web analytics

12

LUNA NAAR ANTWERPEN, REVISITED

Ik zou al maanden geleden met vriendin P. naar Antwerpen gaan, om te gaan shoppen, maar het kwam er maar niet van. Dus wij agenda’s bij elkaar en een datum geprikt. Zodoende stapte ik donderdag 11 november, om 9.23 in de internationale trein richting Antwerpen. Vriendin P. stapte om 11.03 in Roosendaal op dezelfde trein en zo kwamen wij om 11.32 aan op Antwerpen Centraal. Het beloofde een mooie dag te worden. Antwerpen lag er lekker bij en het regende niet, zoals mijn vorige bezoek dit jaar. Vanaf het station liepen we richting Meir, dé shoppingstraat van Antwerpen. We hadden elkaar een tijdje niet gezien, dus er viel genoeg te bespreken. Vriendin P. praatte honderduit: “Ik ga afrijden in een automaat. Het lukt niet met die versnellingen.” Ondertussen keek ik wat om me heen. “Eh, P., eh, waarom zijn de winkels dicht?”, vroeg ik. Maar vriendin P. praatte vrolijk door. “En ik moet m’n theorie ook nog halen. Maar het wordt echt tijd dat ik m’n rijbewijs haal, want de dichtstbijzijnde bushalte is een kwartier fietsen.” Eenmaal op de Meir zagen we een grote H&M. Die gesloten was. “Hé, de winkels zijn allemaal dicht”, constateerde vriendin P. ineens. “Ja, dat zeg ik”, zei ik. “Misschien gaan de winkels in België om 12.00 open?” Een blik op het openingstijden-papiertje van de H&M leerde ons dat dat niet het geval was. “Hmm”, zeiden wij tegen elkaar. We vroegen het aan een jongen die net langsliep: “Weet jij waarom de winkels dicht zijn?” ”Eh, parlez vous Francais?”, vroeg de jongen. Nou, eh, nee, niet echt. Maar we kwamen er toch achter dat het 11 november een nationale feestdag betrof. Wapenstilstand. Dus alle winkels bleven dicht. Heel even waren wij de zieligste meisjes van de hele wereld. “Hebben wij weer”, zei ik. Maar een beetje nu-vrouw heeft altijd een shoppingplan-B achter de hand. Wij besloten ons geld uit te geven in Roosendaal.

Dit vind je misschien ook leuk...

12 reacties

 1. LB schreef:

  Nou, dan heb je een érg optimistisch karakter, als een dagje Roosendaal een dagje Antwerpen kan goedmaken…

 2. vriendin P. schreef:

  En zo kwam het toch nog goed. Ook Roosendaal is kick en lekker eten bij Captain Cook’s!

 3. Luna schreef:

  Captain Cook’s is top!

 4. Thomas schreef:

  Ik wist niet dat jullie dat niet hadden in NL.

 5. Luna schreef:

  In Roosendaal werd overigens wel Sint Maarten gevierd… of althans, iets met mensen die met lampionnen de straat opgingen…

 6. Kaat schreef:

  Irritant is dat zeg. Zo ben ik een keer met pasen naar Rome geweest. Shoppingwise niet handig.

 7. Rick schreef:

  @Thomas, wapenstilstand… Nederlanders schieten nooit, dat doen anderen voor ons.

 8. novecento schreef:

  voor een stel ‘nu’ vrouwen waren jullie slecht op de hoogte. Hoe zal ik het zeggen, amateuristisch ? De lol van een compenserende winkelronde in, godbeter, Roosendaal zie ik nie zo. Was dan doorgegaan naar Brussel. Das pas stoer.

 9. els schreef:

  Vooral als daar de winkels ook dicht zijn.

 10. Jack schreef:

  Simpel; wij deden niet mee in de eerste wereldoorlog.

 11. Annika schreef:

  Jáá ik was er dus ook gisteren, in antwerpen. Bummer! Ach den Haag is ook leuk :)

  @novecento: Is brussel niet ook België?
  (Wapenstilstand is een nationale feestdag).

 12. annika schreef:

  Hahaha zie nu pas dat dit gaat over een jaar geleden :D

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *