

 17. Doinja schreef:

  Haha… iets klopt er niet in dit verhaal. De allerliefste man van de hele wereld ligt namelijk elke nacht naast mij! ;-)

 18. jan schreef:

  Dat is nog eens een mooi eerbetoon, de stad waardig. Ik woon zelf in een provinciehoofdstad beneden de rivier, maar ik zou die wat graag voor Amsterdam inruilen.

 19. Janssen. schreef:

  Dat had ik al wel begrepen hoor,dat je van Mokum houd :),die toeristen heb je het schurft aan…..maar ja,die horen bij een grote stad enne Goes……wij komen elke zomer om in de duitsers en duikende belgen aan de Sas,het is niet anders!:):)

 20. Daan schreef:

  ‘Amsterdamse paaltjes’??? Waar komt u vandaan juffrouw? Die dingen heten al sinds jaar en dag Amsterdammertjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *