web analytics

26

LUNA LIJKT KLAAR VOOR DE START

Vorige week kwamen m’n ouders voor het eerst kijken en een paar dagen logeren in m’n tijdelijke pannenkoekenhuisje. En omdat het pannenkoekenhuisje een eigen oprit heeft konden ze ook voor het eerst met de auto naar Amsterdam komen. En ja, met de auto komen biedt natuurlijk meteen meer meeneem-mogelijkheden. Voorheen namen m’n ouders als ze kwamen logeren altijd wat superlekkere blikjes mee om de poezen te verwennen. Nu hadden ze plastic tassen vol met boodschappen voor mij meegenomen. Want dat kon ik vast allemaal goed gebruiken, hadden ze bedacht. Afbakbroodjes, zakken met senseo-pads, een kilo kaas, 6-packs witbier, shampoo, haarverf, schuursponsjes, een tosti-ijzer, zakken spaghetti en macaroni, 5 kilo aardappelen, en nog veel en veel meer verscheen er uit de tassen. En zoveel liefs en zoveel cadeautjes zorgden voor een breekmoment. Dikke tranen terwijl ik alles in m’n keukenkastjes aan het opbergen was. "En ik heb ook al een wasmachine en een oventje en een magnetron en een stofzuiger en een bank van jullie gekregen", snikte ik, "en ik had eerst alles en nu moet ik weer helemaal opnieuw beginnen." "Daar ga je toch niet om janken?", zei m’n moeder. "Ik ben godverdomme 33", zei ik. "Nou en?", zei m’n vader. En dat was dat, vonden ze. Al stort ik helemaal van boven naar beneden, m’n ouders zijn er altijd voor me om me weer op te rapen en me een zetje in de goede richting te geven. En een extra zetje gaven ze me afgelopen vrijdag, na hun logeerpartij in Amsterdam, door me af te zetten bij het nieuwe huis van m’n nieuwe verkering. Toen ik hem ontmoette was ik net weg bij P. en woonde hij nog samen met een andere vrouw. Niet echt de allerbeste start om er eens lekker tegenaan te gaan samen. Om eens lekker helemaal optimaal van elkaar te gaan genieten en allemaal leuke dingen te gaan doen. Want op de achtergrond speelden er altijd dingen mee die soms veel groter en ingewikkelder waren dan onze verliefdheid. Zo groot en ingewikkeld dat ik af en toe dacht; ik kan m’n eigen shit niet eens dragen, dus die van jou kan ik er zeker niet bij hebben, waar ben ik mee bezig? Maar toch altijd en meteen daarna; ik wil hiervoor gaan, ik weet het zeker. En hij wilde dat ook, en hij wist het ook zeker. Vandaag stond ik in zijn nieuwe huisje het plafond van z’n badkamer te verven. In zijn nieuwe huisje in Tiel. In de plaats waar mijn ouders wonen. In de plaats waar ik geboren ben. De plaats waar mijn verleden ligt. En sinds kort ook weer een stukje van mijn toekomst.

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. Kuikentje schreef:

  *zucht*
  wat fijn!
  En wat fijn dat je het dan samen weet, dat je ervoor wilt gaan.
  BTW: mijn e-mail doet raar. Sommige mensen ontvangen mijn mails niet of ze raken in de spam-filter. Heb je mijn reply ontvangen vorige week?

 2. dave schreef:

  Valse start = Af.

  sorry, maar zo gaat dat.

 3. Luna schreef:

  @dave: Ik had dit stukje ook bijna ‘LUNA IS KLAAR VOOR DE VALSE START’ genoemd… Maar gelukkig voel ik het allemaal niet zo negatief :-)

 4. Piet schreef:

  Ga je dan weer in Tiel verhuizen of ben je er nog niet aan toe?

 5. Luna schreef:

  @Piet: Nou, voorlopig maar even rustig aan een beetje lekker latten, lijkt me :-)

 6. Saskia schreef:

  Dit is en word een lovestory waar je u tegen zegt…
  Echt zo fijn!

 7. Brooklyn schreef:

  Wat een fijn, lief, oprecht stukje!

 8. blue schreef:

  mooi blogje! en lekker symbolisch ook wel, het gevoel dat de cirkel weer rond is…

 9. dre schreef:

  dat wordt ‘romantisch’ naar het fruitcorso

 10. Claire schreef:

  Nieuwsgierig. Hoe vertrouw je iemand die vreemd is gegaan? Waarom zou hij op den duur niet hetzelfde doen met jou? Lijkt mij behoorlijk lastig namelijk.

 11. Rian schreef:

  En zo is het cirkeltje weer rond..

 12. Maurice schreef:

  @Claire. Jomanda werkt ook in Tiel, die straalt wel weer wat liefde en vertrouwen in deze romance. (Maar je hebt wel een beetje gelijk…sttttt…)

 13. koen schreef:

  @Claire,
  geeft iemand die nog nooit vreemd ging een extra garantie of zo ?

 14. Nathalie schreef:

  Wie zegt dat hij vreemd ging? Ze werden verliefd. Hij is bij zijn toemalige vriendin weg gegaan zonder vorodat er sprake was van sex met Luna. Die mannen bestaan ook nog. Geef toe, handje vol van maar waarom hij niet?

 15. Honne schreef:

  obladi oplada life goes onnnnn bra, lala how the life goes onnnn .
  Sorry dit stukje schoot gelijk in mijn gedachten toen ik je stukje las :-).

  Heerlijk zulke ouders die er altijd voor je staan :-).
  Tiel???? Hoe krijgt hij het zo snel voor elkaar een woning te krijgen?
  Hij zat toch daarvoor in Groningen?
  Hmmmm zag in mijn gedachten Luna in de trein door mijn woonplaats heen denderen met de trein naar Groningen, maar dat gaat dus niet begeuren ;-).

 16. juul schreef:

  ik ben enorm positief jaloers! :))

 17. Maris schreef:

  Echt supergeweldiglieve ouders… daar moet je zuinig op zijn !

 18. babe schreef:

  Yo, je straalt op die foto… Looking good!

 19. Claire schreef:

  @koen. Ha, een garantie krijg je inderdaad nooit. Maar het zegt toch iets over het karakter van die persoon. Toch?

 20. Luna schreef:

  @Claire: Of misschien zegt het wel iets over hoe ontzettend leuk ik ben? ;-)

 21. Jente schreef:

  @ Claire: Het is makkelijk om iedereen over 1 kam te scheren maar werkt tegelijkertijd beperkend. Sommige mannen zijn niet meer gelukkig met hun huidige liefde maar krijgen door een nieuwe liefde de bevestiging / het spreekwoordelijke zetje in hun rug dat ze met hun oude liefde op een dood spoor zitten. Misschien niet de meest nette manier. Ik ben ruim 4 jaar gelukkig met mijn man en heb hem ook ‘afgepakt’. En voorzover ik weet gaat hij nooit vreemd en ik vertrouw hem voor de volle 100%. Daar denk ik niet eens over na.

 22. janine schreef:

  Luna je staat ook op telegraaf.nl

  FRONTPAGE!!!!!

 23. Lisa schreef:

  Wilde net melden dat je op telegraaf site staat…wist je zeker al.

 24. DON JUAN schreef:

  Yep, janine was me net voor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *