web analytics

19

LUNA MAAKT SCHOON SCHIP

“Je moeder wil een computer”, zei m’n vader. “Ja, maar ik moet eerst weten waar we hem neer gaan zetten”, zei m’n moeder. “Ja, want je moeder wil op internet”, vervolgde m’n vader. Oh God, dacht ik. Oh God. Dat wat ik al 3,5 jaar angstvallig probeer te vermijden gaat werkelijkheid worden. Kon ook niet anders. Een complete computer kost tegenwoordig 499 euro bij de ALDI. Ik bedacht mij welke stukjes ik in het verleden allemaal op deze site heb gepubliceerd en welke daarvan niet echt voor de ogen van mijn ouders geschikt zouden zijn. Oh God, dacht ik. Ik kan altijd nog zeggen dat dat van die drugs, dat dat toen was. Dat ik daar nu niet meer aan doe. En dat ik dan wel schrijf dat ik heel veel drink, maar dat ik natuurlijk enorm chargeer als ik daarover schrijf. Dat ik van 5 wijntjes al snel 5 flessen maak. En als ik schrijf dat ik mezelf ’s middags om 12.00 trakteer op een glaasje Baileys, dat dan uiteraard gewoon een kopje koffie is. Kortom, dat Luna hélemáál niet lijkt op hun dochter. “Eh, ik weet niet of het zo handig is dat jullie mijn site gaan lezen”, zei ik. “Voor jullie eigen bestwil natuurlijk.” “Ik weet alles al”, zei m’n moeder, “en je weet hoe ik erover denk.” “Nou, alles, alles, alles”, zei ik en dacht ondertussen aan mijn tatoeages en het feit dat ik af en toe weer een sigaret rook als ik er zin in heb. Het werd tijd dat ik een aantal zaken eens subtiel aan de orde bracht en om m’n ouders enigszins voor te bereiden op dat wat gaat komen printte ik zo’n 50 stukjes uit van het afgelopen jaar. Compleet willekeurig. Op hoop van zegen gaf ik de stukjes zaterdag mee aan m’n ouders. Gisteren belde m’n moeder: “We zitten ons hier te bescheuren.” “Wat dan?”, vroeg ik. “Om die stukjes van jou. Ik ben ze je vader aan het voorlezen en we komen niet meer bij. We vinden het helemaal geweldig.”

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. c. schreef:

  hihihihihihi! die hebben zich bij een paar flessen wijn zitten verkneukelen! Dat van die wijn vertelden ze er natuurlijk niet bij, maar je blijft immers een kind van je ouders…

 2. Jan F. (de) schreef:

  Maar stel je je het andersom voor: dat jij op het Interweb moet lezen over de Tarzanverzameling van je moeder….

 3. Maks schreef:

  Fictie en dichterlijke vrijheden zijn in deze handige termen, die je van alle verdachtmakingen ontslaan.

 4. Luna schreef:

  Nou, dat van die vibratorverzameling, dat weten ze wel… daar kunnen ze ook wel om lachen… ze komen hier immers regelmatig over de vloer en trekken alle laadjes open! Sterker nog; mijn vader heeft het afgelopen weekend mijn complete collectie FOXY-dvd’s meegenomen… de seks-stukjes vormen geen enkel probleem… :-)

 5. Kiers schreef:

  Wat een compleet belachelijke situatie! Iedereen die maar uit z’n rol valt. Waar gaat dat heen met deze wereld?

 6. Suffie schreef:

  Volgens mij is het op dit moment ‘kom uit de kast’ seizoen, oftewel de introductie van een nieuwe plaag in weblogland: de familie….;-)

 7. Erwin schreef:

  Ik weet nog goed dat ik het podium op moest en mijn ouders zaten in de zaal. Op het eind van mijn programma schreeuw ik ineens NEUK ME NU IK NOG WIL. NEEM ME. DOE HET WILD. HIERRRR!!!!!!!!! enzovoort en was bang dat mijn ouders er iets over zouden zeggen en mijn pa die kreeg gewoon tranen in zijn ogen van het lachen.

  Uiteindelijk valt het allemaal wel weer mee. Toch?

 8. sjaantje schreef:

  Zouden je ouders dan ook reacties gaan geven op de stukjes?? Ik blijf het op de voet volgen!!

 9. blue schreef:

  helemaal goed die paps en mams van jou :)

 10. hansb schreef:

  je ouders zijn gewoon door de wol geverfd in de flowerpower, love en peace jaren zestig. het zijn dan wel ouders, maar ze zijn niet van gisteren!

 11. Oof schreef:

  Daar kom je dan mooi mee weg :-) Gelukkig zijn de van mij nog volkomen digibeet, al mag mijn pa graag eens een zweedse natuurfilm lenen. Geen probleem ik ben hem nog dankbaar voor de introductie van de pleeboy.

 12. flexie schreef:

  K’wou dak ook zulke parents had

 13. Pix® schreef:

  Ouders zijn best grote mensen!

 14. Kaat schreef:

  Jouw ouders zijn echt top en je nieuwe lay out ook trouwens!

 15. JoJo schreef:

  Ik zeg maar zo… wat er ook is, Paps en Mams houden ALTIJD van je. Mooi he?

 16. Menno schreef:

  Meid, waar jij je al niet druk over maakt… binnenkort zit je dus ieder weekend bij je ouders om je moeder met háár site te helpen..

 17. Huug schreef:

  @Menno: en ik heb zo een vermoeden dat we dàn pas iets gaan meemaken !

 18. Ireen schreef:

  Het scheelde me heel wat moeilijke biechtgesprekken.. Toen mijn ouders ineens mijn log hadden ontdekt en erachter kwamen dat ik rookte, te veel dronk, te regelmatig zat was. Teleurgesteld waren ze, tsss. Maar ze konden er wel om lachen, achteraf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *