web analytics

29

LEUKER KUNNEN WE HET DUS WEL MAKEN

De voordeurbel gaat terwijl ik beneden aan het werk ben. “Hallo”, zeg ik door de intercom. “Hallo, De Belastingdienst, we zouden graag even bij u binnenkomen.” Meteen van standje-relax naar standje-paniek! De Belastingdienst! De Belastingdienst voor de deur! Volgens mij ben ik juist eindelijk voor het eerst in m’n leven helemaal op orde, maar je weet het maar nooit, misschien komen ze alles wat ik de voorgaande jaren heb gedaan wel minutieus controleren. En daar zullen vast wel wat foutjes in te vinden zijn. Paniek! En wanneer ik de voordeur opendoe sta ik ineens oog in oog met 2 mannen van 2-meter-plus. Groot, breed en kaal. Nog meer paniek. “Ooh, ik heb zo’n hekel aan De Belastingdienst”, jammer ik tegen de mannen terwijl ik ze een hand geef. “Maar je geeft ons nog wel een hand?”, vraagt de ene kale. “Nog net”, zeg ik en laat ze binnen in de woonkamer. “Heb je wat te verbergen dan?”, vraagt de andere kale in onvervalst Amsterdams. “Nee, ik dacht het niet, maar ik ben net voor mezelf begonnen en ik heb nogal een hekel aan de administratie”, vertel ik. “We komen voor die-en-die B.V.”, zegt de ene kale. Ik begin te lachen: “Nee, daar ben ik niet van, die is van mijn partner.” “En daar werkt u niet?”, vraagt de andere kale. “Nee, ik heb m’n eigen bedrijf”, vertel ik. “Geen B.V.?”, vraagt de ene kale. “Nee, een eenmanszaak”, zeg ik, “ik ben kunstenaar en ik maak poesjes.” Ondertussen laat ik de kale mannen wat PloesiePoesies zien en het ijs is gebroken. Het zijn dan wel grote, kale en intimiderende mannen, maar ze blijken zelf ook katten te hebben. En kattenmensen zijn gek op andere kattenmensen. Ondertussen vragen ze nog wat over het bedrijf van partner P., wat hij doet, waar hij werkt en wat z’n 06-nummer is. Niks aan de hand uiteindelijk. “Hij heeft bijvoorbeeld die commercial van RVS gemaakt, die met die parapluutjes”, vertel ik. “Dat vind ik toch zo’n mooie reclame en zo’n mooi nummer”, zegt de andere kale. "Als je zoekt op ‘Come Wander With Me’ op internet, dan heb je ‘m zo gevonden", zeg ik. “Dankjewel”, zegt hij. “Nee joh, jullie bedankt dat jullie niet voor mij kwamen”, lach ik. Als ze weer weg zijn bel ik partner P.: “Je raadt nooit wie er voor de deur stonden.”

Dit vind je misschien ook leuk...

29 reacties

 1. Pollie schreef:

  Wij vinden dit ook een heel mooi nummer en een mooi filmpje! Wat geweldig om te horen dat P. dit maakte!
  Ik zie het trouwens helemaal voor me, die kale mannen met een PloesiePoesie in hun armen.

 2. Brooklyn schreef:

  “…en ik maak poesjes” Haha! En ik zei laatst nog tegen iemand dat ik dat zo’n mooi nummer vond. Van die reclame met die parapluutjes! Leuk!

 3. Johannet schreef:

  Ik voel een vervolgje komen… wat heeft partner P te verbergen voor de belastingdienst?

 4. Marieke schreef:

  Sjee, wat een creatief stel zijn jullie! Ik vind die commercial echt zo mooi…. Wow!

 5. Susan schreef:

  Even alle andere leuke dingen die je schrijft negerent; heeft hij die commercial gemaakt!!! Die is geweldig!

 6. Luna schreef:

  Ja, maar mijn P. is ook geweldig! :-)

 7. Jaap schreef:

  Ik wist het niet dat de belastingdienst ook voor de deur stonden, is dat ook normaal en niet de mannen die van de voren inspecteren en pas gaat inbreken als jullie weg zijn?

 8. Virginie schreef:

  Ohjee, verschrikkelijk ja, ook al heb je alles op orde, op zo’n moment ga je toch echt even enorm twijfelen…

 9. angelique schreef:

  Ik vind die reclame ook zo mooi

 10. juul schreef:

  ja, nog een veer: die reclame is de enige waarvoor ik iedere keer weer ff ga zitten en kijken! (en als ik niet in de woonkamer ben mijn zoon roept: mam, de parapluutjes!)x

 11. Nina1 schreef:

  Je zit in elk geval duidelijk in een ontwapenende business! Of je bent het zelf natuurlijk…

 12. inge schreef:

  jouw P. zeker geweldig ! kunnen we nog meer van hem bewonderen op internet ? want die poesjes van je heb ik nu wel gezien ; ) hahaha en dat voor toch ook echt wel een kattenmens…

 13. darja schreef:

  wat leuk (dat van die commercial) dat nummer is echt fantastisch. ik zing het vaak voor mijn dochtertje als ze wakker wordt en een beetje moet huilen, wordt ze helemaal rustig van! well done partner P!

 14. brtk schreef:

  Leuk stukje weer Luna, maar die reclame heb ik echt een GRUWELIJKE ONTIEGELIJKE T#ERINGHEKEL aan, sorry … baahhh wat komt die vaak op TV, vooral op Animal Planet.

  Maar goed, er is iig iemand die er geld aan verdient, en dan gun ik het liever jullie 2tjes dan iemand anders.

  Maar wat een irritante kutreclame is het zeg :D

 15. seriouzz schreef:

  Reclame is zowiezo niet mijn favorite shit op tv…en dan die rip-off show met relamefilmpjes achter elkaar…das pas erg…maar goed…een goeie reclame die bilijft hangen een aanspreekt verzin je niet zomaar!

 16. Janssen schreef:

  Heel mooi filmpje,1 van de weinige reclamespotjes waar ik me niet aan erger,het meeste is pulp!

 17. marijke schreef:

  Ik zal eens dringend meer naar de nederlandse tv-zenders moeten kijken… Want ik vind het filmpje niet op het internet :( Gelukkig viel de belastingsdienst beter mee dan je eerst dacht!

 18. marijke schreef:

  Bedankt sid. Is wel een originele reclame!

 19. KatYo schreef:

  Met de belastingdienst heb ik weinig (en zij ook met mij volgens mij), maar ‘die ene reclame’ maakt dat ik toch even reageer. Nooit zo snel een liedje gevonden dat bij een reclame hoort, wat een rust straalt er uit die reclame (dat vind ik knap.)

 20. Ik wist niet dat de belastingdienst tegenwoordig intimidatie-eenheden langs de deuren stuurt. Opmerkelijk, je zou zeggen dat ze toch wat meer hebben aan cijferkennis dan een spierballen.

 21. PF schreef:

  Welnee, Shors , ze doen aan personalisatie, ze doen mee aan de reclamespot pro belastingdienst/ overheid/ markt. Ze kwamen voor de shit solliciteren voor een figurantenrol ! :))

 22. jealine schreef:

  Jeezus Luun waarom kan mijn man dat niet. Ik wander wel langs met een pluutje hoor

 23. seriouzz schreef:

  Luna ligt al een week te slapen…wordt het tijd voor een andere foto?

 24. Jo schreef:

  Volgens mij is iedereen opeens meer fan van P. dan van luna. Zou maar oppassen, hor!

 25. roosje schreef:

  de commercial is geïnspireerd op het schilderij golconde (1953) van rené magritte…

 26. Luna schreef:

  En op Mary Poppins :-)

 27. patchwork schreef:

  1 keer kreeg ik ze ook, van die lange bomen, maar wel mèt haar: ´Belastingdienst. Wij komen in naam der koningin.´ – ´Koningin??? Die heb ik niks geleverd.´ Ging het om een te laat betaalde- maar wel gelukkig net de dag vóór hun komst- btw-bedragje op export! Wist ik veel, als starter- ik wist niet eens dat ik exporteerde! Ik voelde me toen wel ineens een echte ondernemer!
  Maar ze kwamen ook wel eens preventief bij starters, om hen te informeren over hoe en wat- om fouten te voorkomen van starters. Alsof een starter daar tijd voor heeft zeg! Nu, met die onderbezetting, zal dat wel afgeschaft zijn.Maar in principe streven ze naar ergens in de 7 jaar langskomen. Aangekondigd. Maar misschien ben je nu meteen maar afgevinkt?

 28. Ellen schreef:

  Die partner P van jou heeft dus wel degelijk wat in zijn mars. Een berereclame van de RVS.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *